Zdravý a chutný džem

BJ_2

Este ku konzervantom. V tesco finest je kyselina citronova bohuzial, ale nic ine. A niektore maju kyselinu askorbovu ako konzervant. To je vitamin C. Samozrejme, Defcon by to nemohol. Lebo on sa vitaminu C boji. Ale my normalny, kyselinu askorbovu nepovazujeme za konzervant, alebo nieco zle. Za mna je zlaty stred Tesco Finest dzem.

BJ_2

Ak neklamu, tak je to tak, ze tam nieje pridany cukor a obsahuje 2x viac ovocia, nez bezne dzemy (v beznych je 50g ovocia na 100g vyrobku).

relaxzovocia.sk

Vypocitaj si vsak cenu za kg, ci sa to oplati. Ja som zvykol kupovat roky Tesco Finest dzemy, v ktorych je mix normalneho a trstinoveho cukru, a su velmi dobre. Ovocie je kvalitne, a su tam aj pomerne velke kusky ovocia a omnoho viac nez v inych dzemoch. Cenu ma dobru, ale treba pockat, az ho zlacnia. Ved sa da kupit do zasoby. Ja som ho vzdy kupil vo vacsom mnozstve do zasoby, ked bola akcia. Vtedy stoji 1-1,50 eura, inak 2. Za tu cenu som nenasiel lepsi dzem. Cize ak chces usetrit peniaze, tak Tesco Finest, a ak si chces pripaltit, ten Relax vyzera fakt dobre papierovo. Ale nechutnal som ho zatial a neviem, kolko stoji.

Defcon

No neviem neviem. Vyrobca inzeruje vsade ten relax, ze je 100% prirodny, bez cukru, bez konzervantov, bez chemikalii.
Ok, uz len prist na to, kde je ten odrb.....-))))
Lebo teraz je to tak, vyrobca vychvali aj kobylie hovno, ale zakazdym zamlci nieco. Ja osobne pouzivam len dzemy od mamy, mame velku zahradu a mamina sa kazdy rok vysanti so zavaranim a dzemami. Cukor tam vsak dava. Ale aj tak som presvedceny, ze mamin domaci dzem je zdravsi ako ten bezcukrovy relax

Pag

Inak, treba sa dať viac na múčné jedlá ako na jammy. Ja si u pani Mastnej, v jej mäsiarni, vždy nakúpim kopec múčných jedál, múčnikov, od kedy som sa dal na mäsko, váha ide už len dole, vysokozdvižný vozík ale ani buldozér už nebude! Do kelu, na benzínke som zabudol kúpiť ponožky, kilo cibule, pol chleba, liter mlieka, áno, áno, aj tú podprdu, klobúk a minisukňu. Ešte odbehnem - ha, ha.

Pag

A čo je to džem? Ešte som takú bravčovinku nevidel. Je to transkripčne jam ako jammovať? To viem čo je, to ma už dávno prestalo baviť. Dnes sa už aj tak všetko vyslovuje moderne na "dž" a nie na "dz", trebárs džogurt, džahotka, džabĺčko, džablčné stolové, Ďžanko, džazykolam, džebať, džebe vám - poďte k nám, džebák, lingvistom sa to síce nepozdáva, ale prispôsobíme sa, ale treba sa niekam stále posunúť!

Kovalickova

Skús normálne v tesco. My kupujeme relax 100% z ovocia je bez pridaného cukru a takých vecí a pritom je chutný a zdravý.