Laska vs. Zamilovanost

Príspevok v téme: Laska vs. Zamilovanost
Nanana18

Ahojte, chcela by som sa poradit a zaroven pocut od vas nazory ci skusenosti aky je rozdiel medzi laskou a zamilovanostou. Ja konkretne riesim svoj vztah, mojho partnera, ked sme sa spoznali, ja som sa donho buchla ako pubertacka, no on nie, isiel na to pomaly a skor ma chcel spoznavat. Ja som citila motyle v bruchu, to neopisatelne stastie kedy ho uvidim a jednoducho to krasne co je nevysvetlitelne a neda sa prinutit, aby niekto citil. Preslo uz niekolko rokov, sme spolu dost dlho, no ja od zaciatku doteraz som od neho necitila nehu a pekne prejavy co by mali medzi partnermi byt. Viem, ze u kazdeho ten prvotny osial opadne, ale vo mne stale trva aj po 6 rokoch. A to je ten problem, od mojho partnera citim to, akoby sme boli spolu manzelia asi 100 rokov a chlad. Nikdy som necitila, ze by som mu chybala, ze by sa na mna tesil alebo by ma chcel potesit. On tvrdi, ze to je laska a ze ma miluje. No podla mna ak tam na zaciatku neboli z jeho strany tie motyle a iskra, nebude to dobre nikdy alebo da sa zamilovat do toho druheho cloveka po case niecim co by to v nom vzbudilo? Alebo je len so mnou z rozumu, ze ok, dozijeme nejako? Viem, ze kedysi davno ho to velmi tahalo k jednej babe, pri tej citil tu iskru, zapal, no ona ho nechcela a ked mu ju spomeniem, ze pri mne to tak nebolo, tak tvrdi, ze aj tak po case by to u nich neklapalo, lebo maju rozdielne povahy. Tak ja neviem co si mam mysliet. Urcite by pri takej ako bola ona mal viac snahy, viaz stastia a energie do toho vztahu aj ked si to neprizna. O mne, vie, ze som dobre dievca, ale to zial asi nestaci. Co si o tom myslie? Dakujem za kazdu odpoved.

Gaaspi

Prakticky si to napísala skoro správne. Kamoške raz povedal priateľ že ju miluje a ona jemu že ho lúbi. Tak som sa jej spýtal že prečo tie dve vôbec rozdeluje lebo ja si myslím že to je to isté... Ona povedala: milujem ho, znamená to že by som od neho chodila do práce (tým myslela tam spávať a byť furt sním) a lúbiť je to že sa stretávajú, ide k nemu akoby na návštevu, aj sa pomilujú, bozkávajú sa, držia sa za ruky ale každý má svoju domácnosť a ona trávi čas aj s priateľmi a tak. Takže milujem je to silnejšie a lúbim je to slabšie pričom oboje znamená že ste pár, chodíte spolu.

SofiaElla

riesim podobne, ak sa cítiš ako náhrada alebo len dočasná priateľka, tak ňou aj si. Muži dokážu milovať a dať svoju lásku aj najavo.

riesim podobne

a ako to dopadlo? mam podobnu dilemu :( zda sa, ze vzdy je niekto, koho maju ti muzi radsej, nechcem byt nahrada za niekoho, aj ked nam to inak klape, aspon si myslim.

Lollka

No vyzera to tak ze z jeho strany tam nikdy nebola ani zamilovanost ani laska. Nikdy sa nemusel snazit aby ta dostal, preto to ani nerobil. Zrejme mu vyhovujes, mozno je s tebou uz len zo zvyku. U chlapa ked tam nebola zamilovanost a iskra na zaciatku tak nebude uz nikdy. Ak ta ma aspon rad tak by sa mohol aspon trocha snazit robit ti radost, ak to odmieta, bud sa s tym zmieris alebo pojdes o dum dal.

