Partner sa naozaj zle správa

Príspevok v téme: Partner sa naozaj zle správa
Baracuda3

Hovorím už na začiatku, na blbé komenty nebudem reagovať. Ide o dlhodobejší a vážnejší problém s mojim partnerom. Mám pocit, že sa s ním nedá rozprávať o určitých témach. Keď sa mu niečo nepáči, čo nespravím/spravím, reaguje veľmi neadekvátne,tak že sa zdvihne a chce ísť domov namiesto slušného konštruktívneho rozhovoru. Sedíme v objatí a diskutujeme, (vedela som, že jemu sa už od začiatku nepáčila téma, ale jednoducho potrebovala som ju prebrať). Zrazu sa ten chalan z ničoho nič zdvihol, že ide domov. Skríkla som na neho, že čo robí. Potom som ho objala so slovami, že si neželám, aby takto riešil veci. Kričal, že s ním nemám "šarpať" (podotýkam snažila som sa ho iba objať!). Potom zrazu dostal "záchvat" so slovami typu, že sa rozchádza, že ma už nechce, atď. Scéna trvala hodinu. Nedalo sa ho ukľudniť, bol ako posadnutý. Normálne som sa ho bála. Podotýkam, inak, je to normálny chlapík, dá sa s ním fungovať, len keby nebolo týchto jeho záchvatov typu chcem ísť domov. Má prosím vás niekto podobný problém?

Baracuda3

Dakujem Vam vsetkym za Vase nazory.
@Sejla, ano, moze byt. Tam este ide o to, ze nedokaze prijat kritiku, hoci sa mu aj povie laskavo. Vtedy presne takto reaguje, utekom domov. Zda sa mi to nezrele. Vyzreta osobnost Vie prijat kritickost, pretoze si uvedomuje,ze to ho moze len posunut,ked je davkovana samozrejme v spravnej miere.

Sejla

Baracuda3, myslim tym cloveka, ktory neberie ohlad na city, potreby, nazory svojho partnera, vedome, ci nevedome tym ublizuje blizkym, reaguje neprimerane na situacie, ktore sa nevyvijaju podla jeho predstav, vyraba dramu z malickosti, nevie ovladat svoje emocie.
Pokial tvoj priatel nema nejaky specificky dovod spravat sa, ako si uviedla - nie je to epizoda, ale vzorec spravania, je mozne sa casom sa pridruzia vlastnosti, ktore som spomenula a taky clovek zjavne nie je vhodny do vztahu. Ako si predstavujes, ze bude riesit realne problemy, ked uz teraz nevie zvladat normalnu konverzaciu?

1Kofolka

Ked ho milujes niet co riesit a ked ne, nech si ide domov. Co si jeho mater aby od teba utekal a vracal sa jak sa mu zlubi?

INreality

tak asi normálny nebude.... on ti povie že ťa už nechce - čo normalna reakcia nie je... a predpokladam že ty si si ešte aj klakla pred nim a s revom ho prosikala aby sa s tebou nerozchadzal....
total psycho.... ak maš nejaku sebauctu tak sa na takeho ma-go-ra vykašli...

Sejla

kolko ma ten tvoj priatel rokov, sprava sa akoby mal 4. Dospely clovek si dokaze vypocut nazory, s ktorymi nesuhlasi, bez toho aby musel trucovat utekanim domov, alebo zachvatmi hnevu. Toto su obranne mechanizmy, podobne ako popieranie faktov, projekcia a emocionalne vydieranie. Z vlastnej skusenosti hovorim, ze takto psychologicky zdeformovani ludia sa vacsinou nezmenia, nevysvetlis im to logicky ani s odbornou pomocou. Navyse, je to jasny velky 'red flag', vsadila by som sa ze je to presne ten typ, ktory NIE je vhodny do vztahu.

Sergeika2

Správa sa ako malé nevyzrete decko. Aj ja som mala takého partnera, a tiež to riešil podobne. Citové vydieranie, ak so mnou nesúhlasis, balím sa a idem domov. Spravila/ nespravila si to a tamto, idem domov. Toto mi robil dva roky, až som mu jedného pekného dňa povedala, ok choď. Odišiel a po mesiaci žiadneho kontaktu sa vrátil s placom, že lepšiu nenájde, že ako má on miluje a chce so mnou byť. Vtedy som si uvedomila aký je detinsky a sebecký. Našťastie je to za mnou.

Baracuda3

@Matyo, myslíš? Tu nejde len o tému, ktorá mu je nepríjemná, ale celkovo,keď sa mu niečo nepáči, takto reaguje. Má svojho "boha", nepripustí iné názory a zaťato si ide za svojim.