Ešte predom hovorím mám 13. Jak som minule čítala podcenuju ma spolužiačky/spolužiaci spolužiaci mi hovoria že som "škaredé prasa" a iné... a spolužiačky ... tie mi furt davaju najavo že som blba a že lutuju moju mamu že ma porodila...a nie len oni ma podcenuju ale aj rodina "mám pekné len oči", "som celulitidova riť", "som tučko" aj ked mám normalnu postavu...ničí ma to ...chcem odtialto preč a nikdy nikoho blízkeho nevidiet ale mam 13 takže s tým nič nenarobím pomohol by mi niekto skor než budem uplne zdegenerovana prosím?
Podcenovanie zas a znova
Poznám to, najhoršie na tom je, že to spôsobuje aj vlastná rodina... Ja už som dosť na dne, depresie má výtaju každý boží deň a stále premýšľam nad tým, že to ukončím. Je to hrozný pocit, keď tu nemáš nikoho kto by ťa podržal...
(Dievča, 14)
bullshit, nie je dôležité, čo si myslia o Tebe druhí, dôležité je, čo si myslíš o sebe Ty. Rozumný človek neubližuje a nad tými ostatnými sa netráp, lebo si očividne kompenzujú svoje nízke sebavedomie. Buď sama sebou a nenechaj sa znechutiť ich názormi. Je to len ich pohľad, ktorý nemusí zodpovedať skutočnosti.
Tomáš, čo keby si začal od seba? Srác, čo "TY" bráni naučiť sa, že v D sg. sa píše "ti"??? ; )
Ono, zober to tak, že aj oni majú chyby, o ktorých sa možno rozhovoriť. Snažia sa ťa len vyviesť z miery, lebo ti isto závidia niečo iné. Aj mne hovoria, že som malé škaredé prasiatko a nič si z toho nerobím, ale pripomenú mi to najmä vtedy, keď majú niečo v žalúdku, lebo inak na mňa zvyčajne len vyvaľujú oči, lebo sú hladní ako potkany, ktoré treba nakŕmiť, škoda reči.
Súhlasím, je to šikana. Pomôcť okrem rodičov by ti mali učitelia (triedna), psychológ, aj tuná: www.ipcko.sk. Veľa šťastia!
Kto by nelutoval takú mater ktorá živí 52ročného pedofíla-buzeranta s retardovaným xychtom no ne Ida??
Oni ťa len nepodceňujú, oni ťa šikanujú. Povedz to rodičom nech ťa preložia na inú školu, alebo nech ti nejako pomôžu.