Zdravím, mám jeden problém. Vyjadrovanie mi ide strasne kostrbato veľakrát poprehadzujem slovosled, zakoktam sa tazko nachadzam slovicka hoc mam bohatu slovnú zásobu. Tvorit zmysluplné a zlozite vety ma stoji strasne vela namahy. Slovo, nazov, meno ktore som bezne vedel zrazu zabudnem a neviem si spomenúť. Ako by som mal zahmlene myslenie a rozpravanie je pre mna ako kracat v hmle. Tazko si utvorim dopredu vetu ktoru chcem povedať. To iste mam aj s inymi činnosťami napr stanovenie urcitej trasy v meste ked idem autom alebo pešo je to pre mna velmy ťažka uloha. Dalej si pletiem, zabudam podobne veci udalosti , cisla, mena, veci ktore nemaju nejaku logicku suvislost. Neviem čím to je trapi ma to uz 2 roky. Takisto sa neviem sustredit , myšlienky mi ubehnu po niekolkych sekundach a znovunadobudnut sustredenie ma obera o sily. Vedeli by ste mi niečo poradiť? Dáky detox mozgu alebo niečo na ten štýl.
sústredenosť
No tak to potom nemas to co ja lebo s tym by si nevedel ani fungovat nieze by ta to len oberalo o radost
Ešte nie...
Ano daco taketo. Da sa to dako odstranit? Casto premyslam ake by to bolo keby ze sa mi to nestalo. Neviem si tak uzivat zivot ako dakedy....
Vobec nenarazam na depersonalizaciu ani na derealizaciu...depersonalizavia je nieco ine myslis si ze tvoe telo je vzdialrnr akokeby nebolo tvoje ze sa pozries do zrkadla a nespoznavas sa ze nemas pocit akokrby si ty chytal veci nie nato nenarazam...mozno mas slabsir prevedenie brain fog-vypadky pamate zly casovy sled udalosti zabudanie veci kratkodoba pamat...ale brain fog je tiez aj to ze mas akokeby zamrznutu tvar bez mimiky ze nevies ostro vnimat okolie ze ho vnimas akokeby cez hmlu ze ides po cestr a mas pomale reflexy na auta tvoj mozog si pomaldie uvedomuje veci ze sa ti tazko chodi atd...
Viem narážaš na depersonalizaciu... Ano mal som ju ale iba tyzden a od vtedy toto...
Mas aj nieco ine okrem problemu s pamatou? Mas aj take ze si uplne otapeny ze ides po ulici a nevies tich ludi vnimat ze si uplne cey stuhnuty alebo ze ked rozpravas tak mas niekedy taky vyraz bez mimiky tajy zaspaty