Nervový kolaps

Príspevok v téme: Nervový kolaps
Tomaslmao

Mám pocit že som sa psychicky zrútil.. nevážim si sám seba nechám so sebou zamätať a každému odpúšťam.. a potom dúfam že sa niečo zmení
Nikam nechodím chcem byť stále sám..
uvedomujem si že som asi naívny ak si myslím že sa o mňa niekto začne zaujímať, navštívil som troch psychológov ale stále sa cítim len horšie a horšie, mám 18 a moji rodičia vedia že nie som moc v poriadku, buď si myslia že ma to prejde a nič to nie je alebo ich to vôbec nezaujíma
Nemám sa komu zveriť, každý deň plačem a niekedy ani neviem kvôli čomu, nejakú dobu som bral antidepresíva ale potom som sa na to tiež vysral, stále mám pocit že najlepšie by bolo proste tu nebyť, nie zabiť sa ale skrátka len odísť.. nič ma nedokáže rozveseliť, občas si robím z toho už srandu pretože mi ozaj nemal kto pomôcť.. zveril som sa hrozne veľa ľuďom a riešili to maximálne 5 minút a ja ich tým nechcem obťažovať.. som nič a ja to viem a nikdy sa to nezmení..

Tomas12345

ahjaj :

Ono depresia môže vzniknut z chemickej nerovnováhy v mozgu, napríklad pri nedostatku serotonínu. V takomto dôsledku dotyčný nemusí mať žiaden dôvod k depresii a napriek tomu depresiu má.

Kazdopadne ovela castejsie sa za depresiou skrýva nejaký dôvod a preto som sa autora spýtal či exuistuje nejaky dovod ktorý by sa skrýval za jeho depresiou. V takomto prípade to je len o zmene myslenia.

ahjaj

Čau Tomas, hormóny, biochemické procesy v mozgu, sychravé, chladné počasie, robia s psychikou všeličo.
Antidepresíva ak si vysadil a nezhoršilo sa to z toho, tak už na ne kašli, nechoď ani k psychiatrovi, načo. Vytvor si ciele:
1: 1- 2 krát týždenne solárium. Liečba svetlom.
2. denne pobyt na čerstvom vzduchu. Málokedy je tak zlé počasie, aby sa doň nedalo vhodne obliecť.
3. návšteva ľudí, ktorým možno pomáhať. ústavy pre telesne postihnutých a pod., čokoľvek, keď nie sú k dispozícii ľudia, tak útulok pre psov a zobrať na prechádzku raz týždenne.
4. pohyb. Neviem ako Ti zdravotný stav dovoľuje... ale trebárs posilka, alebo korčuľovanie, plávanie... pri pohybe sa uvoľňuje tzv. hormón radosti najviac pri behaní
5. strava: horká čokoláda, banány, vlašské orechy, avokádo

Z jedného dňa na druhý sa nepodarí. skús 1 týždeň 2 banány a kúsok horkej čokolády + beh, aj v posilke, kardio, alebo solárium
vitamíny skupiny B, z lekárne, antistress B komplex

orol1

ja byt na tvojom mieste, tak navstivim psychiatra. ked nepomoze jeden, tak k druhemu. mozno mas zlu liecbu, ak nejaku mas.