Priateľ má veľmi vysoké EGO,neviem čo zvoliť Rozchod alebo byť spolu?!

Príspevok v téme: Priateľ má veľmi vysoké EGO,neviem čo zvoliť Rozchod alebo byť spolu?!
bribar

Som s priateľom spolu 5 rokov,vzťah by sme mali krásny,iba to jeho EGO.
Niekedy má výkyvy nálad,vtedy ma ponižuje.
Že som žena mám byť ticho,som sprostá,on je šéfom atd.
Nieked zas je veľmi romantický až mi lezie na nervy.
Spolu pracujeme on má firmu a po roku chodenia ako sme začali spolu byvať zavolal ma ku sebe do firmy robiňť aby sme to robili spolu.
Lenže niekedy strašne mi to vyčíta,že čo by som bola bez neho,popritom výplaty mi nedáva,iba niekedy.Nepoviem nič keď si vypýtam peniaze tak mi dá,ale také je mi to trápne,že si musím pýtať peniaze.Pred týždnom sme boli s kamarátmi na víkend v Česku,kde jeho povaha sa prejavila-urazila aj moju sesternicu a na mna nakričal na autobusovej zástavke,že som jeho pes,on bude robiť som nou čo chce.Naši kamárati tiež boli v šoku,práve vtedy prestal fajči't a možno kvôli tomu.
Odvtedy sa veľmi nerozprávame,ospravedlnil sa,každé ráno mi robí raňajky,čo doteraz nerobil,ale neviem mu odpustiť-takto sa ešte nikdy nesprával.Neviem,či odísť je mi ľúto bytu v čom žijeme predsa som makala každý deň,často od rána do noci aby neplatil cudziemu a teraz to mám všetko nechať? Lebože to je ''naše'' ale myslím si,že keby bol rozchod tak by bral všetko.
To ma najviac bolí,že uráža moje meno. Lebo jeho rodičia sú podnikatelia a moji pracovníci. Popritom on mám vyššie vzdelanie ako ja. On pochádza z rodiny kde mali pohodlnejší život a ja obyčajnej rodiny,ale ja som hrdá na to,že kto som.Nemám dôvod sa hanbiť,moji rodičia sú čestný a aj mna tak vychovali.Neviem prečo to robi,vykríči na mňa že možeš byť hrdá na svoje MENO ! Nikdy som sa nehrala na pani,od začiatku som bola úprimná,že kto som. On chodieval za mnou,nevyhľadávala som ho.Počase som ho začala mať rada,lebo bol vytrvalý a milý A teraz po 5 rokoch sa takto má správať muž k žene?!
Boli ste niekedy v takejto situácií? Odišli by ste alebo by ste odpustili a šli dalej?????

uuleuskauu

Ked sa chlap opyta zeny, ci chce byt jeho frajerkou a ona povie ano, este nema vyhrate. Lebo pocas celeho trvania vztahu sa ma snazit, aby zena bola pri nom stastna. A nie len na zaciatku vztahu. A ked sa chlap baví so zenou horsie ako so psom, tak ON JE TEN, KTORY CHCE, ABY STE SA ROZISLI, len ti to nevie povedat na rovinu. Mnohi chlapi nevedia na rovinu povedat, ze sa chcu rozist. Namiesto toho robia somariny, zle sa spravaju k zene. Nevedia dat kopacky, vedia dat len pricinu. Tak mu teda povedz tu pricinu ako dovod rozchodu. Vo vztahu ma byt rovnocennost v zmysle, ze sa nema jeden z partnerov vyvysovat nad druheho. Kde sa zacne jeden vyvysovat, musi druhy o rozchode uvazovat.

