Vysoký tep pri aktivite

Príspevok v téme: Vysoký tep pri aktivite
445

ahojte,
mam 22 rokov.
Asi pred pol rokom mi v práci prišlo zle od srdca, začalo mi biť strašne silno a rýchlo. Mal som pocit že sa už len tak chveje. Tep som musel mať okolo 180/min určite. Potom som išiel na pohotovosť, spravili mi ekg a zobrali krv a poslali domov, že mam isť ku obvodnej. Obvodná mi predpísala Solmucol a objednala ma na echo. Výsledok Echa: normálny nález. Vtedy som robil 12tky v práci, systém denná, na druhý deň nočná a potom dva dni voľno. Je pravda že som toho veľa nenaspal, keďže sa mi ani moc nedalo. Ako sa mi to stalo v tej práci, potom som mal PNku 1 mesiac a znovu som isiel do práce. Lenže ako som robil tak som mal vysoký tep nonstop pri robote, a to som nemal nijako náročnú prácu. Tak som dal pred dvomi mesiacmi výpoveď, že či sa mi to keď budem len tak doma upraví. Vôbec! niekedy mám problém vyjsť kopec, ktorý ide ku nám domov, ako keby nevládzem s dychom a ten tep je tiež silný a rýchly. Takisto ked sa snažím niečo robiť doma, robím len malú chvíľku nenamáhavú prácu a už mam tep 130+/min.

Tomas12345

445 :

A tu krv na pohotovosti na čo vsetko ty ju brali ? Bolo to ok ?
Kazdopadne platí to co som povedal, treba ty spravit tu stítnu zlazu, biochemiu, a hormony nadobliciek. Popritom i testy na histamínovu intoleranciu, pretože niektorym ludom zvyseny histamín v tele spôsobuje problemy podobného razu aký mas ty.

Co sa týka jedla, ranajky su v poriadku, obed tiež, ale ten čaj by som vynechal, pretože obsahuje kofeín ktorý nie je vhodný na srdce. Na večeru by som ovocie nejedával, to sa jedáva ked tak ráno. Večer ti to ovocie len bude kysnút v žalúdku. Na večeru by som si dal normálne riadne jedlo tak ako na obed.

445

Zobrali mi krv iba na pohotovosti, keď mi prišlo zle, biochemiu mi určite nerobili.Hormóny štítnej žľazy takisto nie a ani hormony nadobličiek....nič z toho...jediné čo urobili Echo a dali solmucol. a obvodná mi hned dala antibiotiká že to mi začína choroba že to mám z toho vtedy...ale ja som už bol viackrát u obvodnej že mi býva od srdca ako keby slabo....alebo že sa mi rozbúchava. a ona ma vždy len vysmeje že si to namýšľam, že som mladý....vždy rovnaká odpoveď. už ani nemám chuť ku nej chodiť.
teraz spávam 8hodin pravidelne vody tak 2,5L denne
ranajky zvyčajne pečivo + maslo + šunka + čaj , obed pečené maso, ryža/zemiaky...a večera ovocie,,,olovrant jogurt a tak no a desiata tiež ovocie

Kávu som nikdy nepil, energetické nápoje som kedysi dosť píjaval, ale už pol roka ani kvapku

Tomas12345

Ked ty vtedy brali krv, čo všetko ti v krvi skumali ? Zobrali ty i biochemiu (magnezium, draslik, sodík) ? Napíš čo vsetko ti z tej krvi brali. Hormony stítnej zlazy ti zobrali ? hormony nadobliciek - adrenalin, noradrenalín, kortizol, dopamín ?

Kolko za den spíš ? kolko vypijes denne vody ? Popíš tvoj jedálnicek co ješ na ranajky obedy vecere.

Predpokladám že kávu a energetáky nepiješ, alebo ? Kofeín totiz nepriaznivo pôsobi na srdce.

Niektorým ludom spôsobovala pretrvavajuci zrychleny pulz histamínova intolerancia.

445

veď ja mám tiež úplne normálny tep v noci, ráno keď si meriam mam 55-60. ale pri tej práci mi to ako keby vadí, a musim si dávať prestávky, predtým som dokázal normálne stále robiť bez prestávky no teraz aj kazdých 10 min musim mať pauzu,

Bubliii

Ahoj, aj ja som mala tak krátko po 20tke vysoký tep (cca 130). Dali mi EKG holter na 24h. Ukázalo sa, že iba cez deň som mala vysoký, v noci normálny. Takže sa to nijako neriešilo, ani liekmi, nič. Teraz mám 27 a tep už mám normálny, tiež mi vraveli že sa to upraví samé.
Buď zmeň kardiológa alebo požaduj komplexnejšie vyšetrenia.

PROSO

ahoj,
môj sedlácky rozum mi hovorí, že by Ti mali merať parametre pod záťažou kedy sa Ti aj problémy ako píšeš prejavujú.

Zisťovali Ti parametre pod fyzickou záťažou ?