Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priateľ má veľmi vysoké EGO,neviem čo zvoliť Rozchod alebo byť spolu?!

Príspevok v téme: Priateľ má veľmi vysoké EGO,neviem čo zvoliť Rozchod alebo byť spolu?!
bribar

Som s priateľom spolu 5 rokov,vzťah by sme mali krásny,iba to jeho EGO.
Niekedy má výkyvy nálad,vtedy ma ponižuje.
Že som žena mám byť ticho,som sprostá,on je šéfom atd.
Nieked zas je veľmi romantický až mi lezie na nervy.
Spolu pracujeme on má firmu a po roku chodenia ako sme začali spolu byvať zavolal ma ku sebe do firmy robiňť aby sme to robili spolu.
Lenže niekedy strašne mi to vyčíta,že čo by som bola bez neho,popritom výplaty mi nedáva,iba niekedy.Nepoviem nič keď si vypýtam peniaze tak mi dá,ale také je mi to trápne,že si musím pýtať peniaze.Pred týždnom sme boli s kamarátmi na víkend v Česku,kde jeho povaha sa prejavila-urazila aj moju sesternicu a na mna nakričal na autobusovej zástavke,že som jeho pes,on bude robiť som nou čo chce.Naši kamárati tiež boli v šoku,práve vtedy prestal fajči't a možno kvôli tomu.
Odvtedy sa veľmi nerozprávame,ospravedlnil sa,každé ráno mi robí raňajky,čo doteraz nerobil,ale neviem mu odpustiť-takto sa ešte nikdy nesprával.Neviem,či odísť je mi ľúto bytu v čom žijeme predsa som makala každý deň,často od rána do noci aby neplatil cudziemu a teraz to mám všetko nechať? Lebože to je ''naše'' ale myslím si,že keby bol rozchod tak by bral všetko.
To ma najviac bolí,že uráža moje meno. Lebo jeho rodičia sú podnikatelia a moji pracovníci. Popritom on mám vyššie vzdelanie ako ja. On pochádza z rodiny kde mali pohodlnejší život a ja obyčajnej rodiny,ale ja som hrdá na to,že kto som.Nemám dôvod sa hanbiť,moji rodičia sú čestný a aj mna tak vychovali.Neviem prečo to robi,vykríči na mňa že možeš byť hrdá na svoje MENO ! Nikdy som sa nehrala na pani,od začiatku som bola úprimná,že kto som. On chodieval za mnou,nevyhľadávala som ho.Počase som ho začala mať rada,lebo bol vytrvalý a milý A teraz po 5 rokoch sa takto má správať muž k žene?!
Boli ste niekedy v takejto situácií? Odišli by ste alebo by ste odpustili a šli dalej?????

Sejla

bribar - este jedna vec, ak sa to teda rozhodnes riesit, nikdy mu nepovedz, ze je narcisista. Pokial sa ti potvrdi, ze nim naozaj je, od toho momentu s nim nediskutuj vas vztah, rozchod, ani nic, co by mu mohlo dat podozrenie, ze si ho prekukla. Zacni planovat bezpecny utek a odporucam zmenit zamestnanie

bribar

Sejla - tak krasne si to popísala,že teraz si začínam uvedomovať niektoré veci. Príspevku som zle napísala ja mám vyššie vzdelanie ako on,ale zas mám nízke sebavedomie.
Neviem prečo,každý hovorí,že som pekná aj on mi to dodnes hovorí. Ale máš vtom pravdu,väčšinou keď niekam zájdeme hovorí,že sa pekne obleč aby videli kto je pri mňe.
Nikdy som nemala extra vysoké sebavedomie,hoci keď si poviem svoje,keď sa mi nepáči jeho názor tak nakričí na mňa,že si strašne veĺ myslím osebe.
Možno to mám po otcovi,on je tiež taký.Teraz ako rozmýšlam nad tým ako si to popísal/a,mnohých situáciach ho vidím.
Napr. nemá moc rada moju matku,ona je extrovertkou-čo na srdci to na jazyku.Až počase aj mňe začalo vadiť správanie moje matky,hoci aj predtým mi niekedy šla na nervy :-D ale nie až takto.Ale traz si uvedomujem,že moja matka ma tiež podobnú povahu,vždy to bolo správne,čo ona chcela.Možno preto sa nesympatizujú moc. Asi by som mala zájsť psychológovi sa poradiť,lebo citím,že som stratila samu seba.Začínala som pochybovať o tom,či správne rozmýšlam až teraz ako všetci zdielajú som nou spoločný názor som prišla nato,že predsa mám pravdu. Ďakujem všetkým za názory!

Apokryft

Sejla morálne slabšie som sa nevyjadril asi správne.nemyslel som zeny bez morálky.ale také aké si opísala nižšie osobnostne slabšie ale ani to nieje presné kebo to môže byť kludne doktorka úspešná ale ......doma ......Ja osobne som mal kolegu a na ňom som to odpozoroval a neskôr potvrdil aj v živote.

