Správne zvolené širokospektrálne antibiotiká na hrdlo?

Príspevok v téme: Správne zvolené širokospektrálne antibiotiká na hrdlo?
zetorwrc

Vážení čitatelia fóra,

prosím o Váš názor na prípad, ako dostala priateľka širokospektrálne antibiotiká CEFZIL (cefalosporínové). A budem rád, ak kvalitná debata poslúži viacerým aj v budúcnosti

Bolelo ju hrdlo, niektoré dni lepšie, niektoré horšie. Trvalo to dva týždne, ale bez veľmi vážnych komplikácií typu obrovské uzliny a pod. V deň, keď šla k doktorke, urobila jej výter ale dostala hneď tieto antibiotiká. Len tak bez výsledkov kultivácie... Toto mi je zvláštne, veľmi zvláštne.

Prosím o zhodnotenie, či je to ideálny postup lekárky alebo úplne nesprávny.

Moja predstava nelekára je predsa taká, že kultivácie baktérií trvajú od 24 do 72 hodín a bez potvrdenia výsledných organizmov a či sú citlivé/rezistentné na to a to antibiotikum sú príliš ráznym krokom a tie 2-3 dni by pacient ešte počkal. Áno, napr. pri angíne asi nikto.

Poradil som jej veľa vlákniny, aby ju tak ľahko nepreháňalo, laktobacily a Sacharomyces boulardii, ak by jej bolo už fakt zle a začala hnačka.
Ja som posledné antibiotiká (Amoksiklav) prežil pri veľkom príjme vlákniny, Lacidofile a po jednom dni aj kvasinkách Sach. boulardii. Žiadna hnačka, trávenie OK. Tie kvasinky sú preukázateľne dobré pri hnačke, čo som načítal vtedy.

Ďakujem za názor a Vaše povzbudenie.

Tomas12345

2 týždne je už dlhá doba, takže sa ani tak moc nečudujem doktorke že jej predpísala antibiotika. Ale ako tie stery z hrdla aby sa zistilo či ide o virusovu ci bakterialnu infekciu by bolo vhodné zobrať.