Caf.Ako bojujete s nepavostou,mal niekto z vas dlhodobejsi problem a ako ste ho riesili?
Normalny clovek pride z prace domov,po beznych cinnostiach pride unava a zaspi.U mna nie.Zatvorim oci nasilu si idem lahnut a nic.Ci o 22:00,23:00 spanok neprichadza.Moj vecerny koktajl zufalstva Medovkovy caj,lyzica medu,3 perseny,Lyzica maku,Tabletka Valeriany a niekedy to zaklincujem pivom.Vysledok ziadny.
Som v stadiu ze ludove recepty nezaberaju a ja sa citim ako spinava handra.Neviem co dalej.V lekarni som sa informoval ako je to s navykom na lieky a ze dnes uz su aj take co navyk nesposobuju.Mate skusenost nejakym?
Nespavos = PEKLO
Koľko dlho pred spaním vypínaš mobil, PC? Tiež som mal tento problém a nakoniec stačilo vypnúť technológie hodinu pred tým ako idem spať. Vraj sú niektorí jedinci citlivejší s technológie nedovolia mozgu relaxovať a preto neskôr vypína a nedá sa spať. Mne to pomohlo
Z vlastných skúseností odporúčam čínsku medicínu - Krehkosť sakurového kvetu (účinný na nespavosť je i Elixír nebeského cisára). V istej etape života som mala tiež obrovské problémy s nespavosťou a až tieto čínske lieky mi zabrali... užívala som 12 guličiek ráno a 12 večer. Predtým som vyskúšala už fakt čokoľvek a nezaberalo, až tieto lieky mi cca po 2 týždňoch užívania zabrali.
Melatonin 5 mg, volne dostupný v lekárni.
Ten Stilnox som cital ze sa ma brat len 4 tyzd.
Len co potom?
Hej presne ako pises proste som furt online neviem sa dostat do offlinu.
Este Hypnox forte vyskusam a potom to vzdavam,pojdem aj do navykovych uz je mi to fuk len nech sa vyspim.
Lekári teraz dosť dávajú Stilnox - tbl.na spanie. Údajne nie sú návykové, ale ak ich začneš brať ťažko potom zaspíš prirodzene....Máme rovnaký problém, jeden lekár nám odporučil prípravok Regevit - čínske bylinky ktoré skludňujú organizmus(ale zase neutlmujú). Príčina nespavosti je že človek sa nevie skludniť a mozog nevie vypnúť. Takže práve dnes som ich objednávala.