Ahoj. Chapem ako sa citis, niecim podobnym som si presla a z vlastnej skusenosti ti poviem ze v takom stave sa priatelia hladaju tazko. Si vezmi, ze aj ty chces byt s niekym kto ta bude pozitivne naladovat a nevysavat z teba energiu ale co za to poskytnes ty, ked ako vravis, mas problemy? Pochop to aj z tej druhej strany. Je to krute ale je to tak. Ked potrebujes butlavu vrbu, niekomu sa zverit, byt vypocuta, pripadne pochopena hladaj psychológa a za jeho mlcanlivost a diskretnost poskytnes poplatok. Ulavi sa ti a mozno ta nasmeruje niekde kde pochopis kde mozno robis chybu. Kamaratov si hladat ako ty nazyvas je nezmysel bud su alebo nie su. A ked niekoho stretnes tak zalezi len na tebe ci z toho bude kamaratsvo. Ja som v minulosti riesila kamosky tak ze som zareagovala na inzerat na sociálnej sieti, alebo som bola s niekym zoznamena cez partiu apod, najviac super ludi som nasla prostredníctvom vzdelavania ci uz skola alebo rekvalifikacny kurz - a uz to slo, proste sme si povahovo a zaujmovo sadli a stretávame sa bezne a je to super. Svojimy trapeniami ci problémami som nove kamosky zatazovala az potom ked sa vybudovala dovera a atomsfera aj na vaznejsie debaty. Ale nikdy to nefungovalo tak ze hop si super nova baba - kamoska, pome na kavu a tu hned ma pocuvaj a polutuj ma. To nie, tak si od seba vsetkych odozenies. Ak chces radu, moj nazor je ten, ze navstiv zaujimavy kurz, cvicenie, chod na koncert, bav sa, bud uprimna a sama sebou, prihovor sa, ale nevnucuj sa. Najviac kamosov alebo kamosiek ma clovek z detských alebo skolskych cias, tam vsak je ta vec ze v istom veku sa ludia rozutekaju, odstahuju, maju vlastne rodiny aj nove kamosky/kamosov... Zivot je kolobeh. Nikto nebude cakat na nikoho, musis byt aktivna ale nielen ked to ty potrebujes a ked mas depky ci problemy, ale aj ked problemy nemas a je ti fajn, zaujimat sa stale, volat, pisat udrziavat kamaratske vztahy, stretavat sa a pestovat to inak to zapadne prachom a potom zrazu clovek zisti ze okolo neho nikto niet. Porozmyslaj co ta bavi, ake mas zaluby, co sa ti paci a chod tym smerom, hladaj si seberovných, priatelstvo je krehka vec a treba na to ist pomaly a potom bude len silniet a bude sa ti aj hodit alebo mozes niekomu pomoct ty.