Na tomto fóre sa často píše o tom, že keď niekto nemá vzťah/deti, okolie mu to dáva pocítiť otázkami kedy si niekoho nájde, kedy budete mať dieťa. Ja sa stretávam s druhým extrémom, o ktorom sa veľa nehovorí. Vidím mladé rodiny s malými deťmi, očakávajúcimi prírastok, napríklad druhé, tretie či štvrté dieťatko. Časť okolia (zakomplexovaní) prijímajú informáciu o ďalšom dieťati slovami "to už ďalšie?", "už len toto a potom dosť, že", "nejak ste sa poponáhľali", "koľko detí chcete?." Rovnako títo istí ľudia hecujú rodičov (najmä matky), aby dali čím skôr deti do škôlky. Absolútne nerozumiem týmto otázkam. To, či má niekto viac detí, je vecou danej matky a otca, a ak im niekto nedáva peniaze do ruky (neživí ich), kde berie tú drzosť priamo alebo nepriamo naznačovať, že ich rodina je "priveľká"? Vidím v tom zakomplexovanosť týchto ľudí, nešťastných vo svojom živote a závidiacich iným ich šťastie. Nemôžu si to však pripustiť, že sú nešťastní a druhým závidia, lebo by sa psychicky položili.
Prečo majú ľudia na Slovensku komplexy z viacdetných rodín?
To mas ako s tymi ludmi, ktori sa radi ohanaju, ze nazor mat mozu, ale, kto sa ich nan pytal? :D Daj si Mg, nejaka si agresivna dnes. Zeby PMS?
Ovecky vies co je to starat sa do druhych? Ja za nimi nechodim a nepytam sa ich preco nemaju deti a pod. Ale nazor na nich mam, to by som nemala mozog, ale zda sa ze ten tvoj je strasne malicky tak ti to skusim vysvetlit inak. Keby ta stretnem na ulici ozratu pod obraz bozi jak slopes cuco tak si pomyslim - to je ale socka. Ale nesla by som za tebou a nehovorila by ti ze nemas chlastat takze by som sa do teba nestarala. Uz to chapes ci potrebujes este pomoc?
Stale viac ludi je sebeckych a radsej si budu cely zivot uzivat a deti by ich len otravovali.
- Lollka a ty skade vies, ze nemaju deti, lebo su sebecki? Najprv pises, ze sa nestaras do druhych a teraz toto, ty si dobre mimo :D
Michalkaras, tak ako oni riesia preco ma niekto vela deti, ty riesis preco niekto riesi, ze ma ktosi vela deti :) Je to absolutne nezmyselne, blbe, vycerpavajuce a nic neprinasajuce. Zmenit inych, aby to nerobili, nedokazes. Mas jedine moc nad samym sebou, aby si to prestal robit ty. Ak vypustis zo svojho zivota filozofie okolo toho, ze niekomu je nieco divne, uvidis, ze sa ta prestane tak strasne dotykat a nebudes to uz vnimat. No tak riesia pocet deti, a? Ja neustale pocuvam, ako si mam s detmi pohnut a kedy ich konecne budem mat. Okolo mna neustale ktosi rodi, utiera zadok, koji alebo riesi koliky. Ja som v klude a vo svojom strede, co znamena, ze mi nemozno ublizit neustalymi pripomienkami mojho veku, ci potreby mat konecne dieta :) Chapes, ci nie? Neries a nebudes rieseny. Neries a nebudete sa ta dotykat riesenie inych ludi :) tak ako ty chces pravo na rozhodovanie o pocte svojich deti, nechaj aj druhym pravo sa vyjadrovat k veciam, do ktorych ich je nic. Je to sice blbe, ale je to ich svate pravo :) Jedine, co mozes urobi ty, je zaujat k tomu postoj taky, aby si z toho nebol vykolajeny :)
Nemam rada ludi co sa staraju do druhych, je uplne jedno ci im vadi ze nemate ani jedno dieta alebo ze ich mate 3 ci viac. Ale takym ludom vadi na druhych vselico, nielen deti, vzdy si nieco najdu do coho budu rypat. Ja sama sa do nikoho nestaram a ocakavam ze ani do mna sa nebudu a ak sa staraju, tak od takych bocim ked sa da. Pri nas je jedna rodina so 4 detmi, su to romovia, otec pracuje, matka je s detmi doma. Vidim ze deti vychovavaju slusne, vzdy pozdravia a maju uctu k dospelym. Vidim ze z nich vychovaju slusnych ludi a taketo rodiny mi nevadia. Horsie je to s asocialmi ktori sa nedokazu postarat ani sami o seba nieto o deti, obaja nezamestnani, piju, fajcia, taki z tych deti vychovaju len to iste co su oni sami. Takych teda nemusim lebo zivit ich potom musime my vsetci a to cely zivot, spolocnost nikdy nebude mat osoh ani z nich ani z ich deti. A takyto sa bohuzial mnozia najviac. Ale ked maju slusni a pracoviti ludia viac deti to je len dobre, pretoze dnes stale viac mladych deti nechce nikdy a potom neviem kam sa dostaneme. Stale viac ludi je sebeckych a radsej si budu cely zivot uzivat a deti by ich len otravovali.
