Prvy krat premyslam ci ma nas vztah buducnost.

Príspevok v téme: Prvy krat premyslam ci ma nas vztah buducnost.
Dorota107

Ahojte. Mam 23 a priatel tiez. Sme spolu uz vyse 3 rokov. Je jasne ze po case ta silna "zamilovanost" opadne, no stale svojho priatela velmi milujem a chcem s nim zostat. Robim vsetko preto aby bol spokojny. Rusim vsetky svoje plany, beriem si casto dovolenku ked ma on volno aby sme mohli ist na vylet alebo byt spolu, ist na nákup, atd... A to nehovorim o vareni. Varim mu nonstop, a berie to uz ako samozrejmosť. Co som rada, lebo ho milujem a chcem sa o neho starat, no velmi sa ma dotkne ked sa rozčuľuje ze nie je navarené a co bude jest.. to je vacsinou to co vzdy riešime, co ON BUDE JEST?!... A sa sprava cudne. Vzdy bol velmi pozorny, kupoval mi kvety, sladkost... minule ked sme boli s jednym párom čerstvým na dvojitom rande, on s chuťou povedal ze kvety mi uz vyse roka nekúpil a este sa na tom aj smial, ze to su zbytocne vyhodené €. Velmi sa ma to dotklo.. nie som typ ze by som stsle chcela darceky, aby ste mi tu nezacali nadávať. Len ma zamrzelo ze berie nas vztah uplne ako samozrejmosť a ze on ma ma tak sa nemusi nijako snazit, a pritom ja sa snazim az az... dalsia vec- mame choreho kocúra. Liecba nas vyjde mesacne aj vyse 100€, a vzdy to platim ja. On vzdy povie ze potom ti dam.. ale nic mi neda a ja nie som taka ze by som si to pytala. Nevadi mi to platit, len mi ide o ten princíp.
Celkovo sa nas vztah velmi zmenil- on to berie vsetko co pre neho robim ako samozrejmosť, a mne chyba viac pozornosti a taky pocit ze je rad ze ma ma.. plánujeme spolu buducnost, ale zacinam mat obavy, ci to je ten pravy. Nikdy som na neho nedala dopustiť, ale teraz nad tym tak premyslam.... no kazdy ma chyby, to viem....

mirec411

Dorotka, možno ti bude stačiť ak napíšem, že tvoj priateľ sa na začiatku vášho vzťahu zahral na celkom dobrého partnera. Robí to tak skoro každý, ale postupom času vždy (a zákonite!) príde k postupnému odkrývaniu masky, za ktorou sa skrýva "pravá tvár" človeka. Práve to sa stalo aj v tvojom prípade...
Je tu ešte niečo - a podľa mňa dôležité. Je to tvoj postreh, že priateľ akosi neprispieva do spoločnej kasy. Pre niekoho zanedbateľná vec, ale v skutočnosti je to jasná indícia, ktorá hovorí o tom, že tvoj priateľ nepokladá váš vzťah za spoločný. Vo vzťahu teda nie ste ako jedno spoločné "My", ale ako dvaja jedinci, z ktorých jeden netvorí nič spoločné - teda ani spoločnú kasu.
Pre koho šetrí peniaze? Pre vašu budúcnosť určite nie..., a pochybujem, že sa na tom niečo zmení.
Ak sa mu zdá zbytočné "vyhadzovať" €uríčka na nejaké pozornosti pre teba, tak potom je otázka, či existujú nejaké iné spôsoby, ktorými ti vie prejaviť úctu a hlavne lásku. Možno to dokáže slovami (...o čom silne pochybujem), a možno si myslí, že stačí dokazovať svoju lásku v posteli. Znie to síce hlúpo, ale myslím, že to nie je ďaleko od pravdy.
Vieš čo je dôležité?
Nadovšetko je dôležitý tvoj POCIT. tri roky si mala možnosť vnímať svoje pocity, takže dnes už tvoj pocit nie je nič povrchné - zvlášť ak za tú dobu prerástol do pocitu, o ktorom tu píšeš.
Cítiš sa ako jeho vec..., ako samozrejmosť jeho života..., ako JEHO istota a JEHO zázemie, od ktorého očakáva servisné služby ako samozrejmosť?
Počúvaj ten pocit, lebo je to hlas rozumu a srdca, ktoré ťa chcú chrániť.
Lepšiu radu pre teba nemám...

lujziara

Neviem, čo teraz čakáš, keď si si ho tak proste naučila. Jemu to tak začalo vyhovovať a proste spohodlnel. Nič iného ako sa s ním o tom porozprávať ti ani nemôžem prakticky napísať. No či sa bude chcieť zmeniť je asi len na ňom

ahjaj

chodíš do práce, takže variť fakt vždy nemusíš. Môže aj on, prípadne dačo objednať alebo mať studenú večeru. Keď Ty navaríš, on umyje riad?
Tie kvety. Na meniny, narodeniny, Vianoce, Valentína Ti zvykne niečo darovať? Spomenie si?

