Depresívni - je tu jednoduché riešenie

Príspevok v téme: Depresívni - je tu jednoduché riešenie
Jozue11

Mám 31 rokov a tiež som bol dlhú dobu na tom zle.Bol som v totálnej beznádeji,nič pre mňa nemalo zmysel,apatický,zneschopnený a depresívny a samozrejme bez ženy.Veľakrát málo chýbalo k samovražde (tam väčšina depresívnych končí).Keď som mal pocit že toto všetko už vrcholí a že to nemôže byť horšie jedna veľmi vzdialená známa s ktorou som sa asi nikdy nerozprával ma pozvala na čaj :).Povedala mi jednu veľmi dôležitú vec.
Podstatou človeka nie je až tak duša (z nej idú depresie zle pocity a pod.) ale ľudský Duch..preto sme ľuďmi lebo sme duchovné bytosti..aj zvieratá majú dušu ale my sme od nich odlíšený hlavne Duchom.A TAM JE PROBLĚM!! Duch väčšiny ľudí je pod vládou smrti.To je jeden zákon.Bodka.Jediné čo vie ľudského Ducha priviesť k oživeniu je keď prijme Ježiša Krista a Svätého Ducha..nepísal by som to keby som to nezažil.Modlil som sa jedinú modlitbu ..potom som sa dal pokrstiť vo vode a prijal som Svätého Ducha..otvoril sa mi nový svet.Momentálne mám manželku dieťa žijem úspešný víťazný život plný radosti a šťastia..toto všetko mi priniesol Boh a osobný vzťah s ním...tesne po prijatí Svätého Ducha som sa tak silno stretol s Bohom a povedal mi také veci že som na tom postavil celý svoj život.Odporúčam každému cestu s Bohom.Ale cesta k Bohu je Ježiš ...tiež som sa veľakrát pokúšal hovoriť k Bohu keď mi bolo zle no odpoveď žiadna..musíte prísť k Bohu biblicky.Ja som to nevedel teraz už viem..preto to píšem.Jediný krát Vás naplní Svätý Duch a prehovorí k Vám a už nebudete pochybovať o tom že Boh existuje.A zaujímavé je že človek tomu neverí..dokonca ani ked sa to modlíte.Ale Boh je taký..teda jeho milosť funguje tak že Svätý Duch Vám dá vieru do srdca a Vy uveríte na základe toho skutku že prídete k nemu skrze jeho syna Ježiša..ináč to nejde.Aj zabudnete že nejaké AD existujú behom dvoch týždňov.Po naplnení Svätým Duchom som mal pocit že potlačím vlak :D :D

Tomas12345

V tomto súhlasím s oxalis, pokial tu píšeš o tom že si mal zjavenie ale pritom nechces odpovedať na žiadne otázky tak naozaj to nevyvoláva dva krát pozitívny dojem o tebe. A ja myslím že to môže byť škoda, lebo viacerí by tomu chceli veriť že si Božie zjavenie mal, možno by sa niektorí dali i na vieru, ale ked sa správaš tak ako sa správaš tak to mnohých ludí právom odradí.

oxalis

Jozue11 a este zaryjem. ked neubranis toto spolocenstvo tu tym ze teraz zo seba nevypustis ducha svateho a neodpises uz na ziadnu otazku co sa ti tu davaju tak moj nazor je spravny. ja mam viac lasky k bliznemu ako oni vsetci dokopy a nepotrebujem sa zhlukovat a ani depresie mi to nevylieci. Idem si po svojej ceste a snazim sa zanechavat co najmenej skody v tomto skazenom systeme ale aj prezit. Nikdy nebudem tvrdit ze Boh neexistuje ani ze neexistuju ufoni. Proste nechaj depresivnych a nerozkrikuj sa tu ked nebudes mat argumenty. Vo vsetkej ucte neberem ti to, ste tam stasti a koho co do toho.

oxalis

Jozue11 a este ze ,,.ked sa ti dal Boh poznať ako je možné že si odišla zo zboru kde ťa postavil...základná chyba do ktorej padne kopa kresťanov.
Niekedy treba zacat odzaciatku inak ta to zabije.V mojom pripade. Utiekla som pokial sa dalo. A tomu spolocenstvu to bolo tiez jedno a mylsim ze by to bolo jedno uplne kazdemu. Nejde o ziadne vyprahnute spolocenstvo este aj Zmozek tam chodi. Ale ja nie som Zmozek a urobila som co som citila a musela. Depresie sa mi prehlbovali, citila som samotu a prazdnotu ktoru ani modlitba ,,neohraiala,, ale mozno ma Boh zachranil ked som nasla gule a odsila a zacala znovu.
A este ti na to poviem toto moj nazor: Mas peniazky, nieco z teba maju, oni su stastni ty si stastny..Niekomu (pastierovi ,,oveciek,,) staci len pozornost ale to maloktorym sektam a lebo spolocenstvam

Tomas12345

Jozue11 :

No naozaj pekne si sa vyhovoril aby si nemusel dalej odpovedať na otázky. Ciže ak to správne rozumiem, každý kto ty neuverí hned na 100% je ten nesprávny kresťan ? Takýmto správaním sa ale necuduj že ty tu mnohí ludia nebudu verit, pretože ak niekto nevie odpovedat ani na otázky a vykrúca sa len aby nemusel dať odpoved, tak od takehoto cloveka si clovek naozaj nezacne myslieť že je nejaky pravdovravny.

