Úraz

Príspevok v téme: Úraz
Andrea935

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na jeden problém, ktorý mám a pretrváva už cca mesiac. V práci mi na nohu padla paleta ( plastová paleta 18kg rovno na píštalu) chvílu to bolelo no potom prestalo tak ako to býva bežne pri takýchto úrazoch, spravila sa mi modrina a bolo, po pár dňoch mi ale začala tŕpnuť celá pravá strana tela, od lakťa až po palec na nohe všade to brní, tŕpne až bolí, niekedy si nemôžem ani sadnúť bez toho aby to nezabolelo. Najviac to pociťujem od bedra až po členok. Chcem sa teda opýtať či ten úraz môže byť s týmto tŕpnutím spojený alebo je to spôsobené niečím iným, poprípade ako postupovať aby to tŕpnutie prestalo?

NachciPan

Dobrý deň,
To je vám tŕpne polovica tela nie je dobré ani náhodou. Dajú sa pocity prirovnať pocitu, keď si narazíte lakeť a brnia vám prsty? Keď sa vám to oznieva aj v dlhšej dobe po úrazu môže to byť spôsobené zaseknutým nervom (pri úraze môže nastať posun nervového zakoncenia, a nerf je stále dràždený, bolí, alebo tŕpne časť tela). Takéto poúrazové bolesti môže ale spôsobiť aj viac faktorov. Takéto bolesti ale vačšinou neprechádzajú samé od seba alebo nezmiznú úplne.
Choďte s tým čím skôr k doktorovi. Mal by vedieť určiť problém, a nasadiť tak správnu liečbu. Skrátite si s tým zbytočné utrpenie.