Zdravím....Je mi strašne trapné o tomto hovorit ale musím lebo
je to čím dalej tým častejšie...
Mám čerstvo 13 rokou a od malička mám problem s únikom moču...(som dievča)
Nedokážem vycítit kedy mam ist na záchod a často ked na zachod idem tak nestíham...Nevedel by mi niekto prosím pomoct čo s tým..?
K doktorovy s tým vážne nechcem ist...:(
Problém...
mjanik :
(tomas-močová rúra nemá nič spoločné s udržaním moču,na to sú obličky)
Iste, mocova rura nema nic spolocne s udržiavaním moču a preto najčastejšou príčinou ktorá stojí za udržaním moču je vrodená alebo získana nedostatočnost zvierača močovej rúry.
(na to sú obličky,ktoré majú v pracovnej náplni riadiť uvoľňovanie alebo zadržanie moču moč.mechúrom.Pri ich oslabení to nefunguje)
Ano, oblicky uvolnuju vytvorený moc do mocovej rúry, ale dalej to už nekontroluju. Na takýto bullshit nemáš jediný dôkaz, a ak áno, tak ho sem daj.
tomas-močová rúra nemá nič spoločné s udržaním moču,na to sú obličky,ktoré majú v pracovnej náplni riadiť uvoľňovanie alebo zadržanie moču moč.mechúrom.Pri ich oslabení to nefunguje
mjanik :
Vysvetli, ako sa obličky podielaju na tom že dotycna jednoducho nevie udržať moč a taktiež ani často krát necíti potrebu ? S tým pochopitelne obličky nemôžu mať nič spoločné. Obličky maju s močom spolocne len to, že sa tam v nefronoch tvorí a potom z obličiek vylucuje moč do močového mechura. Aj kebyze sa v oblickach tvorí privela (alebo primálo) moču, nemá to žiaden vplyv na to či dotycna nevie udržať moc a necíti ani potrebu.
Za hlavnou príčinou neudržania moču sa skrýva vrodená či získaná nedostatočnosť zvieraša močovej rúry. Dalsiim príčinami môže byt hormonalna nerovnováha, ochabnutie panvoveho svalstva, menopauza, úraz. Obličky však s týmto nemaju vôbec nič spoločného.
tvoj problém je ľahkio liečiteľný,treba liečiť obličky,sú slabé
Ahoj, na úvod ti napíšem, že som muž... (mimovoľný únik moču sa odborne nazýva inkontinencia - aby si vedela, pod akým názvom ešte môžeš nájsť riešenie na tvoj problém :) )
...a myslím si, že by si mala posilniť panvové dno, aby si mala akú-takú kontrolu nad svojimi svalmi. Na posilnenie panvového dna sa odporúčajú Kegelove cviky. Tými posilníš svalstvo močového mechúra, maternice a konečníka.
Nájdeš ich na internete (google, youtube), alebo v odborných knihách (medicínske knihy, knihy o cvičení...)