Navštevovať kresťanske spoločenstvo?

Príspevok v téme: Navštevovať kresťanske spoločenstvo?
lygia

Chcela by som sa rozpísať o jednej veci.Som uprimne veriaci človek.Navštevujem kresťanske spoločenstvo a skupinky už od 15 rokov.V teen veku bolo ešte všetko fajn,mala som veľa blízkych kamaratok a spriaznenych duší,spoločne sme sa zdieľali vo veciach viery,študovali Bibliu,modlili sa spoločne ale po maturite viacerí z nich odišli študovať do vačších miest ako Bratislava Praha alebo do zahraničia a už to nebolo ako predtým.Teraz mám 33rokov som slobodná a stretávame sa na skupinkach s ľuďmi ktorí tiež chodili na skupinky predtým ale veľa z nich su ženatí vydate a maju deti.Snažím sa s každym vychádzať čo najlepšie,modliť sa za nich,rozprávať sa s nimi.Ale je tu problem ktory je priznačny aj pre dalších v mojom veku ktorí su slobodní,3 dievčata su tam na tom ako ja.Proste už k tým do 30 rokov študujucim sa nemožme zaradiť a takisto ani medzi tých ktorí už maju svoje rodiny.A v poslednom čase mám taky čudny pocit z toho spoločenstva akoby ma dusilo.Jedna kamaratka ktora je tiež slobodna a v mojom veku sa mi zdoverila že necítí žiadnu iskru ani sviežosť aka by sa dala očakávať v spoločenstve ľudí v ktorych životoch je na prvom mieste Pán Ježiš.Pripada jej to skor ako rodinkárstvo alebo pracovne stretnutie.Veduci skupinky su stále tí istý-jeden manželsky pár ale aj oni už maju velke deti.A práve veduca skupinky stále zdorazdnovala že pre kresťana je doležite spoločenstvo pretože inak duchovne zakrnie a nevyvíja sa dalej po duchovnej stranke.Niektorí dávaju dost velky doraz na výzor a keď človek nesplňa ich predstavy už akoby ho odpisovali.Aj v jednej kresťanskej pesničke sa spieva"Srdce čiste presiakle Božou láskou skrývať nemusíš žiadnou peknou maskou,tak len prijmi naruč Božej lásky hanbou sa skryju všetky sedmikrásky".Chcem sa opýtať,vlastne všimla som si že niektorí diskutujuci na tejto stranke su uprimne veriaci,preto sa pýtam či navštevujete kresťanske spoločenstvá a čo si myslíte o tom že či je doležite spoločenstvo pre duchovny rast aj keď vidím že už nejaku dobu mi to spoločenstvo nič nedava.

NeznamyTHM1986

A čo tak prestať riešiť j***le kresťanstvo a začať použivať vlastný rozum (a nesprávať sa trebars štýlom - blahoslavení čo nevideli a uverili)

Tomas12345

Jardulo :

To je zaujímavé o čom si napísal. Bol si toho stretnutia vyše 900 tisíc veriacich sám zúčastnený ? Videl si teda na vlastné oči to množstvo uzdravených ludí ?

Vedel by si mi dať nejaký odkaz na článok ktorý potom o tom velkom uzdravujúcom zážitku napísal ? Takéto obrovské uzdravenie sa predsa muselo zaznamenať i v médiach.

Preteba

DajteSaVypchat, nerobím sa blbá, volá sa kresťanský zbor a bez prídavkov. O tej milosti v tom zbore Milosť by som pomlčala, žiaľ sú aj také. Ale ako som povedala, teraz nechodím do žiadneho zboru, ale sme v kontakte s veriacimi, ktorí nasledujú pána Ježiša Krista a žijú to, čo hovoria. Však Boh je všade, nie len v určitých spoločenstvách. Modlím sa a pomáham tým, ktorí potrebujú a chcú poznať pravdu o Bohu, o sebe, o zákonoch života:)

DajteSaVypchat

Preteba, krestansky zbor mame v Liptovskom a vola sa Milost. Krestanskych zborov poznam asi 5....A kazdy ma nejake pomenovanie. Vy nemate ziadne, hej? Bud to nechces napisat alebo sa prosto robis blba. Rob sa aj nadalej :)

Meridian

Každý človek sa rodí do krajiny poprípade kolektívu ludí (rodiny)podľa svojej povahy a charakteru duše.(Aby mohla napredovať)
Preto mnohí zasvätenci tvrdia ,že človek by mal zotrvať vo viere v ktorej sa narodil.
Samozrejme sú vínimky poprípade ludia ,ktorý sa hľadajú .a potrebujú najskôr spoznať boha mimo svojho okolia aby pochopili vlastné zaradenie v spoločnosti.To je ako keď kráľ pošle svojho syna do sveta .....
Boh má mnoho podôb aj jeho spoznávanie môže mať rôznorodé povahy .
Každý znás smerujeme k nemu ,ale každý posvojom.Áno aj džihádista ide tam kde mi ale vlastnou cestou.
Z určitého uhľa pohladu môže mať džihádista bližšie k bohu ako človek ,ktorý žije vlažným životom !

