Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

herb

cau lucinda, to su len take recicky, aby sa nepovedalo, naco to napr. hovoril tebe a nie jej, asi ze chce vyzerat ako taky macho, aspon mne to tak pripada.
ja tie zenske riesim najmenej, to sa mi len v noci tak vybavilo.
a robis uz na sebe?

Lucinda000

Ahoj herb, mame to pestre, vsak? Vies co, ja o tych zenach co pisal, tak to sme boli pohadani a s tou co bol raz na kave a telefonaty, to sme boli rozideni. Dalo by sa to prepacit, ked sme teda spolu neboli a nic viac samozrejme nebolo.
Ak by vsak robil take veci teraz pocas nasho vztahu, telefonaty ci stretnutia a nedajboze ako pises ty, ze by mal ist "kamoske" domov, no to by bolo nepripustne. Ci z toho teraz nieco robi? Neviem, nemam nic overene ani potvrdene ani zatial podozrenie, ze by to robil. Ci som ja taka podozrievava alebo to dobre hra a skryva, neviem, snazim sa to neriesit a nemysliet a len dufat a verit, modlit sa, ze nech je pravda akakolvek, tak nech pride ku mne co najskor, nie ked ubehnu dalsie roky. Inak tak ma napadlo, ze ten moj napr tu svoju ex podviedol a s tym sa mi aj priznal, ale jej nie a este rok potom s nou bol a ona ho nechala, ale nikdy sa o jeho nevere nedozvedela. A povedal mi to hned na zaciatku, aby som vedela a ze to bola najvacsia chyba jeho zivota, lebo vnutri citil vycitky a neskutocne ho vraj hryzlo svedomie. A ked som sa spytala preco to spravil, tak vraj ze to bolo medzi nimi zle. Ale nikdy take zle ako medzi nami, tak som sa pytala ci to mam aj ja cakat a stale si tvrdil to svoje, ze raz v zivote stacilo, aby vedel ake to je a uz to zazit nechce. Takze ktovie co si mozem z toho zobrat. Dnes nie je istota v nikom a nicom.

herb

Lucinda ahoj, mas nejaky plan, co s tym? Boli tu dobre rady ako sa zamerat na seba, tak nad tym premyslam aj ja, vela veci caka, aby som ich nejako spravila, vyriesila, miesto toho stale premyslam nad blbostami. Napr. v noci som sa rozpamatala na rozne jeho telefonaty s roznymi zenskymi a ako to zahral do outu, pritom tiez sa s nimi bavil velmi milucko. vcera v nejakom prispevku nejaka baba pisala, ze by nezniesla, aby jej frajer travil cas s nejakou kamaratkou u nej doma. Ten moj ma taku kamaratku, mozno aj viac, ja blba som to vobec neriesila. Proste, hlavne som vzdy riesila nas vztah, jeho cas a tak, tieto zenske nie az tak. tak v noci som bola aj z toho znechutena, ze ako som mohla byt tak blba a nepytat sa k tomu viac. Teraz spatne sa ho k tomu pytat by bolo asi trapne.
To len k mojim myslienkovym pochodom, aka som blba. :)

Tomas12345

ahjaj :

Ok, ale aj tak sa mi nezdá normálne to jeho odmerané správanie, že sa s nou nevie normálne porozprávat, atd. A navyse este i to že flirtuje s ostatnými. Ja fakt pochybujem že ju on lubi.

Lucinda000

Tomas, on sa ku mne nechodi najest a vyspat. On dokonca u mna spat nikdy nechce, vzdy som ho prosila a nikdy, dokopy za cele roky tu spal asi 3x a to naozaj neprehanam. Kvoli jedlu sem naozaj nechodi, doma ma vzdy teple jedlo od mamy. A ci mu mam pohrozit rozchodom? To uz bolo stokrat, vzdy som mu vyliala srdce, ze uz dalej takto nemozem, ze mi chyba neha, laska, mile slovo, ze kludne nech to aj hra, ale proste to potrebujem, ale nic, vobec nic nepomohlo, odpovedal, ze iny uz nebude a mne sa nepaci ked je ku mne priamy a ze na co som s nim ked ho mam za sebca, ze toto mu najviac na mne vadi ze za akeho hajzla ho mam. Ze co mi robi take zle...

