Problem s dychanim

Príspevok v téme: Problem s dychanim
Lena222

Dobry den prajem.
Skusim to sem napisat mozno mi niekto bude vediet poradit, alebo niekto nieco podobne zazil...
Som 28 rocna zena. Na rodicovskej. Poslednu dobu ma dost trapil kasel, dnes sa to uz zlepsilo tak si hovorim, ze v pohode, prejde to. Pila som caj, k tomu med, citron a v lekarni som si kupila pastilky na odporucenie lekarnika (trosku silnejsie). Dnes som mala chvilku si trosku zdriemnut tak som si lahla a zaspala. Po cca 20 min spanku som sa prebudila na to ze nemozem dychat! To bol hrozni pocit, ani vdychnut ani vydichnut, proste nic.... ale na stastie nejako som sa rozdychala, ale sa obavam, ze sa mi to zopakuje. Neviem ci to moze byt z tych pastiliek, alebo to aj samotny kasel moze sposobyt?? Lebo hrdlo pri zobudeni bolo v pohode, len ten dych som stratila. Dakujem za kazdu radu.

Lena222

Ano, to som nepojasnila. To ma az neskor napadlo. Dakujem Ti. Dufam, ze sa mi zajtra podari ist k lekarovi, povedat ohladom pastiliek aj zistit preco stale pretrvava ten kasel..

Omen

Domnievala som sa, že reakcia u teba nastala po užití prvej dávky, preto som ti napísala, že si mala skorú reakciu.
Keďže si to upresnila, upresňujem aj ja - nebola to skorá reakcia.
Je to individuálne. Každý človek reaguje inak. Alergická reakcia môže nastúpiť okamžite, po užití stej tabletky, ale aj niekoľko dní po doužívaní lieku.
Niekto môže mať slabú reakciu, niekto silnú, iný až anafylaktický šok.

Lena222

Hej musim davat vacsi pozor, nesmiem na seba zabudat :) tak tato noc bude asi najhorsia, trochu bude strach zo spanku :D

Lena222

Este raz dakujem velmi za radu. Hned prerobil strach a panika, tak som sa snazila nieco najst na internete, ale bez vacsieho uspechu. A pri tom tento liek som uz skoro celi douzivala... urcite si toto musim niekde zapisat. Zatial som nemala podobne alergicke reakcie tak som nevedela o co vlastne ide.

Omen

Rado sa stalo, Lena. Alergén by sa ti mal vylúčiť z tela do 48 hod., pi dostatok vlažnej vody.
Toto bola lieková alergia, s najväčšou pravdepodobnosťou ti ju spustil benzokaín. Zapíš si niekde na kartičku názov lieku aj so zložením a pri najbližšej návšteve lekára zahlas, že si mala problémy s dýchaním. Nech to máš uvedené v karte. Už nesmieš prísť do styku s týmto liekom, príp. s benzoKAÍNOM, čo vôbec nie je pre teba potešujúce, pretože ho prevažne obsahujú ANESTETIKÁ. A každému lekárovi musíš dopredu zahlásiť túto skutočnosť, lebo najbližšie by to mohlo skončiť aj horšie.

Lena222

Dakujem za odpoved. Nie, nekojim. Dufam, ze ked ich prestanem uzivat sa mi to nevrati...ci este sa vie alergia vratit aj po case??