Nemôžem sa na priateľa v ničom spolahnúť

Príspevok v téme: Nemôžem sa na priateľa v ničom spolahnúť
Ember

S priatelom sme spolu už 3 a pol roka. Čoraz viac mám pocit že sa nemôžem naňho v ničom spolahnúť. Vôbec mu na mne nezáleží. Ja by som pre neho spravila aj nemožné a on pre mňa nerobí nič. Keď od neho niečo potrebujem, nie je ochotný spraviť pre mňa absolútne nič. Nedávno som mala narodeniny. Ja som od neho nečakala nič drahé. Mne by úplne stačilo, keby mi aspoň podal ruku. Ale nespravil ani to. Strašne ma to mrzelo. Nemrzelo ma že mi nič nedal. Na to som si už akosi zvykla ale mrzelo ma že mi ani ruku nepodal. Ale zas čo som mohla čakať že...pusu mi dal naposledy asi 2 roky dozadu...keď mi zomrela mama ani nebol pri mne, nepodporil ma, neobjal ma. A pritom ja sa tam snažím aby bol šťastný. Keď mal narodeniny ja som bola po nočnej spala som asi 3 hodiny a šla som mu robiť prekvapenie. Dala som mu darček..proste som sa snažila a on nič. Je to všetko strata času? Chová sa ku mne jak k handre. Povedal že nikdy so mnou nebude mať deti a ak by som bola náhodou tehotná tak ma pošle na potrat. A ak nebudem chcieť ísť tak ma dokope do brucha. Strašne ma to bolelo. Keď som smutná ešte viac mi nakladá že čo som zdutá. Najviac ma bolí keď povie že on so mnou nechodí, že my nemáme spolu vzťah. My len spolu žijeme a jediné čo nás spája je hypotéka. Tolko nocí som preplakala. On nechápe aké to je pre mňa keď mi stále hovorí že jeho životná láska je jeho bývalá. Teda nie že nechápe ake je mu to jedno. Nevie ako sa cítim keď sa nás každý pýta kedy sa vezmeme kedy budeme mať aj my malé. Ja len sklopím zrak a snažím sa nerozplakať sa.

Lollka

Ono je problem ze tito hajzlici sa na zaciatku vztahu tvaria ako stelesnena dokonalost, k partnerke su velmi mili, chvalia ju. Postupne sa zmenia a zacnu ju ponizovat. Zena so zdravym sebavedomim zdrhne, take chudinky co boli v detstve tyrane a ponizovane nemaju ziadnu sebadoveru a uveria mu ze to ony su tie nemozne a zle. Ze si zasluzia aby sa k nim takto spraval. Taketo zeny su vacsinou cely zivot obetami a zo svojich deti vychovaju zas len psychicky poznacenych jedincov - agresorov alebo obete. Niektore ale ked na sebe pracuju dokazu sa z toho dostat. Je to ale dlha cesta. Ember mala by si si najst nejaku dobru psychologicku a k nej chodit na terapiu. Pocitaj ale s tym ze to moze trvat roky. Je len na tebe ci chces byt celozivotna obet alebo ziskat sebavedomie a tak aj chlapa co si ta bude vazit.

Frajerko33

Vidite, presne takto to funguje aj mne, co pisem v teme Rada chlapom ako robit si zenou.
Cize cim vacsia svina som na nu, tym viac sa pri mne drzi. Takto zeny fungujete az na par velmi malicko vynimie, ktore sa tazko hladaju. Nevadi, prisposobim sa vasej vacsinovej povahe.

