zhubny nador,prejavy

Príspevok v téme: zhubny nador,prejavy
Espana012

Dobry den

Ani nevim ako zacat. No,priatelovi nasli na misii v armade nador v hlave. Udajne z tazkych kovov, litia...vela sa toho zrejme nadychal za roky ktore odsluzil v nebezpecnych krajinach, K veci ...
Chcem sa opytat, prejavuje za po troch mesiacoch nejak u cloveka ten nador? ide o zhubny nador,udajne. Rastie to nejak na hlave? alebo clovek z toho chudne alebo straca vlasy alebo?
Mne priatel povedal,ze on si epripusta ze mu nieco je. Zdravo cvici,stravuje sa, sportuje , neschudol ani gram dokonca pribral. Stazuje sa akurat na bolesti hlavy, velmi casto mu tecie krv z nosa vlastne kvoli tomu nosu zacal riesit svoj zdravotny stav ..lebo boli dni ze mu nos krvaca niekolko x do dna. Sem tam strati zraj na par sekund a obcas ma ako keby nachladeny hlasmiestami, kasle aj ked chory nie je.
Vidime sa velmi malo. Ja neviem ako sa citi co mu je ..lebo ked som s nim mam pocit ze funguje uplne super, okej obcas ta bolest hlavicky alebo krv z nosa mu ide ale nie nejak extreme. Dokonca chodi aj do prace. On neznasa doktorov a neveri na chemiu. Bol uz pochodil a z tych liekov mu je hnusne, nechce ich brat ...bol par krat na infuzii , tie mu robili dobre .
No niekedy mam pocit ..taky zvlastny. Ked soms nim v pohode aj sexujeme aj vsetko, jedine krce chyta :) inak nic,mozno o obcas boli hlava a ako som spominala sem tam trosku krvy.
No ak sa mame dohodnut byt spolu napr na druhy den alebo iny den ked sa mozeme konecne viidet vzdy nieco mu je.
Je to u rakoviny tak? ze nie kazdy den je cloveku tak spatne? netusim , neviem.
Netusim ako sa prejavuje ake ma priznaky v 3.mesiaci...
Viete mi niekde odpovedat? Dakujem

Jaja15

Chceš vedieť či ide vôbec o nádor? Lebo na to sa robia potrebné vyšetrenia, ktoré to potvrdia alebo vyvrátia. Nádor ako taký - môže mať rôzne prejavy - záležíod miesta kde sa nachádza a rovnako ako aj od toho či tlačí na nejaké centrum (môže ísť o reč, problémy s chôdzou, s motorikou, bolesť, necitlivosť časti tela napr.prstov)...Liečba záleží od toho či ide o primárny nádor alebo metastázu.Druh nádoru potvdzuje až biopsia. Prognoza záleží od druhu nádoru a štádia ochorenia, ovplyvňuje ju aj ako organizmus reaguje na liečbu. Ak sa napr.zistí ochorenie až v IV.štádiu(poslednom) tak síce liečba prebieha, ale je paliatívna - na zmiernenie príznakov a ťažkostí, vtedy je ochorenie už nevyliečiteľné.

Tomas12345

Ano môžu to byt priznaky zhubneho ale i nezhubneho nadora. Tie nezhubne nadory hlavy su ovela castejsie nez tie zhubne. Aby sa zistilo o aky nador ide bude potrebne podstupit operaciu hlavy.

philips

forum.zdravie.sk

Ako som už opísal v tejto témy, prejavy mozgového nádoru sú rôznorodé a nedajú sa špecifikovať. Neuvádzaš, kde presne sa nádor nachádza, či sa dá operovať, aký je veľký a ani nič podobné, takže sa nedá bližšie špecifikovať, čo bude ďalej.
Chudnutie, padanie vlasov sa prejaví hlavne pri samotnej liečbe.