Dať výpoveď?

Príspevok v téme: Dať výpoveď?
velkypozor

Ahojte, neviem vôbec čo robiť v tejto situácií a nemám sa s kým veľmi o tom poradiť preto ma napadlo napísať tu. Som v práci v takom korporáte menšom v kanclíku už rok a pol. Pôvodne som cchcela vydržať 2 roky a tak dať výpoveď aby som mohla ísť na podporu ak hned nič nové nenájdem plus si trochu oddýchnuť.
Problém je že som stále chorá. Akosi tú prácu nezvládam napriek tomu že ma ešte neprepustili, stále počúvam že treba zvýšiť výkon a psychicky ma to deptá. Šéf nám teraz nariadil pravidelné nadčasy až do Vianoc aj cez víkendy.
No ide o to že už som bola za rok na viacerých PN a veľa aj finančne na tom stratila. Bojím sa že keď pôjdem na ďalšiu PN po návrate ma bude čakať výpoveď. Nikto z nášho tímu nie je tak často chorý, ľudia mi hovoria viacerí že "ty si nejako stále chorá".už mi je to trápne ale posledne sa mi udialo v živote veľa zmien, rozchod s partnerom zmena bývania na úplne opačnom konci miesta kde nič nie je a je tu spustnutý byt..strašne veľa zmien stresov..preto som nechcela meniť aj prácu na druhej strane chodím tak vyčerpaná..nestíham sa ani osprchovať raňajkovať..prestala som sa líčiť a parádiť do práce..chodím s mastnými vlasmi v jednom pulovri rabsolútne nestíham žiť....
Ak by som dala výpoveď čaká ma dvojmesačká výpovedná...mám niečo našetrené ale je mi ľúto to minúť lebo ak ostanem bez príjmu pôjde to aj mínus 500 mesačne (nerozhadzujem sa ale nájom, strava cestovné atď...)
Na druhej strane fičať do večera v práci na ibalgine a stále sa cítiť vyčerpaná....odišli mi už týždeň hlasivky, kašlem a neviem to dať dokopy....
Neviem nechcem ísť do mínusu finančne a prísť o všetky úspory..na druhej strane....neviem čo v tej práci, či to risknúť s Pn aspoň týždňov a kus sa preliečiť..alebo skrátka vytrvať napriek chorobe..alebo dať výpoveď a vybrať si aj finančnú stratu..
ďakujem vopred za vaše príspevky...

in blossom

no a? ty mas s tym aky problem omen? ved to mozes urobit tak isto, mas tu istu moznost, tak? autorka si oddychne, da sa fyzicky i psychicky do poriadku a potom si najde novy job a zas z jej odvodov budu platit tych, co pojdu cerpat podporu. tak kde je problem? radsej sa zamysli nad tymi, co to cely zivot uhravaju na socialne davky a ze ich je. taki nikdy ani eurom neprispeli a len beru. normalny pracujuci clovek odvadza odvody a potom ked ide na podporu, tak vyplacaju jemu a potom sa zas vrati do toho systemu a odvadza. co ti na tom pride zle? ci myslis ze je lepsie, ked clovek vyhori a vazne ochorie a potom skonci na invalidnom do konca zivota? to uz je len lepsie? potom takeho cloveka stat dotuje uz nastalo, nie na sest mesiacov. vsetko je relativne :-)

Omen

In blossom, čo keby si to bola ty, kto si to má DOBRE pozrieť, ale TÉMU? ; )
"Som v práci v takom korporáte menšom v kanclíku už ROK a POL."
Už by bolo načase, aby to sprísnili, lebo druhí robia na špekulantov, ktorí si po odpracovaní 2 rokov vyberajú polročnú platenú dovolenku!!! Čítaj: "Pôvodne som cchcela vydržať 2 roky a tak dať výpoveď aby som mohla ísť na podporu ak hned nič nové nenájdem plus si trochu oddýchnuť."

