Mám 31 rokov a tiež som bol dlhú dobu na tom zle.Bol som v totálnej beznádeji,nič pre mňa nemalo zmysel,apatický,zneschopnený a depresívny a samozrejme bez ženy.Veľakrát málo chýbalo k samovražde (tam väčšina depresívnych končí).Keď som mal pocit že toto všetko už vrcholí a že to nemôže byť horšie jedna veľmi vzdialená známa s ktorou som sa asi nikdy nerozprával ma pozvala na čaj :).Povedala mi jednu veľmi dôležitú vec.
Podstatou človeka nie je až tak duša (z nej idú depresie zle pocity a pod.) ale ľudský Duch..preto sme ľuďmi lebo sme duchovné bytosti..aj zvieratá majú dušu ale my sme od nich odlíšený hlavne Duchom.A TAM JE PROBLĚM!! Duch väčšiny ľudí je pod vládou smrti.To je jeden zákon.Bodka.Jediné čo vie ľudského Ducha priviesť k oživeniu je keď prijme Ježiša Krista a Svätého Ducha..nepísal by som to keby som to nezažil.Modlil som sa jedinú modlitbu ..potom som sa dal pokrstiť vo vode a prijal som Svätého Ducha..otvoril sa mi nový svet.Momentálne mám manželku dieťa žijem úspešný víťazný život plný radosti a šťastia..toto všetko mi priniesol Boh a osobný vzťah s ním...tesne po prijatí Svätého Ducha som sa tak silno stretol s Bohom a povedal mi také veci že som na tom postavil celý svoj život.Odporúčam každému cestu s Bohom.Ale cesta k Bohu je Ježiš ...tiež som sa veľakrát pokúšal hovoriť k Bohu keď mi bolo zle no odpoveď žiadna..musíte prísť k Bohu biblicky.Ja som to nevedel teraz už viem..preto to píšem.Jediný krát Vás naplní Svätý Duch a prehovorí k Vám a už nebudete pochybovať o tom že Boh existuje.A zaujímavé je že človek tomu neverí..dokonca ani ked sa to modlíte.Ale Boh je taký..teda jeho milosť funguje tak že Svätý Duch Vám dá vieru do srdca a Vy uveríte na základe toho skutku že prídete k nemu skrze jeho syna Ježiša..ináč to nejde.Aj zabudnete že nejaké AD existujú behom dvoch týždňov.Po naplnení Svätým Duchom som mal pocit že potlačím vlak :D :D
Depresívni - je tu jednoduché riešenie
jozko a co ti, ktori sa modlia k budhovi a zbieraju sosky, obrazy budhu, aj s tym som sa nedavno stretla.
finallydone
Verím tomu, že nejaký človek môže zmeniť tvoje myslenie a môže ti to pomôcť.ved sú aj dobrí psychológovia..ale pozri sa o p ár príspevkov nižšie na slečnu čo dodatočne napísala.. neuverím že kňaz ťa môže priviesť ku krstu Svätým Duchom a ku vzťahu s ním...tam po Svätom Duchu nieto ani pamiatky..inak by netvrdili také bludy ako že je nutné sa modliť za mŕtveho aby vyšiel z purgatória (očistec) brať peniaze za také omše...verí tomu že Kristus je skrytý v oplátke modlí sa k cudziemu ľudským mozgom vymysleném u Bohu a k jeho dogmám čiže Márii..uctieva modly kľaká pred nimi bozkáva a zbiera relikvie modlí sa k svätému františkovi gorazdovi a neviem ku komu ešte...Pozor na to!..modlárstvo podla Mojžišovej knihy prináša prekliatie.BACHA!
aj ja mám skúsenosť s Božím dotykom, kedy mi Boh doslova zachránil život...bolo to pred vyše rokom, chcela som sa zabiť a Boh mi počas dvoch dní cez jedného skvelého kňaza úplne zmenil myslenie a ja už chcem žiť, ...aj keď sa mi stav znova zhoršil a som na tom asi ešte horšie ako pred rokom, ale nikdy by som si už nesiahla na život...lebo ten život nepatrí mne, ale Bohu...len On ho dáva a len On ho môže aj vziať...
Vidím v tvojej otázke veľa pochybností a skúmania.Nie je dobré ani pre teba ani pre iných aby som ti odpovedal alebo niečo opisoval detailne..Potrebuješ sa znovuzrodiť z Ducha a vody tak ako to povedal Ježiš.. prijať Ježiša,pokrstiť sa vo vode a pokrstiť sa Svätým Duchom (bežný biblický postup pozri skutky sv. apoštolov v biblii).Mal by si začať rozprávať jazykmi.Potom keď sa zacneš naplňať Svätým Duchom častejšie a častejšie budeš vedieť uchopiť stretnutie s Bohom..nemá význam ti to opisovať.Budeš mať svoje zážitky a vyhlásenia pre svoj život.Nešpárajte sa v tom vážení a nerobte to zložitým..hľadajte zbory v ktorých Vás privedú k znovuzrodeniu.Lebo je mnoho náboženských smerov.lenže bez Svätého Ducha zablúdite..upadnete do zákonníctva skutkárčenia ..zblúdite totálne..budete cez slovo BOH hľadať akési vyššie sily a je dosť možné že prídu odpovede ale z iného tábora :D...uvediem príklad.V judaizme vyučujú ako sa uviesť do extázy.Ale o Ježišovi Duchu Svätom a znovuzrodení nechcú ani počuť...rozumieš ma?
