Dobrý deň chcela by som sa informovať.. Čoskoro mám odcestovať do zahraničia na týždeň ku bratovy keďže má dáke problémy a presnejšie v Anglicku...A mám problém nemám pre malú pas(ma rok a pol) S priateľom sme sa už dávnejšie rozišli a chcela by som poradiť či potrebujem dáky doklad o tom že malá ostane ten týždeň pri rodičoch a či nebudem mať kvôli tomu dáke problémy... Veľmi pekne ďakujem za odpovede pri bývalom ju nechcem nechať časom sa z neho stal gembler a nestará sa o nič...
Odcestovanie do zahraničia
Nataly, ty ako zákonný zástupca maloletého dieťaťa môžeš udeliť plnomocenstvo aj starým rodičov, ak tí sú spôsobilí na právne úkony.
Ak by tvoje dieťa potrebovalo zdravotnú starostlivosť v čase, kedy budeš v zahraničí, predložia tvoje OVERENÉ písomné plnomocenstvo s výslovne uvedeným oprávnením dať informovaný súhlas na poskytnutie tejto starostlivosti, a to z dôvodu absolútnej istoty, že dotyčné osoby majú skutočne oprávnenie takto konať.
dáke problemy mať nebudeš, ked ju neberieš so sebou, kedze dáky doklad by potrebovala hlavne pri ceste do dákeho zahraničia,
ale ty snád máš dáke poistenie - ak by sa ti nieco stalo,...