Prečo majú ľudia na Slovensku komplexy z viacdetných rodín?

Príspevok v téme: Prečo majú ľudia na Slovensku komplexy z viacdetných rodín?
michalkaras

Na tomto fóre sa často píše o tom, že keď niekto nemá vzťah/deti, okolie mu to dáva pocítiť otázkami kedy si niekoho nájde, kedy budete mať dieťa. Ja sa stretávam s druhým extrémom, o ktorom sa veľa nehovorí. Vidím mladé rodiny s malými deťmi, očakávajúcimi prírastok, napríklad druhé, tretie či štvrté dieťatko. Časť okolia (zakomplexovaní) prijímajú informáciu o ďalšom dieťati slovami "to už ďalšie?", "už len toto a potom dosť, že", "nejak ste sa poponáhľali", "koľko detí chcete?." Rovnako títo istí ľudia hecujú rodičov (najmä matky), aby dali čím skôr deti do škôlky. Absolútne nerozumiem týmto otázkam. To, či má niekto viac detí, je vecou danej matky a otca, a ak im niekto nedáva peniaze do ruky (neživí ich), kde berie tú drzosť priamo alebo nepriamo naznačovať, že ich rodina je "priveľká"? Vidím v tom zakomplexovanosť týchto ľudí, nešťastných vo svojom živote a závidiacich iným ich šťastie. Nemôžu si to však pripustiť, že sú nešťastní a druhým závidia, lebo by sa psychicky položili.

Pag

Relativizácia, neurotizácia, vulgarizácia, vmiešavanie, urážanie, očierňovanie, nepochopenie, žiadna úcta. Asi by sa to všetko malo začať znovu stavať na slušnosti a na hľadaní skutočných riešení. Už by sa fáza vulgarizovania všetkého mala skončiť a tým začať novú etapu.

Moonnaa

Čo sa týka mňa, ja problém s viacdetnými rodinami nemám. Pokiaľ sú schopní sa o tie deti postarať, nech ich majú koľko len chcú. Vtedy je mi to aj sympatické. Alergická som však na tie rodiny, ktoré si narobia kopu detí a potom len čakajú od koho čo dostanú zadarmo.

Evka888

Ahoj mas uplnu pravdu.. mam 27 rokov a s manzelom sa nam pred rokom narodilo nase tretie dietatko. Vzdy sme to tak chceli mat ich mladi a mat 4 deticky. Reakcie okolia ked som bola tretikrat tehotna boli naozaj desive. Presne tie hlasky co si spominal ale k tomu susedy mojmu manzelovi natarali vety ako ,,Ta tvoja Evka rodi ako ceresna'' alebo ,,davaj si pozor aby ste ochvilu nemali malo miesta pre tie vsetky deti'' a podobne. Teraz som opät uz posledny krat tehotna ale naozaj sa hanbim aj vyjst z domu kto mi co zase povie