Jozue11 :
(esne po prijatí Svätého Ducha som sa tak silno stretol s Bohom a povedal mi také veci že som na tom postavil celý svoj život.)
Môžeš to stretnutie bližšie specifikovať ? Bolo to stretnutie v sne, alebo si mal nejake videnie počas dna ? Aké veci ty povedal (teda ak o tom môžeš hovoriť) ?
A inak áno, viera dokáže zázraky. Tie pocity silnej euforie z toho že možno skutočne existuje šanca na získanie posmrtného života sú naozaj výnimočné.
neviem. Vravievala som že Boh ma uzdravil zo závislosti na drogách. Nemôžem tvrdiť, že nie. Tá viera mi pomohla. Aj som prežila rôzne chvíle..aletiež som mala toxickú psychózu a veľmi sa mi nepáčilo, že mi nedovolili navštíviť psychiatra a stále sme sa za to modlili a psychóza tam bola stále. Kúsočky psychózy mám doteraz sem tam, raz dvakrát za mesiac ,,počujem veci,,. Z pschózy ma dostal až alkohol. :) Tearz by som si nedala už ani kvapku, pretože som na ňom nakoniec ostala závislá...No a žijem, čo sa týka práce, financií, partnerského života a koníčkov svoj sen. Len sa z toho bohužiaľ neviem tešiť. Doktorka mi naposledy povedala, že mám porušené cestičky v mozgu a nikdy sa nebudem tešiť ako normálny človek. Priateľ si myslí, že mám narušenú psychiku, ale veľmi sa ľúbime a neskutočne mi pomáha. že ostanem postihnutá viem, ale aj to šťastie ktoré mám za to mu veru ďakujem :) Nikdy by som si to neužila a neuvedomila nebyť troške Božskej trá*** :) bola som dlho čistá aj som sa modlila a prosila. Aj som ďakovala a revala. Pokoj som nedostala asi to mám mať tak ako to mám.
No býva aj také.Veľakrát človek prijme od Boha uzdravenie a ja naozaj nechapem prečo, ked ludia vidia, že ako boli uzdravení a kto ich uzdravil ďalej nestoja na svojom vyznaní a vo viere aj ked prisiel protitlak.Ty dobre vieš, že ten kto ti teraz tlačí na vnútorného človeka je Diabol a ostatná jeho banda...musíš sa vrátiť naspäť k Bohu..ako neviem kde a z čoho sa kázalo u Vás v zbore ale celá Biblia je plná príbehov kde Boh povolal niekoho a v jeho živote prišli tlaky..pozri sa na Joba,Davida,Abrahama,Jakoba,..ked sa ti dal Boh poznať ako je možné že si odišla zo zboru kde ťa postavil...základná chyba do ktorej padne kopa kresťanov.Musíš stáť a vydržať ten tlak..vysledkom bude ked ta Boh vytrhne že budeš silnejšia vo viere a ešte viac sa budeš nadejať na neho.A to on chce..aby on bol jedninou nadejou človeka.Neni to zložité ale dosť záleží na tom aký máš vzťah so svätým Duchom...len tí obstoja ktorí prijímajú od neho vyhlásenia a stoja na tom čo im povie..Ked JEžiš povedal "kto čuje moje slovo a činí ho ten vystaví svoj dom na skale"..tým myslel to slovo ktoré ti prinesie Svätý duch..to je to čo upevní tvoju vieru.(nie 10 prikazani :D).Musíš vyhľadávať Boha..vrátiť sa tam kde si sa s ním prvýkrá stretla..nie utiecť.Vytrvať.U nás v zbore je veľa takých ktorí mali psychické problémy schizofreniu viem že dvaja mali a teraz rodina podnikanie uspech...aj od zboru zalezi.V našom je taká prítomnosť Svätého Ducha že to tam pomaly horí niekedy.Aby to nebolo len chabé čítanie z Bilbie..to malokomu pomôže.Skôr naopak..s Bohom sa treba stretnúť tvárou v tvár..a hned ta prejdu sprostosti.
nebola som dlho veriaca, ale ani som nebola presvedcena, ze svet je nahoda. mala som velmi zle detstvo a dospievane potom neprebeholo u mna uplne v poriadku a depresie som lepila kadejakymi latkami. uz to bolo so mnou tak zle, ze som myslela ze zomriem. dostala som sa do spolocenstva ludi ktori verili, ze vdaka Bohu sa clovek dokaze dostat z akejkolvek zavislosti. Bola som na tom mieste 16mesiacov, medzitym som mala podobne pocity ako ty teraz. Dala som sa aj pokrstit. Po dalsich 4 mesiacoch som sa ocitla v takej depresii, ze som myslela ze si zase nieco slahnem.Odisla som prec aj z toho spolocenstva aj z tych miest kde som pred tym zila a zacala znovu. Potom asi rok som mala nie len depresie ale hlavne ,,sok,, ked som sa dostala medzi beznych ludi. Rok som mala problem sa len pri komunikacii pozerat ludom do ocii, absolutne som sa izolovala a len som premyslala. Na to mi zacal zaberat alkohol a za par rokov som sa dostala na protialkoholicke. Dva roky nepijem ale depresie mam stale. raz som hore a raz som dole. Antidepresiva nezaberaju. Je to peklo a verim, ze Boh to vidi .