Ahojte. Mam problem ktory ma trosku trapi uz dlhsiu dobu. Ked som skoncila strednu velmi som chcela aby sme si s mojim vtedy este priatelom spravili najskor dietatko a az potom by som sla na vysoku. Po dietatku som velmi tuzila a nechcela som ist na vysoku. Mam rada rodinny zivot. Nebol z toho nadseny ale nakoniec sme sa dohodli ze najskor deti. Prislo prve, druhe a ja som akosi na skolu za tych 5 rokov aj zabudla... ked som zistila ze som zase (tretikrat) tehotna vedela som ze na skolu sa uz necitim a popri troch detoch by som ju iste ani nezvladla. Moj muz vzdy dobre zarabal a vedel sa o nas postarat aby nam nechybalo. Teraz ked uz aj nas najmensi drobcek Tobiasko isiel do skolky zacala som sa doma citit trochu sama. Manzelovi som povedala ze by som chcela pracovat no on s tym vyslovne nesuhlasi a nezela si to. Vraj som mala na to mysliet ked som nechcela ist na vysoku ze teraz su aj deti aj on takto zvyknuti a nebude sa to menit. Chapem ho a viem ze sa o nas vzdy staral ale aj tak by som rada vyvetrala hlavu pracou. Poradte mi prosim mam ho vobec este prosit alebo radsej sa prisposobit potrebam nasej rodiny?
Chcela by som sa zamestnať
Nesnadko ti to napisal/a velmi dobre. Preco by si preboha nemohla ist do prace, ak chces? Mysli na seba, na svoj dochodok a psychicke zdravie. Aspon to vyskusaj.
Baska su zeny, ktore chcu byt foma pri detoch a staratvsa o chlapa a domacnost a su zeny, ktore potrebuju sebarealizaciu a kolektiv. Otazka neznie co mas robit, ale co ty sama chces robit, ako to citis. Hoci si vydata, nie si nikoho majetok, si stale svojpravna. Ak chces ist do prace, tak to pre teba neznamena prosit o to manzela, ale najst si pracu, oznamit mu to a dohodnut sa s nim, ako si podelite starostlivost o VASE DETI. Raz mozes ist do skolky po ne ty, raz on, pripadne mozu pomoct dedko, babka. Ak to tak necitis, nesed doma, lebo sa z toho zblaznis. Alebo chod studovat, ked mas v podstate volno, ja neviem, je to tvoj zivot, iba tvoj...
Mám kamarátku, ktorá pracuje pri štyroch deťoch, a je to ok, a ďalšiu, ktorá pracuje pri troch deťoch. Takže prácu ženy, ktorá má viac detí a chce pracovať, schvaľujem.
Ja si myslím, že rozhovorom s manželom sa dá veľa dosiahnúť. Ale hľadala by som na Tvojom mieste skôr miesto na polovičný úväzok.
Pilčuk moze byt najkrajsi aj najbohatsi chlap. Avsak pokial nezmeni myslenie a svoje názory, tak sa žena na neho aj nepozrie. Celkom škoda že má také myslenie, pretože zakrýva tak svoje dobré vlastnosti a verím ze tie má. Ale keď si vybral byť takýto tak potom my už s tým nič nezmožeme a ani on.
Nenechaj sa od neho takto zahriaknuť ak chceš ísť do práce a budeš to zvládať tak choď
Pilčuk, tvoja matka sa tiež zavesila na nejakého chlapa, roztiahla mu nohy a nechala sa nabúchať... asi nepočítala, že výsledkom budeš práve ty, ale osud vie byť krutý, že.
Mimochodom, športové talenty sú nám načo dobré? Čo vyprodukovali?
Skap, bývam s matkou. Snáď nebudem zbytočne bývať v dome či byte sám a matka so starou matkou, ktoré už nie sú najzdravšie, budú samé taktiež. Vyprodukoval som mnoho športových talentov. Ešte niečo ?
Ale ale pilcuk uz ta svrbeli ruky? Zas ta potrebuje admin zablokovat? Mas 49 rokov. Povedz mi co taky mrzak ako ty vyprodukoval za tych 49 rokov? Kolko deti si ty vychoval? Mas vlastne byvanie? Zarabas tolko kolko by si si predstavoval? Teba treba len polutovat lebo si obycajny chudacik ktory zenam zavidi aj matersku. Ale ty mozes len snivat lebo si este ani boztek nedostal a ani zenu nemal. Dufam ze mat ani nebudes
Byť ženou musí byť úžasné. Po škole sa zavesia na krk nejakému pracháčovi a spravia si deti ako smetí. Majú zabezpečený prijem, sedia doma na zadku a sleduju reality show, telenovely, slovenské "seriály", prípadne klebetia s kamarátkami. Dokonca väčšina dnešných mladých mamičiek ani nie je schopná plne sa venovať kočíkovaniu svojej ratolesti, ale prednejší im je ich mobilný telefon a ťukanie doňho. Je mi zle, keď to vidím. A za toto majú mať ženy skôr dôchodok než poctivo pracujúci muži, ktorí drú na svoje lenivé ženušky ?
Autorka témy má aspoň trochu rozumu, že okrem rodenia deti chce byť aj trošku viac užitočná pre spoločnosť a teda zamestnať sa.
Ja som myslela to ze si nevazis ze mas taky volny cas a ziadna robota. Predstav si pracu v zenskom kolektive a chodenie domov o 4. To ti vela volneho casu ani nezostane lebo budes unavena z roboty a este sa starat o deti a to ta uplne vycerpa a bude to len o praci a spanku.