Ahojte,
v januari mam 21 rokov, som 183 cm vysoky, vazim 63 kil, a inak studujem na VS. Doteraz som nemal priatelku, a jednu, ktoru som volal korculovat sa, nechcela ist, a ked sme spolu cestovali a pytal som sa jej na skusky, odpovedala mi sice, ale ona sa nespytala, ako sa dari mne, takze skoda namahy.
Neviem, ci nie je neskoro na hladanie vztahu. To je, ze ani casu velmi nemam. Studujem a okrem toho mam nejaky biznis a prijem, ale pri dennom studiu sa to zvlada vsetko tazko, a na baby nemam cas a ani nie som ten diskotekovy typ.
Ja si myslim, ze raz by som chcel stihle dievca, ktore ma rado matematiku a pocitace, a kedze chcem neskor podnikat, by mi pomahalo viest rodinnu firmu a mal by som dve deti. pracoval by som z domu, tak ako aj teraz, cez internet a tak zabezpecoval rodinu.
este mi nefunguje stitna zlaza a som dost silny alergik, a mam skrivenu chrbticu, ale okrem alergie som ok. Tiez mi hovoria doma, ze som negativisticky naladeny, a ze to na okolie zle posobi, co robit, aby som nebol pesimista? Vadi to, ked som este nemal priatelku? Mam sa nejak zoznamovat, ked by som aj tak popri vsetkom inom nestihal? Urcite by chcela, aby som sa jej venoval, a islo by to na ukor ucenia a prace. A potom, ked skoncim skolu, tak asi tiez nebudem pracovat len 8 hodin denne, lebo ked sa do nejakej objednavky pustim, tak ju musim dorobit, a medzitym prichadzajú dalsie... tak ani neviem, ako to zosuladit. Mam naivne predstavy o zivote? Myslim, ze ste tu vsetci asi starsi, a mate viac skusenosti, poradte mi, v com by som mal robit, rozmyslat inak, alebo je to takto dobre?
predstavy o živote
Keď som preč z domu: raňajky: koláč, obed: menu v jedálni, alebo varené jedlo z domu, večera: rohlík so syrom , 2. večera: niečo na chrúmanie z domu: ovocie, pagáčiky, niekedy si na večeru kúpim hotdog alebo langoš
keď mi čas medzi jedlami, prednáškami a cvičeniami nevychádza tak, aby som sa stihol najesť keď som hladný, zvykol som si z automatu kúpiť horúcu čokoládu, napr. jeden deň máme ráno hodinu, potom som na internáte, tam aj obedujem, a potom o 2 začíname a sme až do deviatej do večera. Cez prestávku býva v bufete nával, nebudem sa tam tlačiť medzi toľkých ľudí. Vtedy si dám len horúcu čokoládu, a večeriam až o pol desiatej večer na internáte.
Doma je tá strava výdatnejšia a pestrejšia, napr. k raňajkám je ražná káva s mliekom alebo kakao, alebo cereálie s mliekom a pod., nejaké jogurty, pudingy na desiatu alebo olovrant a pod.
Šport: chodieval som kedysi do posilky, vydržal som pol roka, chodil som plávať, znova pol roka, street work out, tiež asi pol roka. Všetko ma po chvíli omrzí. na dovolenke všetko vyskúšam: potápanie, lozenie po skalách, lyže na vode.
Teraz nešportujem nič, ale máme raz do týždňa telesnú v škole a hrávame volejbal alebo basketbal. A asi si dva trikrát zájdem so sestrou na klzisko, a keď sa tam ona nestretne s jej kamarátkami, tak sa ani nudiť nebudem, lebo si niečo spolu vymyslíme. Keď tam má kamarátky, tak som už vedľajšia postava a už ma ani korčuľovanie nebaví, tak len idem do bufetu, pijem čaj, ťukám do mobilu a sledujem zavše sestru, či je ok, a či je už čas ísť domov.
naivny :
Tak pokial máš normálne výsledky štítnej zlazy tak nerozumiem prečo si taký až moc chudý. Popíš presne čo jedávaš na ranajky, obedy, večere.