bribar

julia31 ažv taká tupá nie som,že keby bol agresívny,že by ma fyzicky napadol alebo by ma podvádzal,že ostanem sním. Toľkú hrdosť ešte mám,že to nebudem tolerovať nikomu. Áno viem,že ani takéto narážky sa nesmú tolerovať,proste som bola vychovaná ostať s mužom aj zlom aj dobrom.Moji rodičia tiež prešli všeličím a sú stále spolu.Proste človek väčšinou si berie príklad o rodičoch. Ani som nechcela patriť medzi tie dnešné moderné vzťahy,že pri jednom probléme sa rozchádzajú.Mne rodičia vždy hovorili,vždy sa treba pokúsiť napraviť,ak ani po pokusoch nejde vtedy to nemá zmysel.
ViktorkaVix áno,nie je to také ľahké hneď niekoho opustiť,veď stým človekom ktorým si ,prežiješ mnoho krásnych chvíľ.
On takýto nebol,pred 2 rokmi sa to začalo,ako ochorel. Má ulceróznu kolitídu a psychicky to dosť ťažko znášal,myslela som,že tieto kolísavé nálady má stých liekov,až sa mu stav zlepšil veľmi dobre a teraz polroka už je bez liekov.Možno aj to zohráva vtom,že pol roka si privyrábam aj s inou prácou,a niekedy dosť dobre si privyrábam,niektorý muži aj takúto situáciou sa nevedia vysporiadať.
Ja chápem aj julia31 - vždy som obdivovala ženy,ktoré vedeli by silné,mať pevnú vôľu.

ViktorkaVix

Boze Julia, s jakym odpornym tonom pises prispevky, citit je ho aj z viet. Musis byt so sebou velmi nespokojna, ked ta tak drazdi, ked niekto o sebe povie, ze je pekny. No ale to je jedno, pointa je, ze nieje lahke ukoncovat vztahy, hlavne, ked trvali tak dlho. Niekedy clovek o tom potrebuje dlhsie diskutovat a pocut aj sto rovnakych nazor, pricom si je v kutiku duse aj sam vedomy toho, co by mal spravit.

julia31

prepac, nechcela som sa ta dotknut. ak nemas skusenosti so vztahmi, tak ti radim aby si od neho odisla. Vies si pedstavit ak by ste mali spolu deti, ako by sa potom k tebe a detom spraval? Naco vlastne cakas? Kym si nenajde inu a potom sa z toho zrutis? alebo kym ta nezacne bit? on si ta vobec nevazi, ale vies preco? Lebo ty si samu seba nevazis, a on to vie, preto sa k tebe takto sprava.

bribar

julia31 chápem tvôj názor....Ako som aj písala,chcela som vypočuť názor iných,či rozmýšlám správne,lebo som si nebola istá.
Ako som aj písala ja nemám moc vysoké seba vedomie,nie ja si o sebe myslím,že som pekná iný si to myslia,ja si myslím,že každý ma svoju krásu.
Ani sa neľutujem,sama som sa rozhodla byť sním nikto ma nenútil byť sním ani sním sa rozísť.
Keďže nemám moc skúseností z vzťahmi,preto som si chcela poprečítať názory iných,či náhodou nepreháňam.Niekedy ženy vedia preháňať.

julia31

a prisla si si po radu? alebo sa vyzalovat akeho mas frajera? pozri, nikto ta nenuti s nim ostat, si v tom vztahu dobrovolne, a potrebujes aby ta vsetci lutovali teraz ci ako? lebo trochu tomu nerozumiem. neviem teraz o koho ego sa jedna. co z toho ze si pekna ako o sebe pises, ked si blba? dobrovolne sa ponizovat? nemas stipku sebaucty? alebo to potrebujes? trestas sa za nieco?

bribar

Tomas12345 - jasné,že sa nedám presvedčiť kvôli tomu,že spravil raňajky,na to už je neskoro. Myslím a citím,že náš vzťah nemá budúcnosť. Cítum, že ani on sám nevie čo chce,ťaháme to spolu 5 rokov a stále nemáme žiadne plány,bývame nájme. Žiaden plán o tom,že trebalo by niečo vlastné,deti,svadba.... Ale myslím,že je aj takto lepšie,lebo teraz keby sme mali dieťa,hypotéku spolu všetko by sa skomplikovalo.

Tomas12345

No správa sa ako manipulátor, ja by som od neho odišiel, hádam sa len nedáš presvedčiť od neho len kvôli tomu že ty robí ranajky ?