Jajka56

Zakladatelka:
Ja by som na tvojom mieste volila rozchod. Absolútne si ta neváži. Mala som tiez jedneho 7 rokov sme boli spolu, tiež si ma nevážil, všetko bolo prednejšie nez ja, bol to moj prvy vazny vztah tak aj napriek tomu som do toho vkladala všetko, všetku svoju energiu a nakoniec to so mnou aj tak chcel ukončiť a ja uz na pokraji sil tiež.. teraz ak by sa takto ku mne chlap choval hned u mňa konci ak by mi ukázal ze ma berie ako samozrejmost a neváži si ma... našťastie som si našla takeho ktory si ma velmi váži, sam od seba pomáha vo všetkom nic mu nemusím vravieť, velmi si rozumieme, navzájom sa dopĺňame..proste super :) .. takze si nemysli ze ten tvoj je jediný na svete alebo ze aj nejaký iný chlap bude taký istý tak uz volis ostat s nim..ver mi ze pp svete beha naozaj dosť dobrých chlapov len si musíš na takého počkať ale najprv si musíš uvedomiť svoju hodnotu a mat rada samu seba aby s tebou nikto nezametal.

ERNESTO:
A nezabudni si ju este vziat aj za manzelku.. podla mna sa chová hrozne..ty sam síce musíš vedieť ci budes takto v zivote spokojný ale podla toho co si písal ta to veľmi vytaca a bolo to aj dosť cítiť z tvojho príspevku.. ja ako chlap by som s ňou nevydržala.. môžeš ju milovať ale treba otvoriť aj oči..

Ernesto

Aikido: pretoze je to inak naozaj super baba, s ktorou si rozumiem ako so ziadnou este nikdy predtym. naozaj mi vyhovuje po vsetkych strankach.

este som vcera zabudol napisat, ze raz som si skoro zlomil prst. teda dufam, ze zlomeny nebol, to dodnes neviem. kedze zijem v zahranici a ona je tu domaca, tak som ju poprosil, nech mi zisti kam mam ist /ako napr u nas na niektoru z poliklinik na prijem a tam by ma poslali na rontgen a nasledne ak by bolo zlomene na chirurgiu/. DVA MESIACE som ju o to pytal 3-4x do tyzdna a vzdy ze juj ano ano uz pridem vecer domov a zistim ... alebo zajtra hned sa ti na to pozriem ... nakoniec sme sa na tom pohadali a povedala mi, ze preco si teda nezistim od niekoho z kamaratov, ked mam s tym taky problem .... ako ja nvm, keby ju bolel palec a sme na slovensku, tak uz by sme boli na ceste na polikliniku :-/

Aikido

Ernesto a ty sa s nou preco teda nerozides? vsak ta z nej raz trafi slak. Aby dievca po 20tke nevedelo ani chlieb nakrajat? Preboha, to ako doteraz zila?

lorQa

Tak mu treba povedať, že ak sa to nezmení a bude ťa brať ako samozrejmosť tak tou samozrejmosťou nebudeš. Proste odídeš. Uvidíš čo ti na to povie.

Ernesto

ja mam so svojou polovickou presne opacny problem. leniva a roboty sa boji, az mi je z toho zle! vsetko klape, ale na tomto sa hadame az mi je z toho hnusne. ja si sam periem, robim jest, ked ona nenavari a teda navarene nie je, tak si bud nieco primitivne spravim alebo sa idem niekam najest. upratovanie mame rozdelene medzi sebou, ze jeden tyzden ja, druhy ona, treti spolubyvajuci.

sme spolu polroka. asi dva tyzdne dozadu som ju PRVYKRAT o nieco poprosil... ci by mi nevyzehlila nohavice /iba jedny!/ a uz sa z toho vykrucala, ze nie, ze mi ukaze ako, ale nevyzehli.

to hadka nebola, som si povedal ze to hodim do pracovne za par drobnych a nebudem z toho robit vedu.

lenze vcera ma uz napalila /opat/, lebo ona vkuse potrebuje s niecim pomahat. rano dievca si este spi, ja uz idem do obchodu, urobim komplet nakup, aby mohla urobit ranajky a obed. samozrejme uz je problem a potrebuje pomoc s ranajkami, aby som nakrajal pecivo, kym ona chysta natierku. OK, zaberie mi to minutu a pol, neriesim. potom ide obed robit a opat potrebuje pomoc. to uz ma chyta infarkt. mal som akurat pracu a ona ma taha od kompu, aby som siel pomahat. to ze som zabil asi 5 hodin tym, aby som zarobil na nakup, dalsiu hodinu tym, aby som ho kupil a priniesol domov, to tych 6 hodin ju absolutne nezaujima. ona chysta obed a ja by som mal pomahat. lebo tym zabije hodinu a ked jej pomozem, tak iba polhodku. raz sme sa skaredo pohadali, lebo ma tahala od prace /makam z domu/, aby som siel vylozit umyvacku, lebo ona ju nalozila riadom ... to som uz vybuchol. kedysi by v ladovej vode zo studne riad umyvala ale slecinka ma stastie, narodi sa do 21. storocia a problem je riad vylozit z umyvacky! ide ma z toho klepnut.

foreveralone

Ak máš v sebe aspoň trošku sebaúcty, rozíď sa s ním. Ak s ním zostaneš, psychicky ťa zruinuje. Budeš na dne. Ber nohy na plecia.