Dobrý deň,
Už asi 3-4 roky bojujem s prejavmi suchej a olupujúcej sa pokožky v kútikoch očí, k čomu sa neskôr pridali aj šupiny v ušiach a takisto aj na semenníkoch. Očná mi dávala kortikoidné maste, ktoré pomohli akurát tak počas užívania. Kožná mi na uši dala kyselinu salycilovú, ktorá takisto pomáha iba pri užívaní. Vraj je to alergia na niečo, čo ťažko zistia, čo môže byť. Už si pripadám, že v ambulanciách riešia iba následok a nie príčinu. Neviete, čo môže tieto moje problémy spôsobovať? Ďakujem!
Šúpajúca sa koža na rôznych miestach
Samozrejme, ze ti maste a vodicky pomahaju len pocas uzivania. Lebo, ako si spravne podotkol, doktori riesia IBA nasledok, nie pricinu ochorenia. A tak sa "liecis" znova a znova. Taka Albertova by ti okamzite vedela pomoct. Skus sa jej ozvat. Je draha, ma hrozne hrozne malo casu, ale ak sa ti podari k nej dostat, mas liecbu zarucenu. Nechapem, ako mozu byt nasi doktori tak zaslepeni a nevidiet tie prepojenia! Ze preco sa cloveku deje to, co sa deje. Odpovedou pre teba, je nieco, co v strave prijimas a prejavuje sa to takto navonok. Dalsou odpovedou su toxiny a chemia, ktorou si obklopeny. Radim ti, zmen celkovo a najma dlhodobo, sposob zivota. Snaz sa co najmenej cukrit, co najmenej pouzivat muku a vyrobky z nej. Ak mas rad kolace, nahrad bielu muku zdravsimi verziami. Nepi sladene, bublinkove vody, ani ziadne dzuse, coly, blbosti. Pi len cistu vodu, bylinkove caje na precistenie organizmu. Nejedz vyprazane, mastne jedla, skor sezonnu zeleninu, zdrave varianty jedal. Napriklas taky Luntner na online knihu receptov, kde najdes na rozne jedla zdrave varianty. Vyhod vsetku chemiu, ktoru mas okolo seba. Cistice v domacnosti vymen za ekologicke cistice alebo rozne hand made cistice. Na pranie mozes pouzivat mydlove hobliny, alebo mydlove orechy, na dezinfekciu staci ocot, netreba savo. Vzdelavaj sa v tejto problematike a prides na to, ze sa da zit celkovo zdravsie a bez chemie. Nepouzivaj kozmetiku z obchodu. Radsej si kup mydlo (napriklad od ponio, dulcia), u tychto vyrobcov najdes aj kremy, deodoranty, atd...Potrebujes vyhodit z tela toxiny, zle veci, vyhodit z okolia chemiu a nie sa len patlat niecim od koznej...