Ahoj, chcem sa informovat, ci ma niekto podobny problem ako ja, pripadne ako ho dalej riesit. Mam 24 rokov, beriem antikoncepciu s prestavkami uz 8 rokov. Prve 3 roky som brala Diane35 - spokojnost, ziadne zmeny na vahe, lepsia plet vlasy atd. Potom mi moja doktorka zmenila na Natalyu (vraj vtedy nejaku novinku) a tak isto ziadne problemy, uzivala som ju vyse roka. Nasledne som vysadila, aby som neuzivala vkuse a telo si oddychlo. Mala som sialene bolesti pri kazdej MS, pokazeny zaludok, cyklus raz za 3 mesiace a potom zrazu kramy 2x mesacne, no hruza. Vydrzala som asi 9 mesiacov nebrat. Nasledne som vyskusala naplasti Evra - podla mna skvela vec, citila som sa dobre, aj bolesti sa zmensili, brala som ich asi 2,5 roka. Okolie si na mne zacalo vsimat viditelny ubytok hmotnosti, ja som si to ale neuvedomovala lebo s prepacenim zeriem vsetko co mi pride pod ruku, od detstva som mala rychly metabolizmus a mohla som si kedykolvek dopriat cokoladu a pod. Pripisovala som to aktivnemu zivotnemu stylu (skola-praca-vela chodze, sice aktivne necvicim ale pohyb mam). Skoncila som prvu VS a tuto jesen nastupila na druhu, mam momentalne vacsie fin. naklady a preto som sa rozhodla vymenit drahe naplastne za tabletky, doktorka mi predpisala Daylette. Zatial beriem druhy mesiac, zdaju sa mi fajn, akurat som si chudnutie konecne vsimla aj sama. Pritom som zmenila pracu a uz mam trosku menej pohybu, kila su vsak stale nizsie ako by mohli. Teraz sa snazim jest pomerne zdravo (ziadne fastfoody atd) ale jem vela (na zenu). Vegetarianka nie som. Napadlo ma, co ak mi tieto posledne nizkohormonalne HAK (evra, daylette) podporuju ubytok hmotnosti. Maju sluzit aj vyslovene na to, aby z nich zeny, ktore su citlive na zadrziavanie vody, nepriberali. Mne sice prsia ani nic nenarasto ani z jednej ale ze z nich chudnem sa mi veru nepaci..ma niekto podobnu skusenost? Mohla by mi ich doktorka vymenit na moje poziadanie za nejake s vyssim obsahom hormonov? Vzdy mi vravi ze ona mi vie najlepsie vybrat a ja nehovorim, malo hormonov je fajn, len mozno ja by som potrebovala trosku vyssie davky. Neviem. Mozno by to pomohlo?
Chudnem z antikoncepcie?
Bodaj by som to tak mala aj ja. Ja som z nej nehorazne priberala a preto som ju aj vysadila. Teraz sa tych kilov musim zbavit ale ide to velmi pomaly:-/:-(
Nejaky nazor?