Ahojte.
Viete mi poradiť je nejaký rozdiel medzi chorobným alebo vznikajúcim nízkym tlakom a tlakom čo klesá pri pocasi miernom?
Pár dní sa cítim malatne,slabo a keď je tak ako dnes tak len ležím a úplne som out.Len by som lezal jak handra.
Mam 39,chodím do fitka,nefajčím atď.Kavu nepijem.
Je niečo čím ho bezpečne nejak zvýšit?Mám známu a tá hovorila že ona si musí dať každý deň 2,3 kávy ináč by ani chodiť nemohla.Som mal vzdy pocit ze nízky tlak je doménou žien a nie mužov.
Nízky tlak u chlapa
Treba ísť po vyšetreniach, nemusí to byť len počasím
Kúp si tlakomer a pravidelne si tlak meraj. Pi dostatok tekutín a keď budeš mať nízky tlak, tak si hoď do pohára šumivý Celaskon, ten ti tlak zvýši. Tie "divné pocity" môžeš mať od chrbtice.
Dakujem za nazor.Dosolujem si normalne v podstate kazde varene jedlo.Citim také zvláštne pocity okolo srdca alebo tam,není to bolesť ale take divné nieco.Neviem to opísať.Chvilu som mal pocit že to je z chrbtice s ktorou mám trošku problém ale to by som mal stále a mám to len pár dní ako sa zmenilo počasie.
Najradšej by som šiel hneď za kardiológom len potrebujem lístok a moja obvodná lekárka má odbije vetou"Nič vám neni,ste mladý sportovec chce to len odpocinok".A dobrý kardiológ má voľný termín až 11.12.
Napr.keď si dám 10 min.teplu sprchu tak sa to zlepší trosku.Informujem sa lebo by som sa nerad dopracoval k nejakemu infarktu v tomto veku.
Ked sportujes a nikdy problem nebol a je to len teraz par dni co poprcha a je mizerne bude to asi pocasim.
Ludia sa menia aj ich zdravie,reakcie vnimavost na pocasie.
Zmeraj tlak a frekvenciu uderov a skoc za obvodnou na EKG.
Ja mam normalny tlak. Ale niekedy, zriedkavo sa stane, ze mam dost nizky tlak -ked je vonku také cudne pocasie, ze je akoby pod mrakom, prípadne prsi a je tlakova níz. Nie vzdy, ked prsi, mam ten problem. A nie vzdy, ked sa mraci, mam ten problem. Väcsinou ho pri dazdi a pri zamracenej oblohe vlastne ani nemám. Len ked je ta tlakova niz, vtedy to mam. Vtedy hoci skoro nic nepijem, stale chodim cúrat na zachod. A mam uplne biely moc a tvori sa mi ho velmi vela. Neviem to ovplyvnit. Vycuram sa a uz zo zachoda odchadzam s pocitom plneho mechura. A ten pocit plneho mechura mam cely cas. Ale na zachode neviem zo seba vytlacit viac ako sa da a pocit plneho mechura pretrvava. O chvilu idem zase na zachod a zase, nekonecny kruh a aj sa mi strasne toci hlava za takeho pocasia a viem velmi dobre, ze je to z pocasia. Vtedy mi pomoze dat si kávu. Jedna salka kavy doslova urobi zazrak. Pricom za normalnych okolnosti nepijem kavu. Ale pri takom pocasi mi treba jedno cierne espresso bez mlieka a bez cukru. Kebyze si ho nedam, tak asi by som odpadla. Potom uz normalne fungujem bez toho tocenia hlavy a aj menej curam. Krvny obraz mam v poriadku pri beznych vysetreniach a ukazuje sa, ze som zdrava. Viem, ze u mna je to len z pocasia. Poznám sa a viem to.
U niektorych ludi tocenie hlavy moze byt zapricinene chudokrvnostou. Takymto ludom na tocenie hlavy KAVA NEPOMOZE!!! Kava pomoze iba tým, ktorí to majú z pocasia. A zriedkavo. Z tlakovej níze. Tocenie hlavy zmizne, ked sa upravi krvny obraz. Dve hodiny pred jedlom a dve hodiny po jedle sa nesmie konzumovat kofein, lebo zabranuje vstrebavaniu zeleza, ktore je dolezite pre krv. Tam treba uzivat chlorellu a spirulinu, upravit stravu, jest mäso a spenat a strukoviny a salat a cviklu.
Tak si hlavne zisti, z coho to mas, ten nizky tlak, ze ci ho más z chudokrvnosti alebo z pocasia a podla toho si pomoz.