Preteba

DajteSaVypchat, tak ešte raz, volá sa,, kresťanský zbor". Už to vidíš? Je mi ľúto, že si chceš silou mocou niečo dokázať. Neposudzujme ľudí podľa toho, kde chodia, ale akí sú, ako žijú.

DajteSaVypchat

Jozinenko, to sa uprimne tesim :) a ja osobne ti dakujem za otvorenost a za to, ze si napisal kto ste a nemal si potrebu zahmlievat. Drz sa :)

Jozinenko333

Ja chodím do zboru viery..patríme pod maďarský zbor HIT gyulekezete ktorý má vyše 100 000 členov a v Maďarsku je štátom uznaná cirkev ktorá uzatvára aj manželstvá (mimochodom žije len z darov úspešných veriacich a nie z daní neveriacich)...Ja aj moja rodina vedieme víťazný život plný úspechov..Moju manželku uzdravil Boh z rakoviny a ťažkých zápalov močových ciest do jedného týždňa..Ja som 7 rokov predával drogy striedal ženy ako ponožky a nikoho som si nevážil..Môžem povedať že Boh ma zachránil..dávno by som hnil v base.A stalo sa to vtedy keď mi podľa vášho názoru "sektár" povedal evanjelium a ja som uveril...v kostole som tisíckrát počul tieto slová a boli tak prázdne že mi to tam prišlo akurát úplne celé na hlavu...ako fakt som chodil do katolíckeho kostola verte mi.Teraz si užívam spasenie plnými dúškami..som pripravený zobrať všetko v Kristovi čo mi Boh zasľúbil.A úprimne naozaj neviem o nikom v našom zbore čo by bol nejak nenormálny alebo nejaké prúsery by robil..Musíte to brať tak že všade sa nájdu ľudia ktorých diabol ovládne..aj v kostole aj v zboroch.Ja viem že na omši polka chlapov smrdela chlastom...to som u nás nezažill..neviem o nikom že by pil alkohol.To bol len taký príklad..zo mňa je nový človek..fakt som sa znovuzrodil...a nie je pravda že Boh nehovorí k človeku a človek nevie čo má ako kresťan robiť..Mne už pár vecí povedal a nebolo to v zbore bolo to doma na modlitbe ..ked som urobil to čo Boh povedal všetko vyšlo.Lebo viete ja fakt máločo používam z bilbie ale Ježiš povedal:"Ten kto čuje moje slová a činí ich vystaví svoj dom na skale"..on tým nemyslel to čo už je napísané v biblii alebo 10 božích prikázaní..on tým chcel povedať že to čo on Vám priamo povie k Vášmu životu..to máte robiť...Duch Svätý ma vedie viem to...na každom kroku.Nikdy som nikomu nič nedával ateraz nemám problém niekomu nechať velký tringelt nakúpiť niekomu kto nemá potraviny a podobne.Nikdy nikdy nikdy by som to nedokázal bez Ducha Svätého...viem aký zlom nastal ked som sa s ním osobne stretol...a tiež to nebolo v zbore..bolo to doma ked som bol sám...celé doobedie som ležal tvárou na zemi a plakal a povedal mi také veci po ktorých som okamžite upratal svoj život...za mňa super a každému odporúčam nasledovať Ježiša Krista.

DajteSaVypchat

Preteba, nie, nenapisala si nazov toho vasho spolocenstva! Ty si myslis, ze sme tu vsetci vymleti alebo co? Ze nevieme kolka bije? Dobre vies preco sa na to pytam, dobre vies ze ak si potom sadnem za net, do par minut najdem pribehy ludi, co boli u vas a dopadli velmi zle........

Preteba

DajteSaVypchat, napísala som Ti, kde som chodila, ale nevidíš a pýtaš sa znova. Čítal si niekde v príspevku, že som niekoho volala niekde do spoločenstva? Čítaj, čo je napísané a nedomýšľaj si podľa svojej skúsenosti. Je veľkou chybou posudzovať desať ľudí, kvôli jednému. Ja mám tiež niekoľko zlých zážitkov z ľuďmi, ale zato nebudem teraz útočiť na všetkých, ktorí použijú nejaké rovnaké slová ako tí, ktorí sklamali. Nikto tu netvrdí, že vie lepšie, čo hovorí Boh ako On sám. Svoje slovo nám dal preto, aby sme Ho poznali a Svätého Ducha, aby nám to slovo oživil. Ako čítaš vo svojej biblii?: viera je z počutia a počutie, skrze slovo božie. Ako budú počuť, keď nebudeme hovoriť? Toto, čo Ty opisuješ, sa deje preto, že niektorí ,, kresťania" vytrhnú časť zo slova a položia ho do kontextu svojej verzie. Božie slovo je božím slovom tak, ako je napísané v celom kontexte. Keď poviem vetu a niekto si vyberie slovo a použije v inej vete, nemôže tvrdiť, že som to povedala ja. Rozumieš? Boh je dobrý, Jeho slovo je dobré, keď je v ňom život a viera je dobrá, keď žiješ podľa božej vôle a Jeho slova.