Ember

a_dr1a tak pri citaní tvojho komentara mam teraz pocit ze ma poznas. Uplne si to cele vystihol. Rodicia su alkoholici mama zomrela nedavno, otec sa nestara, najmladsia sestra byva s nami lebo ju mam v nahr. starostlivosti. A nehnevam sa na to akym sposobom si to tu napisal lebo mas jednoducho pravdu. Je to vsetko moja chyba. Na jednej strane by som velmi chcela muza s ktorym by som bola stastna s ktorym by som si zalozila rodinu, ktory by ma lubil aj s mojimi chybami a nedokonalostami, ktory by spravil pre mna aj nemozne. Velmi by som chcela. Takze si nemyslim ze keby som jedneho dna takeho mala isto by som od neho neodisla a isto by som sa nevratila k nejakemu chudakovi. Lebo som si povedala ze ked uz sa konecne dokazem odputat od clovek ktory mi ublizuje uz nikdy by som nechcela zazivat znovu to vsetko. Myslim si ze ja si zasluzim byt stastna. A nie nie je to vymyslene ja som naozaj taka hlupa a naivna. Myslite si co chcete, je to vas nazor. A prijmem kazdu kritiku. Nejde o to ze by som sa nechcela odputat ale o to ze sa toho asi aj bojim co bude so mnou. Ked si nenajdem byvanie sestru mi zoberu. Tu nejde len o mna. Takze to nie je len moje rozhodnutie zptrvavat v nefunkcnom vztahu. Uvedomujem si ze to nefunguje. Viem to. Len som proste hlupo naivna. Vzdy ten zly tyzden zatieni par peknych chvil. Vtedy ako by som bola s niekym uplne inym.

a_dr1a

Počuj. Pre mňa také ženy, ako si ty, nemajú žiadnu cenu. Proste ste odpad. Handry. Hanba všetkých normalnych žien. Nemáš žiadnu cenu hodnotu, sebavedomie uplny bod mrazu ako na sibiri, nemáš žiadnu úroveň, nič. Vôbec nevieš čo je to sebaláska a mat rada vážiť si samu seba. Proste si nula. A presne takto isto sa ku tebe správa aj ten tvoj. Akože máš ty vôbec niečo v hlave?? Lebo už logika rozum racio ti musia hucat v hlave, že toto nie je vzťah. Ze ta nemiluje. Neváži si ta. Si preňho veľké Nič a Nula. Nechce mať s tebou nič spoločné. Pri deťoch sa vyjadril ako sa vyjadril, že buď potrat alebo by ta dokopal do brucha aby si potratila. Dva roky sa mu hnusis tak, ze ti ani bozk na ústa nedal. Načo si šla s takýmto človekom do spoločnej hypotéky??? Nastuduj si co je to naučena bezmocnosť.. Ty sa v tomto proste výživas. A žiaľ, sama si takéto zaobchádzanie v podstate "PÝTAŠ". Takže. Co tu po nás vlastne chceš? Lebo tebe tento stav plne vyhovuje. Si v ňom spokojná. Vid v akých 5rackach si a ty riešiš že sa nedá naňho spoľahnúť?? Akože kde sme? Cez Alpy špiny nevidíš a vsimas si tu najmenšiu smieťku? Také, ako si ty, keby aj dostali dobraka od kosti co by ta priam na rukách nosil, vážil si ta, pomáhal ti, staral by sa o teba, rozmaznával by ta a hyckal si ta - tak ver, žeby si ho opustila a zas by si si našla hajzla ako je tento tu, co ho aj máš. Takže Ty nepotrebuješ rady typu - vyrieš si byvanie, nech ta vyplatí z hypotéky, úplne sa od neho odstrihni odid opustí ho ai. Proste ty rady takéhoto typu od nás nepotrebuješ a nechceš. Lebo ty poznáš a chceš len takéto, co teraz mas. Byt handrou a nech si ten tvoj do teba len kope ponižuje ta a utiera si akurát tak topánky do teba. Zrejme si vyšla z rovnakých pomerov. Bud si decko kde matka bola otcom tyrana ponizovana ai, alebo si decko alkoholikov, ci zneužívanie v rodine, príp si z decaku ai. Mala by si nastúpiť na terapiu. Ale tiež to nevidím príliš ružovo. Ty si proste už dospelý jedinec. Nezmeníš sa. Výnimka potvrdzuje pravidlo ale ty na to nemáš aby si prekonala svoj vlastný tieň. Si submisivna. Plus už ta spomenutá náučená bezmocnosť. Proste s tebou keby aj niekto dobre láskavo milujúco zachadzal, tak to nezvládnes a utečieš, alebo by si takýmto ľuďom ešte aj ublizovala. Máš strach z neznáma. A toto v com teraz si, poznáš až pridobre, si v tom doma.
Takže fakt neviem, čo s tebou. Lebo ty vo svojej podstate po zmene ani netúžiš. A na tie svoje nádeje že Ťa ľúbi kdesi tam na konci tunela, zabudni. Nie, nemá ta rad. A ani ty samu seba nemáš rada.
(PS. ak sa dáktorých dotkol môj slovník ai, sorry, ale ku každému treba hovoriť rečou jeho kmeňa čiže aby tomu dotyčná aj rozumela). A ešte niečo. Ty si sama takýchto mužov k sebe vyhľadávas. Tvoje podvedomie. Vyzorovo vyzeráš určite fajn. Pekná milá placha, dokonca ta mnohí majú za benjaminka (usmievavá prívetiva citlivá obetava, určite rada pomahaš). Ale pozri sa na svoje vnútro.. Určite je tam cernava. Nie z toho ze si zlý človek, ale z toho, kam ta vlastná rodina genetika výchova život ako taký a hlavne ty sama - dostali
PS1. Pre tých co si myslia, že toto nieje ani možné alebo je to vymyslené, tak žiaľ veľa centier zariadení pre týrané opustené matky s deckami sú plné takýchto zien, podobných osudov