Ja som od teba ziaden dôkaz nepožadoval, kedže som ale tiež krestan tak ma len zaujímalo že aké videnie od Boha si to mal, čo ty Boh hovoril atd. Neviem čo sa ty zdá na týchto otázkach tak strasne cudne. Kazdy clovek ktoremu povies že si mal zjavenie tak sa ta k tomu zjaveniu opýta nejaké otázky, je to prirodzené, normálne, len ty s toho robíš nenormalnu vec.

oxalis

tam to v tom bruchu niekde pri branici to bol solar plexus a nie duch svaty. toto tie ,,jazyky,, vam sluzi na upevneie viery a uvolnenie sa medzi vasimi ludmi. a este ked platis 10% kazdy mesiac zo svojich prijmov, tak sa zamysli. Nechem ti to brat, mate tam priatelov, rodiny, rodinu..Je to stale len spolocenstvo a pribehy zazrakov zo stareho zakona patria staremu zakonu, mame predsa novy nie? A ten hovori nieco celkom ine a ci apostoli robili zaraky viery kto vie. Nevravim, ze nie. Dneska o takych pocut zriedka akoze sa uvolnia retaze a krestan vyskoci ako superman. Alebo ze sa dusevne chory clovek bez rodiny a pomoci ostatnych len pomodlenim a silou viery vylieci a je na 100% v pohode.
pre Zuzku8
Kazde nabozenstvo ma nejakeho svojho hrdinu. Pre zidov bol Jezis len prorok. Niektri zidia uverili a prijali zazrak Jezisovho ocistenia z hriechu. Nie len zidia samozrejme vela ludi tomu veri. Ludia niecomu potrebuju verit. Keby si sa narodila niekde v dzungli v nejakom kmeni, ktovie, ci by si sa toto dozvedela. Zidia si o sebe myslia ze su nadradeni nad vsetkymi nezidmi. Ale vraj ovladaju svet. No ale ti Jezisa neprijali a ukriizovali ho. Je to vsetko cele take zaujimave . Jezis len chcel aby sme milovali blizneho svojho ako seba, aby sme nastavili druhu tvar, aby sme odpustali a vyznavali sa druhym zo svojich hriechov(ze v cirkvi - to je vytrhnute z kontextu, ludia ktori maju lasku k bliznemu mozu tiez vypocut a poradit aj sa povedzme ,,pomodlit,,) a to je cesta k stastnemu zivotu tu na zemi keby to kazdy chcel. A ako bonus, ked veris ze Jezis bol naozaj Bozi syn a ma vsetky tvoje aj buduce nechcene hriechy, mozno ta caka naozaj odmena v ,,nebi,, alebo kde :)

Jozue11

Ja keď som prijal dar jazykov hneď v momente som vedel, že to nehovorim ja, ale že mi to ide z brucha ..z toho miesta odkiaľ vyviera Svätý Duch keď ma naplní..zo znovuzrodeneho ducha :)

Preteba

Zuzka8, áno Pavol chcel hovoriť zrozumiteľným jazykom v cirkvi, aby ľudia rozumeli, ale hovoril jazykmi Bohu, lebo tomu, čo sa modlí Duch rozumie len Boh. Modlitba v jazykoch buduje vieru, ale nie zbor ľudí, preto sa medzi ľuďmi má hovoriť jasne.

Zuzka8

No oxalis, má pravdu. Pavol chcel tiež v cirkvi radšej zrozumiteľným jazykom hovoriť, ako nezrozumiteľným.

Oxalis, a čo hovoríš na Vianoce? V tento čas sa Ježiš Kristus narodil, aby mohol zachrániť to, čo bolo zahynulo. On je Ten svätý Baránok, ako hlásal Ján krstiteľ - Ajhľa, Baránok Boží, ktorý sníma hriech sveta (Jn. 1,29).

Čo hovoríš na Neho?

Preteba

Oxalis, modlitba v jazykoch nie sú bludy, ale dar od Boha. Duch Svätý nám pomáha, keď nevieme ako a za čo sa modliť. Počas modlitby v jazykoch môžeš tiež zažívať vnútorný dotyk Boha. Prečo by si mal niekto myslieť, že si nenormálna? Modliť sa môžeš v súkromí, len Ty a Boh. A za to, že sa niekto ešte nemodlí v jazykoch, nemusí byť odsudzovaný. Podstatné je budovať si pevnú vieru Bohu a Jeho slovu. Boh Ťa sám premieňa, keď Mu to dovolíš. Depresie veriaceho opúšťajú preto, lebo mení svoju myseľ, už sa tak nezaoberá sám sebou, ale tým, čo mu ukazuje Boh:)

oxalis

inak to hovorenie ,,jazykmi,,...to su take bludy....:o nic v zlom...ale to by som uz radsej ani nikomu nehovorila...verim ze je to uvolnujuce a ze clovek pri takom uvolneni citi stastie ale co potom....budem si stale hasmalasakmala mumlat pod nos a zavru ma do blazinca.. :/ toto nie je naozaj pre kazdeho a vy si skupinka poviete ze bud na to nie je pripraveny alebo ze nechce vidiet pravdu. Velmi ste aj vy lahko ovplyvnitelni a vela z vas tam ani nechodi z presvedcenia a fakt ze ste len ludia tak sa prestante hrat a vyhlasovat ze vasa viera lieci vsetko a ze ten koho nie len neuveril naozaj.......! nikto si nie je stopercent isty ze tu nieco nad nami nie je. a su dobri ludia a zli ludia. Jezis vzal nase hriechy na seba a kto tomu veri je spaseny amen. Ale vyliecit z depresie a z tazkej choroby aano 20% placebo a viera... A vy si vravte co chcete chmalabalahas