Lucinka8

Ako moj ex, ako cez kopirak. Tak to chodi, kdejake mrchy chlapom ukradnu srdce a dobre baby aby sa s nimi potom trapili.

in blossom

iglesias, presne. to som sa chcela autorky opytat aj ja. ako sa s nim dokazes milovat, ked ti neprejavuje ziadnu nehu, naklonnost...? to mi hlava neberie. z jeho strany ano, chlapi pretiahnu vsetko, co dycha, pre nich to nie je ziaden extra vykon.

iglesias

čo chceš počuť? že si len náhrada? ked ťa nechcel od začiatku, je s tebou len preto aby s nejakou chodil, zbytočne si s ním stratila 6 rokov života... chceš strácať dalšie roky? nechce ťa, a nenahovaraj si že ved by s tebou nespal a bla bla.. podla nazorov chlapov s ktorymi som podobne veci riešila pri osobnych rozhovoroch, mi povedali že nemaju problem pretiahnuť hocikjaku zenu, pokial len o kus je krajšia od čerta..
takze tak... a ked predpokladam ze mu peries, varis, robis sluzku,.. tak jasne ze mu je dobre pri tebe, si len nahrada... a ak ho nenechas ty, tak vykasle sa on na teba hned ako sa mu pri nejakej roztrasu kolena...

in blossom

moj nazor ako zeny je, ze s takym chlapom by som nikdy nebola. nikdy by som nebudovala vztah s chlapom, pre ktoreho nie som jedina vo vesmire, aspon na zaciatku (lebo ked to nie je vtedy, uz to nikdy nebude). na zivotnu oporu a zazemie mam aj skvelu rodinu a najlepsich priatelov, od partnera potrebujem prave to nieco specialne, co mi nemoze dat ziaden iny clovek. viem, mala si to o to tazsie, ze ty si sa do neho zalubila, tak si mala ruzove okuliare a verila, ze to raz pride...

podla mna si mlada zena a ak nemate deti, ja by som sa rozhliadla inde, lebo urcite tam vonku je niekde chlap, pre ktoreho budes stred vesmiru, naco ti je niekto, pre koho si len "nahrada", lebo tak to je. nebojis sa toho, ze sa niekedy moze dat dokopy s tou babou? mne by to nedalo spavat. mne ked to nevyslo s jednym specialnym pre mna, tak som radsej bola x rokov single, akoby som mala mat po boku "len tak niekoho". az som natrafila na svojho princa. ja sa totiz citim ako kralovna, preco by som mala byt len nejaka "nahrada, utesitelka"? to naozaj nie je pre mna.

mirec411

Nana..., budem dosť stručný, takže...
Zamilovanosť začína fyzickou príťažlivosťou dvoch tiel, pričom osobnosti (duše) sa zatiaľ dobre nepoznajú. Aj po čiastočnom spoznaní môže vzťah pokračovať a zamilovanie môže trvať zhruba dva roky. Potom zamilovanosť končí... Čo sa deje potom?
Po dvoch rokoch by sa ľudia mali už dosť podrobne poznať a ich zamilovanie by malo po všetkých zažitých pekných aj zlých chvíľach prerásť do lásky.
Niekedy sa to stane, inokedy nie... Záleží na mnohých veciach, ale to už nie je súčasťou tvojej otázky.
Na záver už len zopakujem, že zamilovanosť nie je láska, ale len prvotný stav človeka, ktorý začína vzťah.
------------------------
Ak som dobre čítal, tak máš určité pochybnosti o "láske" svojho partnera. Mala by si vedieť, že z jeho strany ide skôr o prejavy vyprchávania prvotného zamilovania, ku ktorému si ho akosi trošku postrčila... Z tvojej strany ide o príchod času, kedy začínaš pozerať na váš vzťah bez ružových okuliarov. Aj u teba zamilovanosť postupne opadá a prichádza k vnímaniu reálneho pocitu (ne)lásky.
Mala by si dávať pozor na to, či sa cítiš skutočne milovaná, alebo či náhodou nejde len o pocit, ktorý by si chcela zažívať.
Naplnenie našich čakávaní nezáleží vždy len od nás, ale aj od toho, či máme vedľa seba človeka, ktorý je schopný naplniť ich citom a aj činmi.
Máš takého človeka vedľa seba?
Ak cítiš pochybnosti, tak ich neignoruj, lebo za to sa naozaj draho platí.

Gjjitcjj

Bohužiaľ to je život :D
zo strany žien : nedáva mi pozornosť nedáva mi lásku ale keď je to naopak tak je to citlivý chalan a treba vymeniť v oboch prípadoch :D
U mužov : tá je stíhačka vymením, tá chodí po baroch vymením

Keď sa nad tým zamyslis tak pochopíš že v živote môžeš veriť len sam sebe a že je fakt malá šanca že nájdeš podobného partnera :) ale tak prajem ti to, každý si to zaslúži získať