Lentak11

To je ale smutné,ja byť tebou tak sa sním rozidem,Kašľať na takú lásku ktorú ty knému prechovávas a on ktebe nie.Vztah je nato aby sa rozvíjal a rástol vnieco viac,vnieco krásne.Pokial vidíš že to k ničomu nevedie,tak to radšej ukončí.Naco byť vnefunkcnom vzťahu,sktoreho nemáš nič.Naco sa zbytočne trápiť s človekom ktorý ti zato nestojí.Schop sa,ak si normálna žena naber odvahu,silu a nájdi vsebe to stratené.Najdi vsebe tu hrdosť,a pozri sa partnerovi do očí a povedz mu že ty mi za to nestojis.(rozchod).A povedz mu že máš naviac,ako sa ťahať schudakom a pošli ho kvode.

ahjaj

"On sa snaží aby som ho začala nenávidieť alebo čo. Ale pritom on nevie ako ho moc lúbim."
on vie, ako ho ľúbiš, a snaží sa, aby si ho začala nenávidieť, alebo sa s ním rozišla. A miesto toho, aby sa rozišiel on, ti radšej takto ubližuje. Proste zbabelec.

daniela2

"nikdy so mnou nebude mať deti a ak by som bola náhodou tehotná tak ma pošle na potrat. A ak nebudem chcieť ísť tak ma dokope do brucha."
je možné, že má človek nejaké gény, ktoré nútia k masochizmu?
s úsmevom mu povedz, nech zavrie dvere zvonka.

Sloniecko

made in
jasne, aj podla mna je toto vymyslena tema. Neverim, ze niekto moze byt az natolko mimo, ze by toto strpel cele roky a este v kutiku duse dufa, ze sa to zmeni. Tato tema len ma vyvolat vasne.

Ember

Ja akosi stale dúfam že niekde v jeho vnútri ma má naozaj rád. Inak by ma asi už dávno nechal. On len nedopustí aby som si robila nejaké nádeje. Nechce aby som videla že ma má rád. Asi sa za to hanbí. Nevie prejaviť svoje city. Niekedy sú dni kedy sa chová normáne. Potom sú dni kedy mu niečo nevíde a už je zle. Pokazí sa mu počítač vybije si to na mne. Prší a on nemože ísť na motorku..tak ja za to možem že prší. Za všetko môžem ja. On sa snaží aby som ho začala nenávidieť alebo čo. Ale pritom on nevie ako ho moc lúbim.