Zeny davaju vam manzelia peniaze ked ste na MD alebo nezamestnane? Mam na mysli financnu hotovost nie platenie uctov alebo nakupy.Ako si delite napr.danovy bonus na deti?
Zeny davaju vam mazelia peniaze?
V manželstve je to tak, ak si nevezmete manželku ekonómku tak budete mať stále finančné problémy. V manželstve treba aby jeden bol hospodár. Dvaja nikdy pri malých prijmoch nemôžu byť hospodári. V manželstve platí všetko s mierou !!!!!
nedava, som samostatna, zarabam si, ked som bola na rodicovskej tiez mi nedaval, robila som v podstate nonstop aj ked som porodila :D takze tak...aspon viem, ze hocico by sa stalo, som schopna sa o seba postarat :p ale rodicak a danovy bonus, co tu bol spomenuty, ostaval mne, delit danovy? to naco tie drobne si delit :D
My síce deti nemáme ale máme byt na hypotéku, ktorú platíme na polovice. Na jedlo a čistiace potreby, potreby do domácnosti si každý mesiac vyberieme každý rovnakú čiastku, takže platíme takéto nákupy tou hotovosťou. Úcty máme každý sám.. kebyže otehotniem musel by prebrať samozrejme vačšinu výdavkov na seba, pretože z tej materskej almužny slušný človek nevyžije.. Ale určite by som od neho nechcela peniaze na vlastné veci, napríklad topánky, špirálu, to by som sa prepadla od hanby sama pred sebou, aj keď sme rodina. Som zástancom toho že najprv treba mať niečo našetrené, nie robiť deti len tak bezhlavo a potom pýtať od muža na veci ktoré sú len pre moje potešenie.
ridiculous. Domácnosť je spoločná, byt je spoločným vlastníctvom. Takže nielen moja.
Domáce práce: žehlenie: koho je tá košeľa, moja či jeho? Vaňa. Kto sa v nej kúpe? Iba ja? nie náhodou aj on a naše deti? Takže upratovať by potom mal každý rovnako, nie?
Na druhej strane, keď som nezamestnaná, a on pracuje, tak logicky nebudem očakávať, aby sa pustil do domácich prác, keď som doma. Neočakávam od neho ani peniaze za domáce práce. Len logicky očakávam, že to utiahneme všetci z jeho platu, kým sa mi podarí si dačo nájsť. A prístup k účtu, hotovosť a kartu mám. Je na mne koľko míňam, na oblečenie a kozmetiku, na čo sa mi zachce. Sama mám hlavu na krku a viem, čo si môžeme dovoliť a čo nie.
Apropo čo taká situácia, že som bola 8 mesiacov chorá a bez zamestnania a nejaký čas aj bez podpory a bez vízie môcť ísť čo len na pohovor v takom zdravotnom stave? To aj domáce práce chudák robil. A väčšie decko sa staralo o menšie. Ja sama som bola odkázaná na to, aby pri mne stále niekto bol, ak som práve nebola v nemocnici.
A predstav si ridicilous, že som sa absolútne nehanbila za to, že si nedokážem na seba zarobiť.
A ešte niečo, cloo. Keď ide manžel nakupovať, drží sa striktne základných potravín: chlieb, mlieko, šunka. Ja keď idem nakupovať, tak kúpim aj tresku, aj cottage cheese, aj jogurt, aj pór, aj špekačky, lebo mám premyslené, čo dám deťom na raňajky, olovrant, desiatu a večeru. Z môjho platu by som neutiahla uživiť deti. Takže ak by mi nedával peniaze, nemali by čo jesť, chápeš? Takže je tá najnormálnejšia vec na svete, že mám prístup k účtu a rozhodujem, kedy a čo kúpiť, lebo manžel si ani nevšimne, že sa minul prášok na pranie, alebo že synovi sa roztrhali na telesnú tenisky a sú mu krátke tepláky.
Lollka - napriek tomu, keby moja matka poznala tvojich rodičov, tak ich poľutuje...
V zakone o rodine je napisane, ze manzelia a ich deti maju pravo na rovnaku zivotnu uroven. To znamena, ze zena by mala predovsetkym vediet, kolko muz zaraba (a opacne) a obaja by to mali rozdelit tak, aby si peniaze uzili rovnako. Nie ze manzel bude chodit na steaky do drahych restik a vozit sa v Mercedese a zena si bude varit a chodit MHD.
Netreba zabudat, ze medzi manzelmi plati aj vzajomna vyzivovacia povinnost.
Samozrejme, je blbost ist udat manzela, ak si toto neplni, ale zakon mysli na tuto elementarnu zasadu a mala by byt dodrziavana uz len z ucty jedneho k druhemu v manzelstve. Ak si tym nejaky chlap alebo zena riesi svoje komplexy malosti a zgrlostva, je otazne, nakolko toho druheho naozaj miluje a ci v takom zvazku vydrzi. Uz tesne pred svadbou by mali jeden druhemu dokazat, ze v ich vztahu na peniazoch nezalezi, ze ich neriesia a ze su spolocne, ak tomu tak nie je, nebude to dobre manzelstvo s doverou jedneho k druhemu. Bude tam tajomstvo a k tomu jednemu sa moze pridat aj ine... Ak ma muz totiz peniaze pre seba, o ktorych zena nevie, tak vie, ze tieto peniaze su afrodiziakum pre ine zeny a zacne to zneuzivat. Ak si chce nieco drahe kupit, mal by sa na tom dohodnut s manzelkou aj keby tie peniaze zarobil on. Ak to nechce robit, tak naco sa potom zenil? Manzelstvo nie su len vyhody, ale aj povinnosti...
Pilcuk s tvojimi nazormi by bol zazrak keby si niekedy v zivote mal zenu. Jedina zena ci ti kedy dala bozk je tvoja mamicka a ta ta doteraz zivi. Jej mi je luto lebo keby tusila co porodi tak by asi dost rozmyslala nad tym ci nema ist anjelickarke. Ty si nocna mora kazdej matky, kazda zena co teba cita si urcite hovori ze dufam ze nebudem mat takeho syna.
cloo/ bohuzial mnoho chlapov nie je schopnych urobit bezny nakup pripadne sa im ani nechce na ten nakup ist.
Nielen zeny niektore si nevedia zorganizovat peniaze a minaju vela na handry, ano moze byt ale nikde sa nehovori kolko minaju chlapy na piva, cigarety a svoje zaluby........
Prečo by muži dávať ženám peniaze ? Nákup môžu spraviť aj sami, pričom môžu mať istotu, že žena peniaze nepreflaka niekde na handrách, kozmetike a iných blbostiach. Ak máš málo peňazí, zarob si. Napriek toľko omieľanej emancipácií si ženy pletú mužov s bankomatmi...
Ja manzela sice nemam, ale moja kamaratka to ma tak bez ohladu na to ci bola na materskej alebo teraz uz je v praci, manzel jej mesacne dava 500e na chod domacnosti stravu, cistiace prostriedky atd....
+zaplati energie domu.
Druha kamaratka ide s muzom pol na pol s energiami a na stravu do domacnosti jej dava 50e tyzdenne...
u nas doma to nasi maju tak ze otec dobrovolne sam od seba podal mame celu vyplatu :) ze jeho ot nezaujima co kolko stoji :) on je tip ze sa o nic nestara a v dome prstom nepohne anilen nepokosi takze jemu to tak vyhovovalo :D