Zavislost na alkohole, abstak

Príspevok v téme: Zavislost na alkohole, abstak
anonym54321

Zdravim vie mi niekto poradit kedy prejde abstak? Poslednych 5 rokov som zacal popijat a samozrejme som zacal casom zvysovat davky a zvysovala sa aj tolerancia na alkohol. Neda sa povedat ze som na tom az tak zle, chodim do prace, soferujem skoro kazdy den (samozrejme triezvy) rano mam normalny stav a alkohol mi nechyba a ani nemam chut, ale ku veceru namna dolahne silna chut vypit si alebo aj cez vikend ked nemam ziadnu povinnost alebo nemusim ist autom tak popijam. A neviem sa zastavit az ked nieje flaska prazdna. No a teraz 3 dni nic a mam silny abstak a chut napit sa. Kedy to prejde?

Tomas12345

daniela2 :

Pri alkohole vzniká ako psychická tak i fyzická závislosť - preto môže človek pri okamžitom vysadení alkoholu i prísť o život.

(lebo sám tú kontrolu môže vydržať len tak, že si absolútne nič nedá. )

Takže ak alkoholik vysadzuje postupne tak si to ustriehnut sám nedokáže, ale ked už to vysadí zo dna na den tak vtedy si to už ustriehnut dokáže ? A to si odkial na toto tvrdenie prišla ? Práveže ak to vysadí hned, tak dostane tak silný absták a bude mu tak zle že si ten alkohol hned dá. A naopak, pri velmi postupnom vysadzovaní alkoholu si dotycny ani nevsimne že ten alkohol vysadzuje. Pretože jeho telo sa zacne stále menšiemu a menšiemu množstvu alkoholu prispôsobovať. Telo je velmi prisposobive, no musí sa íst na to velmi pomaly. Tá tvoja úvaha nedáva ziadnu logiku.

Pravda, aj na postupné vysadzovanie a vôbec na hocijaké vysadzovanie treba nabrať motiváciu. Ked niekto nemá aspon za málo motivácie, tak ten alkohol nevysadí. Pochopiteľne však pri pomalom vysadzovaní je tá motivácia menšia než pri okamžitom vysadení.

made in

k tej kontrole. mnohi, co su akoze kontrolovani v liecebniach, tak aj tak im to nepomohlo a piju dalej. dolezite je si prestat kupovat alkohol a niecim to nahradit, trebars cvicenim. a urobit si detox.

daniela2

tomas, u alkoholika ide v prvom rade o psychickú závislosť. On si darmo povie, že si dá o deci menej, zrazu si povie, joj, aké je to chutné, veď si dá len o pol deci menej, potom o štvrť, a potom, no nevadí, začínam od zajtra.... chápeš? Potrebuje niekoho, kto ho kontroluje, lebo sám tú kontrolu môže vydržať len tak, že si absolútne nič nedá. Preto sa postupné vysádzanie dá robiť len pod kontrolou niekoho iného. A autor otázky sa rozhodol sám, nevieme s kým žije, kto by ho kontroloval, kto by mu pomáhal s jeho rozhodnutím.

Tomas12345

Muf :

Dotyčný musí vedieť kolko pije, a je jedno či vypije pollitra alebo 3 litre či viac. Nič to nemení na fakte že z hocijakého objemu sa môže velmi postupne vynechávať.

Alkohol je koncentrovaný takže sa dá vysadzovať postupne. Postupne sa nedajú vysadzovat drogy, pretože tie su nekoncentrované a nikdy nevieš akú silnú davku si si dal.

U alkoholu je výhoda tá, že je v kvapalnej forme a preto sa dá vysádzať vskutku po velmi malých dávkach. Napríklad ak dotycny vypije za den priblizne 1,5 litra alkoholu, tak nech vysádza po jednom deci alkoholu po 10 dnoch. Takýmto tempom dotycny za 5 mesiacov vysadí cel alkohol.

Cim pomalsie sa alkohol vysádza tým su mensie neziaduce ucinky. Platí to takto u vsetkých návykových látok. Telo je velmi prisposobivé a pokial sa niečo vysádza pomaly, telo sa dokáže tomu prisposobovat. Naše tela sú už tak jednoducho nastavené, na postupne prisposobovanie sa, a nie na okamžité prisposobenie sa. Preto je i okamžité vysadenie alkoholu pre telo šok, ktorý môže skončiť pre dotycneho velmi nepriaznivo.

No tak napíš aké sprostosti tu radím a napíš mi k tomu i to čo je na tom sprostosť a aké je správne riesenie.

daniela2

anonym, blahoželám k rozhodnutiu a držím palce. Možno by bolo dobré, kontaktovať obvodného lekára, aby ti dal výmenný lístok k psychiatrovi, kde by si dostal aj odborné rady, ako sa zbaviť závislosti.
Otec môjho expriateľa bol alkoholik, a raz mal nejakú náhlu príhodu s obličkami, a musel byť hospitalizovaný. Tam samozrejme alkohol nedostal a že v kuse vykrikoval, napokon ho umiestnili do postele s mrežami z lana. Bolo to príšerné, vidieť ho v takom stave.
S alkoholom sa má skončiť naraz. Odvykanie postupne, ako píše Thomas, je síce šetrnejšie pre organizmus, ale je možné ho uskutočniť iba pod dozorom, a v špecializovaných zariadeniach. Inak hrozí úplné zlyhanie, závislý človek ťažko odolá, aby si nedal viac, a mal to naozaj pod kontrolou. Tam jednoducho, nedať si vôbec.
Anonym, skús si nájsť nejakú záľubu, nejakého koníčka, čo by si rád robil, keď Ti skončí šichta. Šoféri bývajú často veľmi šikovní majstri, aj keď im to príde prirodzené. Niekto rád majstruje v dielni, alebo napr. ak vieš opravovať bicykle, mohol by si si po práci aj privyrobiť. Želám veľa úspechov.

Muf

Tomáš 123456 ty si taaaak mimo, ako môže vysádzať alkohol po malých dávkach, keď pije nekontrolovane? Teda kým nieje fľaša prázdna? Prečo sa drbes do každej témy? Radis tu ľuďom sprostosti, tváris sa ako odborník, pritom si nastudujes niekde nejaký clanok a tak tu vypisuješ bludy. Dávaj si pozor, niekto ťa môže vziať vážne a raz to dobre nedopadne... V každej téme si, ku všetkému sa musíš vyjadriť aj keď povieš totálnu hlúposť. Ak nemáš odzite niečo z danej oblasti tak prosimta neraď radšej...

Pag

Drogy tu boli aj budú, nikto na tom nič nezmení. Ty si si vypil a aktivoval sa ti gén zodpovedný za alkohol, ktorý si získal po predkoch. Duch je silný, ale telo je slabé. A koľkokrát sa stalo, že vyššie postavení ľudia ukázali na to, ako treba s alkoholom zaobchádzať, dokonca aj takí, ktorí patria do šľachty. A čo si si z toho zapamätal? Nič.

Tomas12345

Ciže ty už niekolko dní nepiješ alkohol ? Vysadzoval si ten alkohol postupne alebo zo dna na den ? Ak zo dna na den tak sa necuduj, pretože tvoje telo si nestihlo zvyknut na absenciu alkoholu. Alkohol sa vysadza po velmi malých dávkach aby sa tomu telo dokázalo prisposobit.