Ked placem, mama odo mna odchadza do inej izby

Príspevok v téme: Ked placem, mama odo mna odchadza do inej izby
Elenorka112

Ahojte. Mam 23 rokov, žijem s rodicmi. Mam depresiu, liecim sa u psychológa, mam predpísaný lexaurin na ukľudnenie, ked to bude treba. Moje mame vadi ze si niekedy poplacem. Od minuleho tyzdna vzdy ked zacnem plakat, podotýkam ze uplne potichu, iba mi idu slzy, hned sa postaví a odide, niekedy povie ze pride do izby ked prestanem revat. Citim sa o to horsie ze vo svojej mame nemam oporu, a to zdôrazňujem ze je riaditelka na ZŠ, ma dobry vztah s detmi, s ludmi, preto neviem pochopiť preco je ku mne taka.

lifeisshort

Eleonorka, podľa mňa tvoja mama nevie ako reagovať na tvoj plač, alebo jednoducho ju bolí, keď vidí že sa trápiš, prežíva to všetko s tebou. Vacsinu rodičov boli, ked sa ich dieťa trápi. Preto odchádza od teba, keď vidí že plačeš, možno už aj ona sama dostáva z teba depresie, neber to v zlom, ale asi to na ňu nepôsobí dobre, ktovie ako sa ona cíti... Viem že je to pre teba ťažké, ale aj druhí ľudia majú city, toto si musis uvedomiť a nemôžeš vyžadovať aby mamina stále pri tebe sedela a utesovala ťa. Prajem ti veľa síl aby si sa z toho aspoň čiastočne dostala. Strata blízkeho boli velmi... :/

Buna

Ach , Eleonórka máš to velmi ťažké :(ja neviem ako by som to zvládala na tvojom mieste ,keby mi odisiel blizky človek :(si silná aj jed plačeš myslim ..Maminka ťa ľúbi a trápi sa ,ze sa ty trápis nevie ako reagovat .
Mne tiez pomoze vyplakat sa .Casto plačem , zo zúfalstva , vlastne asi kazdy den , mame psychicky choru dcéru , ktora je na nás často agresívna ..to je nadlho .no nemozeme sa s tým vyrovnať .V práci vyzeram ako najvacsi flegmoš , spokojná , usmievava , ktoru nic nemoze nic naštvať , a doma peklo.Ach ..Clovek potrebuje vela vela sily ..
Ja cerpam silu z prírody , chodim na
dlhe túry sama , kde vela premyslam a neviem ci si veriaca , no vo viere v Boha a v modlitbách čerpám vela energie . V prírode nachadzam pokoj a casto krát ho nevdojak prenesiem aj domov , co sa odrazí na dcérinom správaní , za každú malilinku pozitivnu chvilku s nou som velmi vďačná .

Elenorka112

Bona dakujem velmi pekne. Mama sa trapi so mnou a asi mas pravdu ze ma chce nechat samu.. este som chcela napisat ze neplacem vela. Dnes mi isli len slzy , raz za den, a ona hned odisla. Asi sa trapi ked ma tak vidi. A je smutna tiez.. Dakujem velmi pekne ze si mi napisala :)

Elanorka112

Maly satan- Moj priatel umrel, z toho mam depresiu, zabil sa pri autonehode. Ano byvam s rodicmi lebo sama teraz byt nemozem. Studujem externe a mam dve prace ! Nie som soplave decko. Len sa mi stala udalost v zivote ktoru tazko znasam.
Ved ked sa ti stane nieco podobne, mozno pochopis. Ak nechaoes teraz, nekomentuj láskavo !

malySatan

maš 23 rokov, je načase aby si so sebou začala niečo robiť...

otázka znie: ked sa vyreveš depresia zmyzne a su fuč tvoje "problemy" ? pochybujem...

sebalutosť ti nepomože... tebe zjavne ide iba o to aby si uputala pozornosť matky, normalny človek nechce aby ho druhí videli "slabeho" preto aspon reve ked už musí tak, tam kde ho nikto nevidí...

si uvedom že už nie si snád soplave decko ktore si revom vynucuje pozornosť rodičov..

nepíšeš nič, či študuješ alebo do práce chodiš...?
snád robiš aspon niečo a nelutuješ sa doma..

a odporučanie na zaver: ten lexaurin neber! je vysoko navykovy , je to svinstvo!
hýb sa, športuj, chod sa prejsť každy den povinne, na ukludnenie čaje napr. medovka, alebo niekomu pomaha aj horuce mlieko s medom

Buna

Mama sa zrejme trápi , ze ty sa trápiš a preto tak reaguje , niekedy to maju velmi ťažké aj príbuzní tych ci sa liečia , casto krát sa trapia omnoho viac ako ten co sa lieči a reagujú neprimeraným spôsobom .Mamina ti chce urcite len to najlepšie , skus jej povedat , ze za to nemozes ze ti je do plaču , ze ju chápeš , ze aj ona to má tazke s tebou ,nech sa nehneva, ale ze ty za to nemozes a nech ostane pri tebe ak môže .Uvidíš ako veľa dosiahneš cez úprimnosť .

Buna

Mozno si mysli , ze sa chces sama vyplakat , netusi mozno , ze ju chces mat pri sebe ked places , väčšinou sa ľudia chcú vyplakat tak , aby ich pri tom nikto nevidel , clovek sa pri placi uvoľní , ulavi sa mu mnoho krát po plači a cíti sa potom lepsie .Vsetko treba zo seba dostať von .Nie je dobre zadrziavat plač , bez maminy sa mozno lepšie vyplaces , no ak by si ju chcela mať pri sebe vtedy , tak ju popros nech ostane pri tebe , že ti je tak lepšie , urcite bude rada , ze jej tak dôveruješ , treba otvoreny rozhovor vo vsetkom s blizkymi Zelam veľa sily .