Nechcem ist domov.. poradte co v lete..

Príspevok v téme: Nechcem ist domov.. poradte co v lete..
Julinka80498

Ahojte. Prosim poradte mi niekto ak mate nejake skusenosti. Som na VS v prvom rocniku a v juni mi skonci intrak. Velmi nerada by som sa vratila domov. (Ano utekat tak trochu z domu kvoli osobnym problemom).
Neviem si tak predstavit ze by som teraz 6 tyzdnov bola doma. Mam nasledovne moznosti:
1) Intrak aj v lete a praca v BA..
Je dost drahy v lete ale lepsie ako.byt... akurat som dufala ze si zarobim aby som nemusela pracovat cez rok. Mam tazku skolu a s brigadou to len tazko zvladam. Ale je to moznost.
2) praca v zahranici.. trosku mam strach ist sama a takisto ani jazyk moc neviem. No skratka sa bojim ale je to tiez napad. Ale mam malo informacii.
3)napadlo mi aj take ze ist niekam do klastora a mat takuto skusenost. Moze to byt zaujimave.

Alebo aj nejake cestovanie ale lacne.. aspon na mesiac a druhy mesiac by som.sla k otcovi, frajerovi na tyzdne a podobne.. to uz sa utrasie.

Takze prosim ak mate hociake napady .. alebo skusenosti s vyssie vypisanymi mojimi napadmi tak prosim piste. Vsetko.pomoze. chcela by som si aj zarobit. Ale ked si aj nezarobim tak aspom neminut moc. Nebojim sa aj tazkej prace skor ju preferujem (je to skvela skusenost ktora formuje ososbnost)... Dakujem moc za vsetky rady!
Alebo aj aj je tu niekto kto by ponukal pracu niekde v ramci Slovenska alebo o niekom viete ze by som mala ubytko zabezpecene a nieco aspon malo by som.si zarobila tak mi.mozte tiez napisat. Hlavne co najdalej od Trencina. :) dakujem

Julinka80498

Dakujem za radu.
Work and travel bol jeden z mojich napadov a asi prave tam skoncim. :) Ak ma niekto nejake skusenosti, potesim sa :)

Julinka80498

Dakujem z radu ;) vyzera to tak ze skusim to zahranicie :) bola by som aj rada ak by som si zarobila viac aby som nemusela velmi pracovat pocas semestra a mohla sa venovat viac skole.

K tomu druhemu komentaru sa radsej vyjadrovat nebudem

Aliss

Julinka, za mna urcite - ist v lete do zahranicia a zarobit si. Mas moznost ist na rozne farmy, zber ovocia. Kamaratky to robili pocas skoly a z toho, co zarobili, prezili potom cely rok na VS. Vyber si krajinu, pridaj sa do roznych skupin, napriklad na fb a pytaj si informacie. Pytaj sa znamych. Ked som len tak vyzvedala od ludi, kde chodia za zarobkami v lete a ako sa tam dostali, vzdy povedali, ze im to vybavil znamy, tomu to zas vybavil znamy, atd. Uplne najviac neodporucam agentury, kde tak radi uctuju poplatky, ale jedna znama ma dobru skusenost s agenturou Pracuj a uzivaj, orientuju sa najma na severske krajiny, kde si mozes naozaj pekne zarobit. Ked zacnes dost skoro pozerat, cize uz v januari - marci, mas velku sancu najst nejaku sezonnu pracu ;)

Pag

Vieš čo ti poviem? Ja by som išiel do kláštora, toto všetko nemá veľký zmysel. Robiť a platiť, ta ne.ebem to celé! Ako jedno dieťa by som prijal na tvojom mieste. Však nikto o tom nemusí hneď vedieť. Ja uvažujem, že si založím vlastný kláštor, pre ženy, lebo ešte toho sa musím nabažiť. Ja by som chcel, pardón, chcela byť matka predstavená. Potom tu nechám na seba kontakt a rád ťa k sebe príjmem na meditačné cvičenia, tzv. exercície. U mňa je najvyšším levelom unášanie mimozemšťanov, mám ich tu zopár, ale asi ich pustím do voľnej prírody k ostatným zvieratkám - ha, ha. Vo voľnej prírode sú oveľa šťastnejší a majú aj živšie barvy. Už ma nebaví to, že im trhám nožičky a krídielka, to nie, toto nie, blé.