Sejla

k tym manipulacnym taktikam - jedna z nich je neustale subtilne podkopavanie sebavedomia. Cele tie mesiace romantickeho bombardovania sa snazia vytvorit iluziu bezpecia pre zistovanie dovernych informacii, odhalovania slabosti, citlivych miest, len preto, aby vsetko, co o tebe zistia, bolo neskor pouzite proti tebe!
-dalsia taktika, rozdeluj a panuj. Pravdepodobne budu klamat zavadzat a rozdelovat teba a tvojich priatelov, rodinu. Budu to hrat na dve strany, az kym ty prestanes doverovat im a oni tebe, preto ti pravdepodobne nikto nepomoze, ked jedneho dna budes chciet ujst.
- to nie je jedina technika, ako ti znemoznit utek, financne si ta priputaju, ale to uz ty si sama zistila, ako ta ten tvoj dokazal presvedcit ze je OK nedavat ti vyplatu. (WTF?, nechava si tvoj zarobok a investuje ho do svojho majetku, ktory s tebou legalne samozrejme nezdiela.. Necakaj ze sa ti z toho nieco vrati)
- projekcia - jedna vec je bezhlavo kricat a nadavat za malickosti, dalsi kaliber je obvinovat obet za presne tie zakernosti, ktore robi on sam. Cakaj, ze ta bude obvinovat z flirtovania, ci podvadzania, ak to robi on sam, ak budes plakat od smutku a chciet byt vypocuta, on ta velmi chladno prerusi, len aby ti povedal, ze si zly posluchac a nehorazne sebecka osoba, az sa ti bude hlava tocit z tych obvineni, sanka ti padne az k tvrdej zemi, cez gucu v hrdle nebudes schopna ani slova, zatialco ti on bude davat prednasku o tom, ako by si mala viac trenovat empatiu k ludom. Namiesto sebareflexie ta neustale bude staviat do defenzivy, coskoro zacnes nahliadat na svet jeho ocami a snazit sa mu vyhoviet len aby si zistila, ze je to nemozne.
- to uz budes ale dost traumatizovana a izolovana od reality, hlavne pri dalsej taktike ako ti nahlodat dusevne zdravie, gaslighting. Poprie veci, ktore sa stali, poprie vlastne slova, veci, ktore su zrejme a bude sa ta snazit presvedcit ze si sa ZBLAZNILA. Nakoniec, v tejto faze uz pravdepodobne presvedcil vacsinu tvojich znamych, ze s tebou nieco nie je v poriadku a nie si uplne normalna.
- bude sa hrat na obet. Vsetko otoci tak, aby to vyzeralo, ze ty si utocnik a on je obet. Ludia mu budu casto opatrne sepkat, ako to zvlada s takou hroznou zenou, ako si ty

Mozem o tom pisat hodiny, je to velmi komplexny charakter. S niekolkymi som v zivote musela jednat. Najlepsie riesenie je utek. Co najskor. Nemysli si, ze sa zmenia, takato porucha ma velmi zlu prognozu. Ani s odbornou pomocou sa nedokazu vyliecit. Je to smutne, ale nepomozes mu..

Apokryft: 'Niektorí muži sú zámerne ,ale aj podvedome z morálne skabšími ženami ' - toto je uplne scestne. Za prve, je velmi tazke najst moralne slabsi charakter, ako narcis; a za druhe, narcisista vyhladava presny opak. Vacsinou vyhladavaju zeny, ktore su krasne a/alebo velmi sikovne, uspesne, ale zaroven maju nizke sebavedomie, obdobie depresie, ci nejaku 'slabost' o ktorej vedia, ako je casto silna empatia, obetavost, naivita, tazka minulost, ci mlady vek. Potrebuju mat pri sebe niekoho, z koho mozu vysat najviac a kto im da co najvacsie benefity.

Matyo

Môže se jednať aj o psychopata, niektoré veci ako nedostatok empatie, citová prázdnota alebo manipulácia na neho sedia podľa tvojho popisu. Daj si slovo "psychopat" do googlu a prečítaj si o tom nejaké články, uvidíš sama či to môže pravda. Život s takýmto človekom však bude pre teba veľmi ťažký...

Apokryft

Niektorí muži sú zámerne ,ale aj podvedome z morálne skabšími ženami ,aby si na nich dokazovali svoju veľkosť .Z približne rovnako ;vysokým;človekom by sa necítili nadradene.Samozrejme platí to aj naopak žena -muž koho by potom ponižovala pred kamarátkami na káve....apropó To si ho ešte nepočula keď tam niesi !

