Aké to je byť na Vianoce sám ?

Príspevok v téme: Aké to je byť na Vianoce sám ?
FirstTime

Pýtam sa hlavne tých, ktorí sú sami. Nemajú priateľov, dobrých známych, či rodinu.

Tento rok budem na Vianoce po prvýkrát sama. Mám síce rodinu, no s jedným človekom z nej vôbec nevychádzam (stále sa hádame), takže tam asi Vianoce nestrávim.
Priateľov nemám žiadných, ani takých známych, kde by som strávila Vianoce.

Síce som vždy bola (vďaka sociálnej úzkosti, nepriebojnosti, hanblivosti a uzavretosti) samotárka, bez priateľov, vždy som mala rodinu a trávila s ňou sviatky. Nikdy som nebola úplne sama.

Tak, aké to je, byť na Vianoce sám ? A čo sami počas Vianoc robíte ?

Zuzana209

Ahoj, neviem odkiaľ si ale kľudne môžeš prísť na Vianoce k nám, žijem len s manželom a prídu k nám moja a manželova mama. My sme už takto na Vianoce mali pri sebe človeka, ktorý nebol z našej rodiny a ani sme ho nepoznali a je to úplne v pohode. Radi ťa privítame, teda - ak ti nebude vadiť vianočná klasika - rybka, šalát, telka a kostol :-)). Napíš mi tvoju mail. adresu..

GOING

Cez sviatky býva najviac samovrážd lebo nemáme motiváciu do života. Myslíme si, že máme všetko (napr.materiálne) a v podstate nemáme nič. Je veľa času na rozmýšľanie. Potom si myslíme, že je chyba v nás a obviňujeme sami seba a niektorí takto končia.

Nevieme sa tešiť z bežných vecí z vône stromčeka z listov na strome
z veveričky ako skáče.

taja122

.. To, že sa na teba celý svet vykašlal, môže niekedy byť to najlepšie, čo sa ti v živote mohlo stať. :)

dukatovabuchta

den ako hociktorý iný, môžeš si zobrať zmenu v práci, ak robis v takej prevadzke, pozerat tv , lenosiť,.. papučova kultura...

Kontr0lor

Vianoce neviem, ale určite zorganizujeme nejaký výlet abo niečo aj keď nie na vianoce ale v tom čase okolo. Vianoce veľa ľudí trávi v kruhu rodiny ale ja to nejako neprežívam :) Skôr by som riešil tú sociálnu úzkosť a život bez priateľov :)

Tellin

Netreba tie Vianoce tak prežívať, veď sú to len 3 dni, rovnaké ako každé. To len médiá nám vtĺkajú do hlavy, že na Vianoce "musí" byť rodina spolu. Ale nerob si ilúzie, tie veľké rodiny, ktoré sú na Vianoce spolu, sa zaručene možno už 24.12. pohádajú, takže si nakoniec všetci vydýchnu, keď "sviatky" skončia. Aspoň budeš môcť prežiť tie dni podľa svojich predstáv. Ja teda nepodlieham žiadnym reklamám ani nátlakom, ako by Vianoce "mali" prebiehať. Som rada, že nemusím trčať v práci, a robím, čo sa mi práve chce.