To s tými objednávkami že 8 hodín a dosť je fajn, ale čo mám potom zvyšok času robiť, keď nejem a nespím, aby to bolo niečo čo ma baví a je to osožné? Knihy nerád čítam, všetko mám cez internet
Po práci si nájdi už niečo, nemusí to nutne byť niečo osožného, jednoducho hocico čo ta bude baviť. Tých koníčkov je naozaj vela. U mna osobne to je počuvanie hudby, sledovanie filmov, počítač, čítanie kníh a malokedy i videohry. Môžeš napríklad začať posilovať, nech aspon naberies nejake svaly a nech získas na hmote.
No veď keď nie si nejako extra spoločenský a vyhovuje ti to tak, prečo by si sa mal nútiť to meniť.
Si vo veku a situácii, kedy sa zamýšľaš nad tým, ktorým smerom by sa mal ďalej uberať tvoj život.
Bez ohľadu na to čo robíš a či ťa práca a záujmy bavia a napĺňajú, bez lásky človek akosi stráca chuť do života a má dojem akoby tomu všetkému furt dačo chýbalo.
Ty by si asi potreboval babu, ktorá by ťa rešpektovala takého aký si, dobila energiou a vytvorila ti podmienky, aby si sa mohol venovať svojej práci v takej miere ako to potrebuješ.
angelika,
chodievam raz ročne na stretávku zo strednej na 3 dni, je to v lete, a v lete po skúškach chodievam aj s krstnými rodičmi na turistiku, na 1 týždeň.
Inak s rodičmi a sestrou, keď sa ide na dovolenku.
S rovesníkmi cez skype, ked niečo chcú, aby som pre nich urobil.
Som introvert, a nejak mi tie vzťahy tak nechýbajú, len si uvedomujem, že by mi možno chýbať mali, lebo raz by som sa chcel oženiť a mať deti. a tiež je to o tom, že kto potrebuje mňa, tomu pomôžem, ale keby som ja niečo potreboval, neviem, či by sa našiel niekto, kto by mi pomohol. Také vzťahy sa mi zvyknú budovať, keď ideme na nejakú súťaž s kolegami alebo robíme spolu nejaký projekt. Ale keď končí sféra záujmu, kvôli ktorej sme sa dali dokopy, končia aj vzťahy, je to len spolupráca, nie kamarátstvo. Píšeš, že som cieľavedomý a zodpovedný, ale asi by si neverila, cez leto sa rád hrám s o 9 rokov mladšou sestrou v piesku na pláži, a keď má narodeninovú party s kamarátkami, tak sa s nimi hrávam na schovávačku a pod. A keď je nejaká rodinná oslava, príšerne sa nudím, tak ju ťahám za vlasy, a provokujem a v duchu si rátam, koľko provokácií treba na to, aby moja dobre vychovaná sestra zapišťala, alebo sa mi pokúsila dať zaucho. Takže asi až tak zodpovedný nie som.
tomas, so štítnou žľazou ma diagnostikovali, keď som mal 6 rokov. Užívam euthyrox a vďaka pravidelnému užívaniu mám dobré výsledky krvi.
Jedávam normálne, ani veľa, ani málo. Tak napr. obedové menu, čo si kúpim, zjem všetko, aj polievku. Cez prázdniny som zvykol pribrať 2 kilá, ale keď nastupujem späť do školy, tak to v priebehu mesiaca zhodím a zas je to 63. Snažím sa nájsť si čas na to, aby som jedol.
