ahojte viete mi poradit?
mam problem ze niekedy z nicoho nic sa necitim dobre ci uz pocit na odpadnutie alebo len celkovo mi nie je dobre...nemyslim nejako fyzicky hoc tie prejavy take su...napriklad z nicoho nic mi je zle na odpadnutie..mierne pri tom sledujem ze ak nieco robim, tak akokeby zrychlim a podobne...v tom momente nechcem nic len byt niekde sam sadnut si alebo lahnut na moju postel a vacsinou to pomaha...taktiez pri tom pocity ako tocenie hlavy a vselijake zavraty...ale nieje to take ze neudrzim rovnovahu...postavit sa na jednu nohu nahlonit dopredu a podobne zvladnem len tie pocity...ale niekedy zase sa bojim ze to nemusi byt psychika a to ma znervozni
este viac a ako keby sa mi to zhorsi v tom momente...celkom ma to rozculuje lebo niesom doma a doma sa mi to nestava alebo zatial som neregistroval taketo veci...ja aj viem ze to je psychika a uvedomujem si to ale nemozem s tym nic robit...len nejako to preckat...pomahaju aj ked si pustim pesnicky...posedim 10-20minut a je to ako predtym,....prezivate niekedy nieco podobne alebo mi nejako viete pomoct este? vase tipy co robite v takej situacii...
dakujem
pocit na odpadnutie/ zle pocity/vase skusenosti
Nieco podobne som zazila v menopauze, ale teba sa to zrejme netuka
Ano. Moze ist o panicku poruchu presne take pocity mam aj ja.pocit sialenstva nevolnost potenie busenie srdca mne to trva max 15minut. Dobre robis ze to nechas volne prejst telom tento stav ma tendenciu sa vystupnovat dosiahne vrchol a potom klesa a prichadza uvolnenenie. Stym nenarobis nic len to preckat. Lieky velmi nepomozu mne naopak tieto stavy zhorsili. Naucila som sa stym zit. Patri to jednoducho ku mne.
A máš pri tom i pocit uzkosti ? Moze ist o panicku poruchu. Tá sa z dlhodobeho hladiska lieci antidepresivami, ale je dobre mat vzdy pri sebe i nejaky ten benzodiazepin teda liek na akutnu uzkost.
Proti panickej poruche pomáha zamestnat mysel niecim inym nez zameriavanie sa na uzkost. Pomaha i facka, pretoze mozog sa zacne sustredit na bolest a prestane mysliet na uzkost.