Kríza vo vzťahu

Príspevok v téme: Kríza vo vzťahu
Lola155

Ahojte, mam taký blbý problem ktory nedokažem sama vyriešiť a neviem si dať naozaj rady.. Som s priatelom rok a pol. Začiatky boli krásne boli sme obaja zamilovaní a mali sme na očiach ružové okuliare, no teraz sa to v mojich očiach trošku zmenilo. Mam taký pocit že už to nie je ako predtým, nemilujem ho nejak extra moc ale mám ho rada a velmi mi na ňom záleží.. nechcem sa s ním rozísť pretože sa strašne bojím jeho reakcie je extrémne citlivý a je do mňa stále neskutočne zamilovaný. Bojim sa že by to znášal velmi zle.. ale mám pocit že náš vzťah už upadá.. mám 18 rokov a je to moj prvý vážny vzťah. Nechcem sa o tom rozprávať s rodičmi a pravú kamaratku mam len 1, ktorá by mi aj tak neporadila. Neviem čo mám robiť, ako ďalej postupovať. Mam pocit že už ani v posteli ma tak nepriťahuje ako predtým (predtym to bol hrot) a teraz je to čoraz miernejšie. Niekedy mám chvile keby som bola radšej sama, ale niekedy že ho potrebujem pri sebe.. no obávam sa že tych prvych je viac.. Prosiim ak by mal niekto skusenosti, mohol by mi helpnut, som bezradnaaa. Som skôr za prekonanie toho ako ukončiť zo hneď zo dňa na deň, no trápiť sa ma už nebaví.

mirec411

Lola, podľa všetkého ste naozaj dva protiklady - a protiklady nemôžu vytvoriť nič harmonické vo vzťahu. Určite nie porozumenie a ešte k tomu trvalé. Protiklady fungujú vždy len na krátke obdobie, ...a je až priveľa tých, ktorí by ti o tom mohli rozprávať celé hodiny.
Ale aj keby ste neboli protiklady, tak sú tu iné problémy. Najväčším je to, že medzi vami ani po dlhšom čase nevzniklo hlbšie porozumenie. Skôr naopak... Teda k partnerovi už akosi nič nepriťahuje, necítiš sa s ním ani spokojná, ani šťastná a vôbec sa netešíš z jeho prítomnosti. Skôr sa cítiš ako jeho vec, ktorá mu patrí a ktorú on komanduje. Pripadá ti to ako prejav jeho lásky a starostlivosti o teba? Podľa toho, čo píšeš, určite nie. Všetko skôr nasvedčuje tomu, že tvoj partner je naozaj majetnícky typ človeka, u ktorého sa prejavuje aj nezdravá žiarlivosť, ktorá vždy patrí k tomuto typu mužov.
Ak sa vo vzťahu necítiš dobre, ak máš zo všetkého zlý pocit, tak prečo píšeš, že by si váš vzťah radšej nejako riešila, ale nie rozchodom? Sú vzťahy, ktoré sú na riešenie a riešenie vždy existuje. Ale to nie je tvoj prípad... Nedá sa riešiť niečo, čo síce začalo, ale nemalo trvať. Nepoznala si svojho chlapca, ale skončilo to intímnym spolužitím. Teraz ho poznáš už bližšie a vieš, že on nie je ten, s kým by si bola šťastná, s kým by si sa cítila spokojná, s kým by si bola rada stále... atď.
Necítiš lásku. Bojuješ len sama so sebou - s vlastným pocitom a strachom z rozchodu. Iba sa pýtam, načo naťahovať niečo, čo nefunguje a čomu chýba láska?

Omen

Milá Lola, ty nevieš a ani nechápeš, čo to vzťah je, preto ani nemôžeš mať krízu. S vami len lomcovali hormóny, ktorým ste dali voľný priechod...

miruska01

Tak mu to treba jasne vysvetlit, otvorene sa s nim porozpravat o vasom vztahu a uvidis ci to pomoze alebo to bude stale o tom istom!

Lola155

Ja ani neviem čím to je, možno sme uplne protiklady.. neustále ma komanditnej správami dokonca aj keď som v škole. Vie presne kedy končím no už mi volá o 10minut skôr ako končím a posiela mi smsky ako ma čaká.. z jeho strany je to velký nátlak na mna a keď mu to poviem, tak 2-3 dni ma nekomanduje a potom je to zas to isté

Ad

Som síce chlap ale mám problém že tiež som ten citlivý.mam priateľku o 12 rokov mladšiu a ja mám 31 keď spolu začali bolo všetko pekné užívali sme si jeden druhého chodili von a proste boli spolu stále plánovali sme teda aj plánujeme byť spolu ale z jej strany je to už také ako keby zo zvyku trápi ju minulosť moja a dosť mi to vyčíta je veľmi žiarliva a ja už tiež veľa krát mi povedala nepekné veci a je toho veľa neviem kde skôr začať jeden najhlavnejši problém je Facebook stále si vypisuje kade čo s výhovorkou je to len Facebook ja mám teba.stalo sa pred nedávnom že poznala jedného chlapca s ktorým sa videla možno dvakrát v živote a bola naňho namotana keď som jej povedal že mi to vadí že má mňa reakcia typu nezajem ale ja nedokážem len tak odísť aby proste som jej nevysvetlil nedokázal svoju lásku.vela veci sa udialo medzi nami a dokonca keď už ona žiarlila Facebook som si vymazal pre dobro nášho vzťahu ale nepomohlo ona ďalej aj tak vypisuje viac s druhymi ako so mnou.som zúfalý milujem ju a zmätený že neviem čo čakať

Jana Lukacova

Lola155:

To, čo potrebujete, je prijať krízu - zmenu, ktorú prežívate vo vzťahu s priateľom (a prejaviť všetky emócie, ktoré to vo Vás vyvoláva - aj strach, budete sa potom cítiť lepšie a vidieť svoju situáciu z nadhľadu)....Ak sa budete trápiť, dusiť to v sebe a budete sa pred priateľom tváriť, že je všetko v poriadku, pretože mu nechcete ublížiť, tak mu na konci dňa ublížite ešte viac...Za jeho "citlivosť" zodpovednosť nenesiete, on si s ňou potrebuje poradiť sám (je to príležitosť pre jeho dozrievanie, ako aj Vaše)...

Ak nám na niekom skutočne záleží, to najviac čo mu môžeme dať je vlastná úprimnosť, namiesto pretvárky. Aj keď to môže bolieť na obidvoch stranách..., to však býva súčasťou života.