Chrbtica a nespavosť?

Príspevok v téme: Chrbtica a nespavosť?
Woderat

Dobrý večer, mám menšiu otázku. Mám 21 rokov a dva roky trpim dosť vážnou nespavosťou. Asi pred dvoma rokmi do mňa na koncerte narazil nejaký opitý chlap, keď "pogovali" (ide o agresívne narazanie do seba v plnej sile a rýchlosti). Ja som sa nezúčastnila, ale stála som hneď vedľa lebo tam bolo hrozne plno a nedalo sa mi nikam pohnúť. Dosť ma to odhodilo ale najmä cítila som, ako mi popraskalo v celej chrbtici.. Dosť silno. Akoby mi ju niekto zlomil, ale nebolelo to. Mohol by to byť dôvod môjho problému? Ako to zistiť? Stačí rtg chrbtice? Ďakujem. Príznaky sú typické, bolesti hlavy, katastrofálny psychický stav,

Tomas12345

No tak bolesti hlavy aj zlý psychicky stav máš z nedostatku spánku. Co sa tej chrbtice týka, tak či ju máš v poriadku alebo nie zistíš až na základe RTG.

Kazdopadne ak by ti aj na RTG chrbtici nejaku deformitu našli, tak je otázne či na základe toho sa dokáže s určitostou povedať či tá deformita má vplyv i na tvoj spánok.

Avšak ak ty niečo na tej chrbtici nájdu, pravdepodobne s tým začnú niečo robiť a naordinuju ti nejake rehabiliácie, cviky na chrbticu, či liečebné kupele.

Inak s tým spánkom, neskúšala si zmeniť spaciu polohu ? Možno jednoducho spíš v polohe v ktorej to nevyhovuje tvojej poskodenej chrbtici. Ak by si zmenila spaciu polohu, možno by tvoje problémy zmizli.