Mám sa báť?

Príspevok v téme: Mám sa báť?
Bojim sa123

Dobrý deň, otáčam sa sem na vás s prosbou o nejakú radu alebo ak máte aj skúsenosť, ako mám toto riešiť a či to je vážne, nakoľko mi nemá kto iný poradiť, lebo nikto z mojho okolia takéto niečo nemal. Ja sama som toto nikdy nemala.
No a teraz prejdem k veci:

som mladá žena, mám 20 rokov a tento piatok čo bol - minulý týždeň, ma v škole nejak bolel krk, možno už aj ráno som si to všimla, keď som hlavu vytočila do strany, strašne ma bolel. Zrazu som si nahmatala obrovskú hrčku na ľavej strane krku, ktorá na dotyk veľmi bolela. Veľmi som sa zlakla. Inak do toho ma bolela akosi hlava a cítila som sa ako pred chorobou, tak som si myslela že to asi bude nejaká chrípka, alebo niečo. Poobede som prišla domov, boleli ma svaly, kĺby, dotoho stále bolesti hlavy a k tomu tá hrča na krku. Mala som teplotu 37,5, čiže zvýšenú. Išla som si ľahnúť a myslela som si že asi som chorá. No lenže k večeru som sa zobudila, teplotu som mala trošku ešte zvýšenú (okolo 36,9), hrča stále bolela. Išla som zas spať, tentokrát som spala do rána a nebolo mi nič. Nemala som ani teplotu, žiadne príznaky choroby, cítila som sa vitálne. Len tá hrča na krku stále ostala, zdala sa mi ešte väčšia. Hrdlo trošinku červené, nemám s mandlami nič, ani ma hrdlo nebolí, nekašlem, nekýcham, iba mám trošku akoby dutiny zapchaté ale sople nemám. Som úplne v pohode necítim sa vôbec chorá. No ale tá hrča je stále na krku a včera som mala pocit že ma už ani tak nebolí. Má asi 3cm, dnes som si ju merala a na dotyk síce bolí, ale nie tak moc ako predtým. No a bojím sa strašne, lebo som čítala že keď sa objaví hrča na krku a rýchlo sa zväčšuje+ nie sú prítomné žiadne príznaky choroby (ako kašel, kýchanie aťd), tak že to je rakovina. Mám sa veľmi báť a stresovať ako doteraz, alebo to mám nehať tak, počkať tie 2 týždne či tá hrča zmizne, alebo nie? K lekárke som chcela ísť, ale vlastne mi došlo že ona mi povie maximálne že mám zapálené hrdlo aj keď nemám, nerada k nej chodím lebo nie som spokojná s jej lekárskou starostlivosťou, keď ma nechala s angínou hnisavou bez atb a povedala že mám iba červené hrdlo. Už prestupujem k inej len si musím ísť pre zložku. Prosím poradťe aspoň vy, či ste sa s takým niečim stretli, budem vám veľmi vďačná, kludne ak tu je aj nejaký lekár. Ďakujem krásne a prepáčte za dĺžku príspevku ...

Tomas12345

Tá hrčka môže byť aj ako odozva na zápal. To znamená že ty mohla vzniknúť aj krátko po prekonanej chorobe. Kazdopadne zajdi k tej doktorke, lebo je dost pravdepodobne ze ten zápal nemáš správne dolieceny, antibiotika bude pravdepodobne treba nasadiť.

biela macka3

Skôr pôjde o zápal, rak v začiatočnej fáze nebolí...najhoršie je, keď má človek zv§čšenú nebolestivú uzlinu nad kľúčnou kosťou.

Bojim sa123

Asi mi nič iné nakoniec neostáva. Zajtra k nej asi zájdem, lebo vidím že tu sa nejakej skúsenosti nedočkám. Zbytočné. Ale aj tak ďakujem.

Bojim sa123

Ďakujem pekne za odpoveď. No len ja teplotu od piatka nemám žiadnu,ja som ju mala len jeden deň a hneď mi prešla. Nemám ani žiadne príznaky choroby, normálne jem, chutí mi, nebolí ma nič, ani hrdlo ani nekašlem ani nemám sople. Som aktívna, nie som vôbec unavená, vobec sa absolútne necítim byť chorá. Neviem či teda ide o zápal, keďže nemám žiadne príznaky nejakej choroby. Keby som predsa mala zápal, tak by som sa cítila choro nie? alebo by ma minimálne hrdlo bolelo, lebo to musí vzniknúť z nejakého vírusu alebo baktérie. Inak doktorke tej novej som dnes volala a nedalo sa mi dovolať, pozerala som na nete a má tam že akurát sťahuje ambulanciu, takže pacienti sú premiestnený k inej Dr. Obávam sa že budem asi musieť ísť k tej mojej, čo by som bola nerada, lebo tá mi k tomu už presne viem čo povie. Ešte mi povie že som hypochonder. Sama viem, že toto nie je normálne, ale povedz to lekárke ktorá povie aj keby mal človek odrezanú ruku že to nič nie je a to si len namýšla. Čo teraz robiť? mám ísť na pohotovosť večer? alebo čo? lebo ja sa chorá necítim byť, len tá hrča.

Tomas12345

Rakovina uzlín býva nebolestivá. Pokial ta tá hrčka bolí tak sa o rakovinu takmer určite nejedná. Jedná sa však o zápal a tomu nasvedčuje i tvoja zvýšení teplota. K doktorovi rozhodne zájdi a to preto aby ti niečo dal na ten zápal. Pravdepodobne ty dá antibiotiká. Ten zápal treba preliečiť nech sa zbytočne nešíri dalej.

Bojim sa123

No len ktovie kedy sa k nej dostanem, už som chcela minule prestúpiť, len menila sídlo, neviem do kedy to bude trvať, to je práve to. No mňa koža svrbí, pretože som ekzematička, mňa dosť svrbí aj keď som v strese, akoby mrle do mňa vošli. Len teraz zas neviem či to je tým že som ekzematička, alebo je to ďalší znak. :-( Ja som už zúfala. Myslíš teda že rakoviny sa báť nemusím? únavu nepociťujem vôbec, ani dychčavosť, ani žiadne iné opuchy, ani to potenie. Len to svrbenie a tá hrča bolavá :-(

in blossom

k lekarovi urcite chod (tomu novemu), ale moze to suvisiet s tymi 8ckami. ja mam tiez zopar malych hrciek na boku krku uz asi tak 15 rokov a som tu. je pravda, ze ja mam silne alergie a kadeco ine.

ale pokial sa pytas na rakovinu lymfatickych uzlin, tak tie uzliny su skor nebolestive ako bolestive a zvacsa maju ti ludia nocne potenie (ze maju uplne mokre pyzamo) a svrbenie pokozky. Pre svoj pokoj ale chod k lekarovi, ale nerob si hned katastroficke scenare v hlave.

Bojim sa123

A neviem či s tým nejak nesúvisia aj zuby, keďže sa mi predierajú osmičky von. No nebolia ma teraz. Nemám to ani červené a ani napuchnuté. Môže to byť aj kvoli zubom? Ďakujem za odpovede veľmi mi pomôžete