Opakujúce sa ušné mykózy

Príspevok v téme: Opakujúce sa ušné mykózy
Bubliii

Ahojte, nenašla som tu podobnú tému, viete niečo poradiť na opakujúce sa ušné mykózy? Začala mi to asi v októbri, s pocitom zaľahnutého ucha som išla na ORL, kde potvrdili mykózu a neskôr aj zápal. Dobrala som ATB, kvapky do ucha a chvíľku bol pokoj. Teraz ma ale začína chytať druhé ucho, zatiaľ "len" svrbí, prípadne je zľahka mokré, dávam si Micetal kvapky, ale mám pocit že sa to zhoršuje a zase budem musieť na ORL :/ Problém je že neviem ako tomu predísť, tyčinky do uší som vyhodila, nepoužívam už, vraj mám chrániť ucho pred vodou - dávam si pozor pri sprchovaní, prestala som plávať a pod., ale stále sa toho nejak neviem zbaviť. Stačí, že si nechám v kúpelni zavreté dvere, za chvíľu je tam sauna a na druhý deň sa už budím s mokrým uchom. Nevie niekto poradiť niečo trvalé a účinné, ako sa zbaviť týchto problémov??

Omen

Bubliii, prať musíš na 90°C. Tie sviečky v tomto stave ti neodporúčam.

S tým cesnakom môžeš nakladať takto:
1. Vlož si ráno ako prvé do úst strúčik cesnaku a cmúľaj ako cukrík pol hodiny, vypľuj, umy zuby. Pach odstrániš petržlenovými lístkami alebo zrnkom kávy.
2. Môžeš si v lekárni kúpiť tabletky a tie užívať.
3. Čo sa týka varenia, tak cesnak očistí, podrv/nasekaj a nechaj ho na vzduchu 10 - 12 min. Až potom ho použi.
Má síce len mierny antimykotický účinok, ale je aj antimikrobiálny, protivírusový, antiparazitárny a imunostimulačný.
4. Ošúpaný strúčik cesnaku si môžeš vkladať aj do ucha, ale daj pozor na veľkosť a sleduj sliznicu ucha.

Omen

@ Unas, mám tam bodky, t.z., že sú aj iné možnosti a tou je aj kyselina boritá. Správne si napísala, že sa vlastne jedná o ocot, ale nemám informáciu, o akú koncentráciu sa jedná, preto ti to bez konzultácie s farmaceutom neodporúčam. Nechcem, aby si si ublížila. Skús nájsť nejaké kvapky, ktoré by jednu z tých kyselín obsahovali.

Omen

Skús hádať! : D

Niečo som ti našla. Profesor Tombak odporúča toto:
1. Vyvýšeninu za uchom masírovať smerom dohora - dolu 8x.
2. Ohýbať ušné bolce zozadu dopredu 8x.
3. Otáčať ušnými lalôčikmi v smere hodinových ručičiek 8x.
4. Poťahovať ušnými lalôčikmi 8x.
Následne vložiť do ušných otvorov ukazováky obidvoch rúk a energicky nimi pohybovať zo strany na stranu. Potom ucho vyčistiť.

Ešte sa ti ozvem, tak len pekne cvič. : )

Bubliii

No to je práve to, lekárka mi tiež povedala chrániť ucho pred vodou, keď je vonku vlhko dokonca je naolejovanú vatu. Preto som myslela, že olej by mohol byť prospešný.
Od včera ako som začala potierať Imazolom zatiaľ svrbenie ustalo, i keď ešte mám pocit mokrého ucha, vytieram vreckovkou, papierovou aj látkovou, akú mám. Látkové potom periem na 60st /dúfam, že to stačí). Je ale pravda, že jem dosť sladkého, to mi mohlo asi opätovne spustiť infekciu.. cesnak doma mám, dám si. To sa hodí vždy do jedla.
Môžem sa ťa ešte Omen opýtať, ako si ty robíš hygienu ucha? Odkedy som prestala používať tyčinky, nejak mám pocit, že mám toho mazu veľa.. hoci viem, že lekári odporúčajú s uchom nič nebabrať a nič doňho nevkladať.. a druhá otázka na čo sú dobré ušné sviečky?? Je to účinné? Dostala som ich a rozmýšľam, či a kedy ich použiť..

Omen

Takto, olej je dobrý, ale ak máš naozaj mykózu, potom je v tvojom prípade kontraproduktívny.

Ty potrebuješ:
1. ucho sušiť a obnoviť v ňom pH (alkohol, kys. octová...),
2. kvapky s antimykotickým pôsobením,
3. pravidelne odstraňovať detrit,
4. nasadiť diétu,
5. užívať cesnak/ cesnakové tabletky,
6. nájsť a vyhnúť sa spúšťaču...
V liečbe musíš pokračovať ešte 2 týždne po odznení ťažkosti.

Bubliii

Nie neboli.. lekárka je hádam iba jedna v meste, je postaršia a tipujem, že odbery robí len na zažiadanie. O antibiograme som ešte ani nepočula.. Zatiaľ som na to zaútočila tým Imazolom a uvidím. Ćítala som, že z prírodných receptov je dobrý rebríčkový olej potierať aj užívať vnútorne.. máte niekto skúsenosti?

Omen

Bubliii, boli ti odobraté stery na kultiváciu a robený antibiogram? Môže sa totiž jednať o zmiešané zápaly.

unas

usne problemy su nadlho, ja som mala vyborneho lekara a chodila som k nemu asi rok, aj ma uz poslal inde, co si nevedel rady. potom to nejako preslo, ale trvalo to dlho. dcera podobne.