ake je to rodit?

biela macka3

V Ružinove mi dali niečo také :-) Plus ten epidurál, ale to najprv vyskúšali, ako ho moje telo znáša.

Aikido

Biela macka, ono existuje nieco aj ako tabletka od bolesti? S tymto si ma velmi zaujala, lebo nemocnica kde budem rodit ja (lebo zial nemam auto a sanitka ma na 100% odvezie do najbliszej porodnice) nema epidural. iba spinal rsp celkovu anestezu, co dava pacientam co idu na cisarak. Ja som sa už zacala zmierovat s tym, ze asi to asi budem musiet cele odtrpiet, ale ak taka tabletka existuje urcite si ju vypytam.. dieta to neovplyvni? mi pride zvlastne ze cele tehotenstvo si clovek ani paralen nemoze dat a zrazu pri porode je uz OK, ze mu daju vsetko mozne do tela?

biela macka3

Ešte raz zopakujem. Pokiaľ je dieťa normálne otočené a žena zachová pokoj NEMALO by sa nič stať. Len netreba panikáriť. Ja som mala večer pred pôrodom kŕče, tak som si dala horúcu sprchu, začala som krvácať, zavolala som manželovi, prišeil pre mna, s kľudom Angličana ma odviezol do nemocnice, tam ma dali na prázdnu izbu, nejakú tabletku proti bolesti, potom na odtečenie plodovej vody...v podstate dalo by sa vydržsť aj bez tabletky, aj bez epidurálu, len ja som dosť pohodlný človek. Pre mňa bolo horšie to, že som musela aj dve hodiny ležať na chrbte kvôli infúzkam, čo vrcholne neznášam. Čo už.Klystír som nemala. Ale mala som veľmi dobrého porodníka, som rada, že práve vtedy mal službu. V Ružinove Matúš Chuda. Manželka mužovho kamaráta rodila v Kochovi a nechali ju 5 hodín tlačiť, až potom šli na cisarák!!! A ešte dodám, že ja som dosť veľký cholerik, ale tu som nerobila scény, lebo to by len ublížilo priebehu.

Salatik

Defcon, viem ako si to myslel. Snazil si sa naznacit, ze porod nech je akokolvek zly musi stat zato, pretoze potom by kazda zena mala iba jedno dieta. V tehotenstve by som sa tiez nechcela sustredit na nieco, co sa neda predvidat.

monoparita

Defcon toho roku ma postipala vcela ked som hrala plazovy volejbal na chodlidle co je dost citlive miesto na tele a bolelo to strasne akoby som stupila na sklo a to sa mi zarezavalo hlbsie a hlbsie do nohy ale porovnavat to s porodom je pekne odveci lebo porod moj trval skoro tri dni a tazoo som sa otvarala a tie bolesti neprajem nikomu. Nemozes spat, jest leno ta boli bruchu, musis ist na klystyr a nevies ci ta boli brucho z.klystyru alebo z kontrakcii. Chce sa ti vracat aj sr*t s prepacenim. Permanentne chodis curat a decko ta tlaci na mechur aj oblicky a pripadas si akoby si to mala za trest. O samotnom priebehu porodu nehovorim. Lezis roztiahnuta okolo teba traja ludia nevies ci sa z tych tlakov nepose*ies rovno na nich a vsetko je to tak neprijemne ze ides z toho odpadnut. Preto som ostala len pri jednom decku. Nikdy viac nechcem toto zazit.

Defcon

Prezyvkunemam, ak nevies ci porod boli ,alebo neboli, tak sa vrat ku svojim babikam a detskym rozpravkam. Lebo nemas viac ako 12 rokov, pripadne si mentalne na takej urovni. Ak chces vediet ako to naozaj boli ,tak sa spytaj mladych mamiciek vo svojom okoli, ale preberat takuto temu na nete je blbost na entu....

biela macka3

Najlepšie je nebáť sa a potom, ked je dieťa dobre otočené, tak aj pôrod dobre dopadne. Ked sa žena bojí, určite bude mať aj bolesti. Ja som si pred každou operáciou - mala som ich za posledné dva roky 5, predtým 2, hovorila, že určite to dopadne dobre. Tak aj bolo, žiadne komplikácie, zápaly, teploty. Keby som dsi povedala, že určite sa operácia nevydarí, tak určite by sa tak aj stalo. Keď sa budeš na pôrod tešiť, bude to ok. Ak bude aj dobrý pôrodník, samozrejme.

PrezyvkuNemam

Defcon, odlahcenie si rob vo svojej teme. Tu je nadpis jasny a vyzaduje si jasnu odpoved. Nikto sa neprosi o odlahcenie. Aj mna zaujima, ci to boli, pretoze budem o 5 mesiacov rodit. Nezaujima ma odlahcenie. Na vtipkovanie si zaloz vlastnu temu :)

Defcon

Salatik, jedina si pochopila.-)
Ostatne dievcata, pochopte prosim, ze niektore temy vyzaduju aj odlahcenie a nie post za postom opis neskutocnych bolesti...