Apokryft

Sejla perfektne rozpracovaný charakter ...
Aj keď ten čo dokáže žiť spolu z takymto typom si asi neuvedomí ako presne si popísala jeho charakter brilantné.
K téme :Keď predávaš tovar ,ale nie si si vedomá jeho skutočnej ceny tak ti vždy budú núkať len drobné.!!!!! To bola metafora aby si ukázala svoju cenu a že niesi lacná handra pre niekoho.Ale chce to poznať svoju cenu!

Sejla

Dalsi NARCISISTA. Tvoria asi 7,7% muzskej a 4,8% zenskej populacie. Nenechaj sa obalamutit, niektori vedia hrat roky romantickych anjelov, niektori sa vydavaju za alturistov, ini su otvorene arogantni a narokuju si specialne zaobchadzanie aj od neznamych. Vsetky poddruhy maju vsak spolocne crty, ako neschopnost empatie, arogancia, povyseneckost, zavist, citlive ego, neschopnost prijat kritiku, manipulativne spravanie. Svoju pravu tvar skryvaju pod maskou, ktoru nosia tak casto a tak vierohodne, ze dokazali oklamat aj samych seba. Pozoruju spravanie okolia, casto sa inspiruju filmami, aby vedeli napodobnit normalnych citovo zdravych ludi. Za oponou ale manipuluju ludi pre vlastny zisk. Tyka sa to hlavne ludi, ktori su im najblizsie. Nedokazu mat radi nikoho, ani vlastnych rodicov, vlastne deti, partnerov. Ludia su pre nich iba objekty, nastroje na vyuzitie pre vlastne zaujmy. Nikdy nemaju dost, vzdy vyzaduju viac, nez je im clovek schopny dat. Preco s nimi niektore zeny ostavaju? Maju rozne manipulacne taktiky, ako si priputat partnera financne, socialne, psychologicky. Tieto taktiky su pre ich obete velmi nebezpecne a skodlive, priam toxicke. Jav, ktory casto zazivaju ich obete sa nazyva traumaticke spojenie. Ide o fyzicku zavislost tela na opakujuci sa neustaly hormonalny kolotoc, v ktorom je obet traumatizovana a vzapati zahrnuta zdanlivou laskou naladoveho utocnika. Ten sa casto tvari, akoby sa nic nestalo a obet si rychlo uvedomi, ze nema zmysel diskutovat taketo konanie, lebo jej bude ublizene este viac.
CO ich vedie k takemuto spravaniu? Treba si uvedomit, ako hlboko a tazko su takyto ludia poskodeni. Emocionalne su to 3-5 rocne deti v tele dospeleho cloveka. V tom veku nastala chyba vo vychove, alebo zazili traumu a ostali uviaznuti v narcistickej faze vyvoja, a nikdy si neuvedomili, ze okoliti ludia su samostatne bytosti s vlastnymi citmi, potrebami, nahladmi na svet. Stale vyzaduju rovnaku pozornost, starostlivost a obetavost ako to dieta v predskolskom veku. Niektori si uvedomili, ze su nejakym sposobom ini, ale prelozili si to ako dalsi dokaz svojej geniality. Kedze okolie im nedava kazdu minutu najavo ich dolezitost, citia sa neustale ukrivdeni, nepochopeni, ak musia vynalozit sami nejake usilie, maju pocit, ze cely svet im dlhuje, ak niekto dosiahne v nejakej oblasti vacsi uspech, snazia sa ho znicit, zavidia ludom neustale, zavidia aj chorobu, casto krat ked je ich partner/ka chora, zacnu predstierat ze su chori viac. A este raz, intelektualne nie su zaostali, preto vedia ako ludi podkopavat tak, aby to navonok nebolo okate.

tasty

odišla by som

je to slabý človek

iba ten ponižuje, čo sám je nízky sa vraví

dalej on sa ťa drží ako kliešť, preto lebo je slabý, je milý a zdvorilý dovtedy, kým sa neuistí, že si jeho, ak sa uistí, potom ťa začína ponižovať

váž samú seba si, a nájdi si presne takého, ktorý si Ťa bude vážiť

toto nie je zdravý vzťah, je to o manipulácii, ponižovaní

Biela Kobra

Prepáč, ale tvoj priateľ nemá vysoké EGO. Tvoj priateľ je ko..t. Ego má zrejme, naopak, veľmi nízke, a preto si to ventiluje na človeku, o ktorom vie, že mu to nevráti, lebo ho má rád - na tebe.

Ak to robí už teraz, časom to bude len horšie. Pochybujem, že by bol ústretový k riešeniu navštevovať psychológa. Je mi ľúto, že si s ním zabila 5 rokov, ale vždy je lepšie vrátiť sa z kratšej cesty ako až potom, keď s tebou začne vytierať podlahu a budeš musieť volať políciu.
Slušnú robotu si nájdeš aj mimo jeho firmy.