in blossom

aha, ale napocitaj si dokopy kolko si cerpala PN za tu dobu co tam pracujes, lebo o to dhlsie tam musis zostat, to sa nepocita do toho odpracovaneho casu ak chces podporu, lebo to musis byt poistena v nezamestnanosti za obdobie dvoch rokov a pocas PN nie si, cize ak si povedzme mala dokopy styri tyzdne PN, tak o mesiac dlhsie este tam musis vydrzat pracovat

in blossom

teoreticky musis vydrzat este 4 mesiace s vypovedou, ked mas 2 vypovednu (pises, ze tam robis rok a pol, cize este polrok do podpory ti chyba)
omen, pozri si dobre zakon, vypoved moze kludne dat aj ona a narok na podporu mat bude, ak ovsem odpracovala v poslednych troch rokoch dva roky (to je obdobie za ktore to tam posudzuju)
ciez silou vole vydrz este tie styri mesiace, kym slahnes vypoved a teraz chod pekne na PN. ja to poznam, tiez som si znicila zdravie ked som sa nahanala a nahanala a naco to je dobre? absolutne na nic. v korporatoch je totalne nezdrave prostredie, zvlast este ak mate tie hlupe open officy a klimu, za toto by mali obesit tych k.., co to vymysleli, ze zvysenie produktivity, haha, nicia zdravie svojim zamestnancom a v konecnom dosledku produktivitu znizili

velkypozor

Ahojte, dakujem za príspevky..hlavne tie povzbudivé...od "preteba" a "angeliky3" aj ostatných...to s tou ženou a obliekaním ma povzbudilo...dala som si jemný make up učesala obliekla sa pekne..a všimla som si také celkom očarené pohľady niektorých chalanov :D a trochu som sa cítila lepšie...mala si pravdu že žena to potrebuje proste pre svoju pohodu...
už aj kolegyne ma posielali k doktorovi tak zajtra pôjdem a risknem asi tú PN....čo bude bude...je pravda že veľmi rada by som si pár dní odýchla už aj....
čo sa týka iných vecí....dakujem za povzbudenie ten príspevok od "preteba" ma naštartoval celkom...potrebovala som asi len počuť že niekto by vo mňa mohol veriť..lebo moje okolie ma za rozchod s priateľom trochu odcudzovalo ale ....to je jedno...
Je mi ťažko ale dakujem ešte raz :) preteba tvoj príspevok bol naozaj pre mňa _

Bucko

Ja by som isiel na tu PN. Mal som tu cest robit istu dobu veduceho v nemenovanej spolocnosti. A mozem ti poradit ze tu rozpravku o slabsom vykone si v praci nevsimaj pretoze to je ista forma podradnej psychologie pouzivana na zamestnancov.

Tomas12345

Daj výpoved, prestahuj sa na urcity cas k rodicom nech nemusíš platiť nájom. Ak budeš chodit chorá do roboty tak sa tá choroba s tebou bude tiahnuť dlhé mesiace.

mamdost

teraz som dočitala zvyšok, nemala som čas...akoze chodiť s mastnymi vlasmi a smradlava uz nieco vypoveda o tebe...
ja som tahala dve roboty a stihala som aj variť, prať v noci, aj vlasy si umyť, aj osprchovať... to akoze co robis vo svojom volnom case?

Matyo

Ťažko tu radiť, nepíšeš akú chorobu máš, či je to len oslabená imunita alebo niečo vážnejšie, takisto nepíšeš v akom regióne žiješ, či je tam dostatok pracovných príležitostí v tvojom odbore atď. Pokiaľ nemáš dostatok úspor, aspoň na polroka, tak by som ti radil radšej zostať a popritom hľadať prácu inde, hoci podľa toho čo píšeš asi ani nemáš čas sledovať ponuky práce. Na druhej strane nechápem ako vám len tak môže zamestnávateľ nariadiť nadčasy každý deň do večera + víkendy. Prečo sa proti tomu neohradíte, to tam pracujú iba samé ovce, ktoré nemajú problém obetovať súkromný život pre nejakú zahraničnú korporáciu?