To s tými objednávkami že 8 hodín a dosť je fajn, ale čo mám potom zvyšok času robiť, keď nejem a nespím, aby to bolo niečo čo ma baví a je to osožné? Knihy nerád čítam, všetko mám cez internet, matematika, fyzika, programovanie, vzorce. akurát k ekonomike je taká knižná omáčka, ale dá sa to vydržať, lebo to má zato nejakú logiku.
Zvykli ma kontaktovať bývalí učitelia, lekári, susedia a príbuzní, aby som im prišiel opraviť a nastaviť počítač a tak. Vtedy tam aj chvíľku ostanem, a porozprávam sa s nimi, nechám sa pohostiť a cítim sa príjemne. Ani to nie sú rovesníci.
Ahojte,
(v januari mam 21 rokov, som 183 cm vysoky, vazim 63 kil, a inak studujem na VS. )
Problém je ten že na svoju výšku vážiš naozaj velmi málo. Ja mám 65 kíl a 175 cm, a pritom vyzerám chudo, mám chudé predlaktia, stehná, brucho. Tak o čo viac ty ktorí si vyšší a chudší. Za tvojou chudou postavou sa skrýva štítna žlaza, alebo jednoducho len málo ješ ? Ako sa liečiš na tú štítnu žlazu ? Ako dlho máš už s nou problémy ?
Problém môže byť ten že si až moc zahladený do svojho učiva a tak ťa zrejme vnímaju aj ženy v tvojom okolí, ako takého knihomola. Ucit sa je správne, avšak netreba chodiť po chodbách zahlbený v knihe a s kalkukackou v ruke. Skôr sa pokúšaj o navodzovanie rozhovorov.
Urcite nie je neskoro na hladanie vztahu, však máš len 21 rokov.
Dievcatá ktoré maju radi a vyznaju sa v matematike a v počítačoch je naozaj málo. To sa teda nahladáš.
Pochopitelne že negativne naladeny clovek je pre ženy nepríťažlivy. Zeny hladaju na muzovi takú tu pozitivnu charizmu, pozitívne naladenie.
Zoznamovat sa môžeš aj cez sociálne siete a zoznamky.
S tou prácou by si si to mal nejako zariadiť aby si nepracoval ako nejaký workoholik. Aj kebyže pracuješ na objednávky tak si jednoducho urči na každý den (okrem víkendu) prácu ktorá bude trvať 8 hodín. Ak nestihnes vypracovat objednávku do 8 hodín tak si jednoducho objednávku presunies do dalsieho dna.
Myslím si, že to je fajn, že si už v takom mladom veku taký pracovitý a cieľavedomý, nuž ale vieš, nechýba ti troška takej tej uvoľnenosti a radosti zo života? Sám píšeš, že ti hovoria, že je z teba cítiť pesimizmus. Ak by si naozaj chcel, určite by si si našiel čas aj na spoločenský život a priateľku. Veď je to hrozne smutné, že si na internáte a nevieš ani ako sa volajú tvoji vlastní spolubývajúci? Chodíš aspoň občas niekam do prírody, či len pendluješ medzi prácou školou a počítačom?
este som zabudol dodat, ze v izbe na internate byvam s dvoma chalanmi, ktorych som zabudol, ako sa volaju a nebavime sa spolu, iba sa pozdravime, a potom si kazdy tuka do stroja, do mobila, ci notebooku, a ani inak nemam kamaratov, s ktorymi by som chodil von, nejak mi ani nechybaju. Ked ma nieco trapi, ciastocne sa o tom bavim s rodicmi, ale tak pri ozajstnych problemoch, ked mi nejdu do skoly zadania, tak ako by som si zelal, mi pomoct nevedia.
Neviem, ci som nesikovny, ze vsetko nezvladam, ako by som chcel. Opakujem skusku z vlanajska, vybrali ma do timu do vyskumu, co bude vela casu navyse, ale verim, ze sa pritom naucim viac, ako kebyze tam nie som, kde by som stihal kamaratov a priatelku, a nechapem, ako vsetci zvladaju aj to, aj to.