velmi bolavy ekzem

Príspevok v téme: velmi bolavy ekzem
Darijka

Zdravim :)
potrebovala by som poradit ohladom kozneho problemu.
Uz asi rok, dva mam problemy s kozou na rukach. Zhorsuje sa to najma na jesen a v zime. Najprv som myslela, ze mam ruky len vysusene z mrazu, ale aj hocikedy ked som doma tak sa mi to stane. Velmi casto po umyti ruk, a to skusam naozaj citlive mydla. Ale niekdy sa to stane aj z nicoho nic.
Ruky mam vacsinu casu velmi suche az take hadie. A casto sa mi z nicoho nic na nich vyhadzu cervene bolestive flaky, a potom ma stipe cela pokozka
Chvilku na to pomahal krem na ruky (Mixa). Ale momentalne sa mi stava, ze ked si dam krem, tak ruky este viac scervenaju a napuchnu.
Vedeli by ste mi poradit co s tym? K lekarovi sa viem dostat az buduci tyzden.
Dakujem za pomoc. Je to velka bolest.

Bubliii

Písala si, že berieš doplnky k tehotenstvu - neviem, či to znamená, že ešte len chceš byť, alebo už si tehotná, ale tehotenstvo ako také dokáže mnohé veci v organizme ako spustiť, tak aj potlačiť...

Omen

Darijka, ty tých alergií budeš mať viac. Toto bude kontaktná dermatitída.
Používaš tekuté mydlá ? Ak áno, prejdi na tuhé a opačne. Ak používaš rukavice, môže to byť alergia na latex, čistiace prostriedky, vodu (teplo, chlad...)... Všímaj si a zapisuj všetko, s čím tvoje ruky prišli do kontaktu. Celé zloženie kozmetiky... Ak sa ti budú opakovať niektoré jej zložky (napr. parabény...), našla si príčinu. Vyhneš sa jej a máš po probléme.
Si tehotná, takže Prick testy by ti dermatologička robiť nemala, ale v každom prípade za ňou zájdi.
Tiež by bolo vhodné prebrať s imunologičkou výmenu antihistaminík za také, ktoré sú vhodné na tvoj problém.
Obličky podpor pitím čajov na ich očistu v čase od 17 - 19,00. V tom čase vylúč všetko, čo im škodí: tuky, cukor, soľ, malinovky, káva, alkohol (doplnky stravy, koláče...), chemikálie, stres, chlad.
Ruky si natri masťou, natiahni bavlnené rukavice a oddychuj. Môžeš to kombinovať s krémom Artrin od fy Energy.

malySatan

čo sa týka mydiel problem je v parfumacii a väčšina mydiel vysusuje, nahodou som objavila v tescu nedavno mydlo vraj hypoalergenne, je vhodne aj na pranie, tak som ho kupila , reku vyskusam, je take akoby mastne, skus... ale hlavne to kremovanie ruk po kazdom umyvaní je dolezite,..

malySatan

čo robiš inak? ked sa ti to objavilo len teraz? za posledne dva roky? zmenila si pracu..? robis v spinavom prostredi? kde ruky trpia?
ja mam ekzem, vazelina chrani ruky pred chladom,
po každom umyvani ruk maj po ruke vazelinu, doma aj v praci, nauc sa kremovať ruky, aj pred odchodom z domu -hlavne v zime, mne stači natriet chrbty ruk,.. odkedy použivam vazelinu z dm nemám problem, mam jemne ruky, po exeme ani stopy...
250ml do 3€ stojí je super... na exem potrebujes nedraždivy, mastny krem a vazelina je presne ako stvorena na to..

Darijka

Omen,
liecim sa u alergologa, mam alergie na prach, roztoce, pele a pod.
Uzivam lieky na alergiu a na astmu a aktualne vyzivove doplnky k tehotenstvu.
Nemyslim vsak, ze to bude liekmi, kedze je to dlhodobejsi problem, akurat teraz sa zhorsuje.
Myslela som, ze mi to robia mydla a kremy, tak som prestala pouzivat take, co obsahuju orechy alebo bylinky, ale nepomohlo to.

Omen

Užívaš nejaké lieky, suplementy? Budeš mať alergiu, takže smer kožné, kde ti spravia testy. Zožeň si domácu bravčovú masť vyškvarenú z neúdenej slaniny a tým si potieraj ruky. A začni čistiť obličky.