Ako si hladate kamaratov

Príspevok v téme: Ako si hladate kamaratov
katka1212

Ahoj. Neviem si hladat dlhodobych priatelov.Teraz ked mam zle casy, nemam sa na koho obratit.Som v tom sama.Chcela by som mat priatelov , aby ked mam zle chvile, vedeli mi pomoct, lenze vzdy ked niekto pride, tak aj odide.

Ludi, ktori by som mnou aj teoreticky boli , odmietam, lebo viem, ze maju problemy. Zvycajne si beriem od ludi priklad a ked niekto neplati za byt zacnem aj ja, ked sa niekto rozvadza uz o tom uvazujem, ked niekto fajci, zlomi ma.Preto sa takym vyhybam.Lenze su to aj dobri priatelia, venuju mi aspon cas.Ako ste si vy nasli priatelov?

kamaratkaa

Ahoj. Chapem ako sa citis, niecim podobnym som si presla a z vlastnej skusenosti ti poviem ze v takom stave sa priatelia hladaju tazko. Si vezmi, ze aj ty chces byt s niekym kto ta bude pozitivne naladovat a nevysavat z teba energiu ale co za to poskytnes ty, ked ako vravis, mas problemy? Pochop to aj z tej druhej strany. Je to krute ale je to tak. Ked potrebujes butlavu vrbu, niekomu sa zverit, byt vypocuta, pripadne pochopena hladaj psychológa a za jeho mlcanlivost a diskretnost poskytnes poplatok. Ulavi sa ti a mozno ta nasmeruje niekde kde pochopis kde mozno robis chybu. Kamaratov si hladat ako ty nazyvas je nezmysel bud su alebo nie su. A ked niekoho stretnes tak zalezi len na tebe ci z toho bude kamaratsvo. Ja som v minulosti riesila kamosky tak ze som zareagovala na inzerat na sociálnej sieti, alebo som bola s niekym zoznamena cez partiu apod, najviac super ludi som nasla prostredníctvom vzdelavania ci uz skola alebo rekvalifikacny kurz - a uz to slo, proste sme si povahovo a zaujmovo sadli a stretávame sa bezne a je to super. Svojimy trapeniami ci problémami som nove kamosky zatazovala az potom ked sa vybudovala dovera a atomsfera aj na vaznejsie debaty. Ale nikdy to nefungovalo tak ze hop si super nova baba - kamoska, pome na kavu a tu hned ma pocuvaj a polutuj ma. To nie, tak si od seba vsetkych odozenies. Ak chces radu, moj nazor je ten, ze navstiv zaujimavy kurz, cvicenie, chod na koncert, bav sa, bud uprimna a sama sebou, prihovor sa, ale nevnucuj sa. Najviac kamosov alebo kamosiek ma clovek z detských alebo skolskych cias, tam vsak je ta vec ze v istom veku sa ludia rozutekaju, odstahuju, maju vlastne rodiny aj nove kamosky/kamosov... Zivot je kolobeh. Nikto nebude cakat na nikoho, musis byt aktivna ale nielen ked to ty potrebujes a ked mas depky ci problemy, ale aj ked problemy nemas a je ti fajn, zaujimat sa stale, volat, pisat udrziavat kamaratske vztahy, stretavat sa a pestovat to inak to zapadne prachom a potom zrazu clovek zisti ze okolo neho nikto niet. Porozmyslaj co ta bavi, ake mas zaluby, co sa ti paci a chod tym smerom, hladaj si seberovných, priatelstvo je krehka vec a treba na to ist pomaly a potom bude len silniet a bude sa ti aj hodit alebo mozes niekomu pomoct ty.

Tomas12345

katka1212 :

Pokial sa s dotycnym clovekom zo skupiny stretneš niekde v obchodnom centre nemáš sa prečo báť. Skôr by som sa bál kebyže sa mám s dotycnym stretnut niekde na samote.

katka1212

Kontrolor: Vdaka.Viem, ze sa netreba bat.Mam skor aj taky problem, ze si viac rozumiem s chalanmi, lenze vo vacsine, oni si stale myslia nieco viac a to ma trapi, ze sa potom neviem spravat, lebo nechcem ublizit.No a ked sa kamaratim zo zadanym, tak je hned ohen na streche, ziarlivost, zo strany jeho priatelky, a tak podobne.Clovek si uz asi nesmie najst kamarata.Mrzi ma to, lebo vzdy, ked sa skamaratim s niekym, tak sa hneva, ze s nim nechcem chodit, alebo stale veri ze s toho nieco bude, a pritom ja momentalne chcem iba kamosov.

Kontr0lor

Ja sa venujem turistike, fotím a dávam foto do skupín :) Ľudia píšu sami či sa niekde nemôžu pridať. Ak ma niečo zaujme tak píšem ja. A ľudí sa netreba báť :)

katka1212

No cez socialne siete, ale ako?Hladate si skupiny a tam pisete ludom ci sa nechcu stretnut?Ci ako?A nebojite sa stretnut s uplne cudzimi ludmi

Kontr0lor

Cez spoločne koníčky som spoznal skoro všetkých priateľov. Ale hlavne sa človek zoznámi cez sociálne siete :) Potom sme spolu niekam vybehli a už sme sa zoznámili osobne :)

Tomas12345

Tak ja som si niekolkych kamaratov nasiel na socialnych sietach na facebooku v roznych skupinach. Da sa teda povedat ze som si nasiel kamaraov, ludi s rovnakymi zaujmami, problemami ako mam ja.

cascara

nemam ziadnych z rovnakeho dovodu ako aj ty. zopar znamych, ale su velmi povrchni, takze to je len tak, o pocasi a nestretavam sa s nimi.