problem s usami vyse pol roka

GOING

Aha, tak keď sa riešilo niečo s ATB tam treba hľadať príčinu.
Ešte ma napadol v mysli napínač bubienku, (sval ktorý napína bubienok) ktorý sa zmrští pri veľkom hluku (akustický reflex) a uvoľní napnutie bubienku.Ten teoreticky tiež môže meniť napnutie bubienku so zmenou polohy tela, pokiaľ by sa zápalom poškodil (zmenili by sa aj jeho mech. vlastnosti). Iný sval tam nie je a iba tento nemení polohu orgánov/častí stredného a vnútorného ucha.

Kakuzu

Nie neskakal som z vacsej vysky pokial viem. Mam pocit ze mi to zacalo pri brani ATB ale neviem ci to s tym ma suvis.
Tak co mam teda robit s tym? Alebo na ake vysetrenia sa pytat?

GOING

poďa všetkého sa tam mení mechanické uloženie častí stedného možno vnútorného ucha aj s nervovou odozvou a bolesťou.
Neskákali ste z väčších výšok, že by sa pri dopade na nohy prípadne nechcene na päty rázom / náhlym spomalením orgánov ucha niečo porušilo ? Lebo vtedy pôsobia sily v takom smere ako popisujete problém.

Kakuzu

Going
Uf, no ja sa v tom moc nevyznam co ste popisali. Ano mal som na mysli ja ked hovorim ze pocujem ozvenu vlastneho hlasu, zvuky vnimam dobre, bol som aj na tom pristroji co meria ci pocujem dobre.
Okrem toho mi obcas pukne v usoch a vtedy zacnem pocut ozveny vlastneho hlasu, takisto mam miernu bolest usi aj hlavy.

Kakuzu

Dutiny ako myslis nosne alebo ake? No na nos mi vravela doktorka ze to mam z toho nosu, vraj zdeformovana nosna prekazka a ona s tym nic nespravi... ale zda sa mi to divne, pretoze nos uz nemavam vobec zapchaty a napr rano a vecer ked lezim tak to tiez nemam tak nevie. Zuby by mali byt v poriadku aj ked som dlho nebol na prehliadke, kazdy den si ich umyvam.

GOING

Časti stredného a vnútorného ucha majú tiež svoju hmotnosť a so zmenou polohy tela pôsobia na ne aj sily v iných smeroch vyplívajúce zo zmeny smeru gravitácie. Keď ležíte pôsobí gravitácia v inom smere na orgány v strednom a vnútornom uchu ako keď napr. stojíte. Preto sa menia aj silové pomery na bubienok, kladivko a pod..

Pokiaľ počujete ozvenu/dozvuk a akustický tlak (zvuk) a nie je generovaný s dozvukom napr. ako šírenie zvuku v prázdnej miestnosť, môže to byť zapríčinené mechanickým vedením zvuku v uchu, cez orgány ucha.

V tomto prípade Ide o "predlžovanie doby dozvuku". Môže to byť spôsobené napr. pružnejším uložením niektorej časti v sluchom orgáne (v strednom alebo vo vnútornom uchu). Teda napr. aj anatomickou zmenou/odchýlkou, za predpokladu, že prevod mechanických vĺn/vibrácii na el. signál generovaný do mozgu funguje normálne.

Počujete tento jav v celom pásme počuteľnosti napr. aj keď hrá hudba alebo viac pri hovorenej "reči" ?
Ako vnímate zvuk keď rozprávate Vy ?

dr-house

a dutiny maš v akom stave? ja mam tie ozveny ked som chorá, a mam upchaty nos... takže ked toto tvoja Dr. neriešila tak ju zmeň, treba riešiť dutiny, a na hlave nosiť kapucňu alebo čiapku - lebo prievan - to je dalsi dovod...
a ešte zuby? maš v akom stave...? lebo zo zubov zapal sa prenaša na uši...