Ev ka88 nič si z toho nerob.
Ak bude tvoje štastie závisieť od toho čo si o tom myslia druhý budeš nešťastná.
Buď žijem svoj život,alebo život niekoho druhého.
Ži svoj!
Ono, vždy možno dobehnúť zameškané, nikdy nie je neskoro. Ono aj taká vlastná súkromná škôlka by nebola od veci, človek by sa nenápadne pohral s kockami, isto nie s bábikami, to nie! Len kto by bol ochotný pracovať celý deň v takej menšej vývarovni, že? Už len nejako rýchlo zarobiť, napísať nejaký brutálny hit, najlepšie svetový a párty môže pokračovať. Ale neviem, prečo na mňa tá Divočina teraz kričí?! Haló? Len furt do toho človeku príde, chlapci sú už unavení (veľa práce v minulosti), aj ten kurník treba občas poupratovať, vyčistiť od hovien, že? Však aj kurky sú ľudia, keď sú aj stromy, psy, mačky, líšky, bachor, čepiec, kniha, trias, jura, krieda, machy a lišajníky, Mach a Šebestová... Všetci sú ľudia?
Lebo na Sk ludom jebk* na hlavy pchaju hnusne dlhe nochale do coho ich hrube h. Keby sa kazdy staral o seba bolo by o vsetkych postarane. Kedy sa v tejto spolocnosti bude nosit slovo tolerancia? A ze preco mladi utekaju prec nie len kvoli prachom a zivotnemu stylu ale aj kvoli mentalite! Zaostala slovac ine nevie iba rypat do druhych aj sa tak maju
Keď som to teraz zrátala, tak ja poznám asi šesť rodín, kde majú viac detí. Jedna rodina má deväť detí, dve sedem, a tri päť detí. Z toho sú asociáli len jedna rodina. Ale asi len dve rodiny rodiny sú sebestačné a ostatní sa síce starajú o svoje deti, ale z veľkej časti čakajú ,kde sa im čo vyskytne zadarmo. Napr. oblečenie a pod.
Nevadia mi rodiny s viacerými deťmi aj keď sú mladí.. ALE, len v prípade, že sa o tie deti vedia postarať a vedia si zorganizovať životy...
Ale vyslovene ma štve keď vidím nejakých špinavých hnusných žobrákov, ktorí fajčia a pijú... a narobia narobia napríklad 5 detí, o ktoré sa nevedia poriadne postarať. Je mi ľúto hlavne tých detí.. že musia trpieť kvôli svojim tupým sprostým rodičom! Najradšej by som tie deti odobral preč a nechal ich vychovať vo vyhovujúcich podmienkach... žiaľ na Slovensku sa to moc nerieši a ak tie deti prežijú do dospelosti tak nemajú dobré vzory a pokračujú v tom v čom ich rodičia...myslím že práve to vadí ľuďom na mnohodetných rodinách...
Veď zamysli sa sama - koľko rodín poznáš, kde majú viac ako 3-4 a nie sú to nejakí asociáli z tých najnižších vrstiev?