Dobry den. So snubencom mame uz dohodnuty termin sobasa.Uz sme si zajednali hotel,vybavujeme vsetko ostatne okolo toho.Ale.Ja som odmalicka veriaca. Mam aj vsetky sviatosti.Uprimne.Cirkevny sobas ma pre mna dost velky vyznam..
No a moj snubenec chce zas sobas civilny. Jeho rodicia,stari rodicia-nikdy do kostola nechodili.Su ateisti.Vzdy sa z veriacich vysmievali,prehlasovali,ze oni prah kostola nikdy neprekrocia.Este aj jeho mamina mi povedala,akoze ja-ze nech nedufam,ze jej syn bude chodit so mnou do kostola..
On tam so mnou uz aj neraz bol.Ale len kvoli mne tam siel.Prosil ma,aby som to nahodou pred jeho rodicmi radsej ani nespominala.Ked sme sa aj bavili o detoch, tak on nema nic proti tomu,aby som dala nase deti pokrstit,alebo ze mozem chodit s nimi do kostola. Len teraz neviem,ako dalej so sobasom. Moj snubemec nie je uplne proti cirkevnemu sobasu,ale trva aj na civilnom. Ze on chce isto civilny sobas.Ja s tym tiez nemam problem.Len este za komunistov viem,ze to byvalo bezne,ze boli dva sobase. Civilny,aj cirkevny.Lenze tieto 2 typy sobasov boli uznane za rovnocenne, takze bud je sobas civilny,alebo cirkevny. Takze neviem,ci je mozne mat obidva sobase sucasne? Naozaj neviem,ako to mame teraz urobit. Nemate s takymto niecim skusenosti? Dakujem vam za rady.
Civilny sobas & Cirkevny. Poradite?
Môžeš mať obidva sobáše. Najskôr civilný, potom cirkevný.