Prevzdelanost a nemoznost si najst pracu

Príspevok v téme: Prevzdelanost a nemoznost si najst pracu
ZvlastnaSituacia

Zacinam mat vazny psychicky problem zo svojej situacie. Zhrniem len cast, kto by bol taky ochotny sa so mnou o tom pobavit osobne, prosim, piste na moj email:

Uplna strata sebavedomia... Mam III. stupen VS vzdelania na mat-fyze. Moj obor bol vcelku neperspektivny, zacala som si sama po veceroch studovat viacere IT technologie (jazyky + frameworky). Urobila som si nejeden kurz aj s kontrolovanymi zadaniami, vsetko vcelku slo, aj ked stalo usilie. V jeden den som sa odhodlala najst si pracu ako vyvojar. Podarilo sa ako nic. Avsak boli iste nepriaznive okolnosti na projekte a v time, neslo mi to, nechapala som projekt ako celok, taktiez zadania. Na konci skusobky som dobrovolne odisla a zacala si hladat pracu - akukolvek - v plnej skale komplikovanosti od najjednoduchsej, vsetko okrem SW vyvoja. Nikto mi na zivotopis neodpoveda, ostavam nepovsimnuta, bez prace.

Je to normalne? Kde je problem? Mam zatajit PhD a znalost viacerych program. jazykov a frameworkov? Alebo nebodaj aj cudzich jazykov? Co pomoze? Resp. co sa doucit?

Je niekto ochotny mi napisat email a pobavit sa o tom so mnou? Minimalne sa mi ulavi, ak sa najde niekto mily... Vdaka

ZvlastnaSituacia

Programator: Samozrejme, ze mam aj iny, keby som si tento email deklarovala v CV, hned by sa vyjasnilo, preco sa nik neozve :) Chcela som pisat anonymne, kedze forum..

Ak chces, napis na tento, ja ti potom kludne odpisem uz z normalneho emailu.

ledgerka

vsetci PhD vystudovany co poznam maju neskutocny problem najst si pracu. Dokonca ked som brigadovala v hoteli pre psov tak tam som so mnou robila PhD vystudovana co uz 2 roky nevedela najst inu pracu ako upratovat hovienka po psoch, smutne. Poblem je ziadna prax a pouzitelnost do realnej prace. Zaroven mas velmi vysoke vzdelania co znamena ze by ti firmy mali dat tomu zodpovedny plat, kedze ale nemas prax a skusenosti, ten plati ti nedaju a radsej sa pozru po inych menej vzdelanych ludoch. Skus popracovat na tych praktickych skusenostiach, ci uz staze, internshipy, a mozno skus aj to PhD zatajit.

Bubliii

Nepíšeš koľko si hľadáš prácu, to je tiež dôležitý údaj. Ja som tiež PhD, ale iný odbor. Zamestnala som sa v odbore, našťastie. Ale mnohí moji priatelia buď nerobia v odbore, alebo si hľadajú iba v odbore, ale niekedy trvá aj pol roka-rok, kým sa niekde zamestnajú. V zásade ale neviem o tom, že by mali problém nájsť si robotu aj mimo odbor, aj s PhD, len presne ako sa píše nižšie, chce to mať odvahu. Posielať motivačné listy a CV aj na základe vlastnej iniciatívy, keď firma neinzeruje žiadnu ponuku. Alebo sa hoď na LinkedIn. Možno sa ti niekto ozve. Ale najlepšie je asi rozhodiť siete po známych.. skoro všetci čo poznám našli takto robotu, a nie cez inzeráty.

programator

ZvlastnaSituacia, rád ti napíšem, ale máš aj inú mailovú adresu? Tá, ktorá uvádzaš pod svojou prezývkou, vyzerá podozrivo.

Pag

Áno, treba také niečo tajiť, netreba sa hneď predvádzať, hoci to ešte nemusí nič znamenať. Ja tajím znalosť viacerých jazykov a vždy sa dobre a rád pobavím na tom, keď ma niekto ohovára. Pekné ho.adá, pravdu povediac:-)

Iteckar564

Na posudenie by som musel vidiet tvoj zivotopis. Ale v zasade IT sa deli na nejaky ten vyvoj (SW) a spravu (SW a HW). Najviac sa zaraba vo vyvoji a najmenej v sprave HW. Ty si urcite pracu najdes aj ked by bolo tvoje CV napisane nepritazlivo a neosobne, len to chce cas. Ak nemas, tak si dopln znalosti z vyvoja appiek, to ma tiez obrivsku perspektivu. A pocuj, ja som to robil tak, ze som CV neposielal postou, ci mailom, isiel som do firmy za HR manazerom a rovno som mu to dal a pokecal s nim. Ked clivek ukaze, ze ma gule, neverila by si, ako to pomoze oproti tomu, ked to niekto iba posle a caka, ci sa mu ozvu a ty si este k tomu baba, cize sa mozes nahodit a nalicit (asi si viac technicka, tak ak to nevies, daj si to urobit v nejakom salone, kde ti pomozu aj s oblecenim). Byt tebou, skusim si nieco pozriet vo velkych bankach. A nemas mat preco nizke sebavedomie, ale ani to moc s nim neprehanaj. Inak vyzeras byt super baba, ja velmi obdivujem zeny, ktore dokazu pochopit IT sektor, lebo toto odvetvie je takmer vysostne muzskeho charakteru. :)

ZvlastnaSituacia

Tomas, prosim, napises svoj email? Pri mene nevidim ikonu emailu. Vdaka moc za ochotu

radanadzlato: cize si nikdy nenajdem robotu? Vystudovala som fyziku. Kopa znamych fyzikov robi vsade mozne, len nie s fyzikou, im na CV odpovedali zrejme, kedze su 'tam'

cloo

Toto sú tí dnešní vysokoškolsky vzdelaní nafúkanci. Použijú zopár odborných slov a myslia si, že z nich my obyčajní ľudia bez titulu pred a za menom padneme na zadok, pritom často trú biedu väčšiu ako my.