Herb co je to MK?

No a co sa tyka tej pusy a spania, nepovedala som, ze vobec. Teda ta pusa, tu si vynutim vacsinou ja, aj len tu malu, ze sa k nemu nahnem len ja, aj v aute, nikdy sa nestalo, ze sa on prikloni. Iba ked odchadzam, tak maly letmy bozk mi da, inak nic. A tie dalsie intimnosti, v tom sa naozaj zmenil, ked sme spolu zacinali bolo to kazdy den, ale to je este taka faza, potom menej, potom skor on mna nutil alebo mi vycital, ze som frigidna. Potom ako kedy, tak normalne, ale za posledne tri mesiace to akoby vobec nepotreboval. Predtym mi vycital, ironicky hovoril, ze to mame raz za rok. A teraz ja ako hlupa sa ho musim pytat kedy a vzdy je nejaka odpoved, ze unaveny, nieco ho boli, vela hodin atd atd a ze nech nic za tym nehladam zle, asi uz starne alebo fakt no nechapem. Viem si to len porovnat predtym ako sa aspon na to tesil a teraz uz ani toto nechce, tak zas ma to nuti len premyslat ci sa nieco deje alebo je to naozaj ako hovori.

ahjaj

tomas:
" čo mu bráni v tom vyspať sa a vynahradiť to svojej partnerke niekedy inokedy ?"
on chodí pracovať a po práci pracovať okolo svojho domu, ktorý ešte nie je hotový na bývanie. Potom sa ide stretnúť s ňou. vynahradí jej to inokedy, ale ona sa už z toho predchádzajúceho durdí, lebo je precitlivelá. Vieš, tú potrebu dotykov a podobne má každý inú. Ona ju má väčšiu.
To je ako keď niekomu stačí pohlavný styk dvakrát do týždňa, iný chce každý deň. A tu nejde o pohlavný styk, iba o dotyky. Môj manžel napr. nebol nikdy zvyknutý sa s rodičmi lúčiť bozkom na líca, keď išiel na týždeň preč, ani sa tak vítať s nimi po týždni. V mojej rodine to zvykom je.

Tomas12345

Aha, tak sa ospravedlnujem, zle som to pochopil, ale tiež sa mi nejak zdalo, respektíve som to z tých príspevkov pochopil tak ako keby medzi vami vôbec nič nebolo.

Hmm tak ako ja neviem, sama musíš vedieť či ty to takto vyhovuje. Je dobré že spolu nebývate. Nabudúce ked ta bude chcieť príst navstivit tak sa ho dopredu spýtaj že či sa k tebe prišiel len najest a vyspať alebo aj po fyzickej stránke s tebou niečo chce mať. Ak len najesť a prespať tak ho k sebe ani nepúštaj. Musí sa naučiť že ty nie si jeho otrokyna ku ktorej sa bude správať egosticky ako to jemu vyhovuje a venovať sa jej kedy sa jemu zachce. Daj mu ultimátum, bud s tebou začne viac žiť, viac prejavovať náklonnosti alebo rozchod.

ahjaj :

Problém je ten že je to stále autorka ktorá si musí doslova žobrať od partnera aby jej dal čo i len bozk na líco. Nikdy sa nestane že by partner prišíel za nou a venoval sa jej. Akože chápem že je dotycny obcas unavený, no ale čo mu bráni v tom vyspať sa a vynahradiť to svojej partnerke niekedy inokedy ? Milujuci partner by toto nespravil, no on nieco takéto nespravil a ani nemá v úmysle spraviť. Namiesto toho ju ponižuje, flirtuje s inými, odsekáva jej, atd. Toto láska z jeho strany nie je ani náhodou.

herb

pouzita :))
lucinda, akoze aj mne sa zdalo, ze spat a pusa ti chyba, ze to nerobite a aj napriek tomu ho zboznujes, mozno v niektorom prispevku to tak bolo a aj tomas si to tak zafixoval.

Lucinda000

Presne ako napisala ahjaj, necitas vsetko Tomas. Ziadnu srandu si tu nerobim. Keby si cital, vies, ze spolu nebyvame, ze spolu spavame aj sa pobozkame. Ale nechce sa mi to znova vysvetlovat, lebo by to boli dalsie tie iste litanie. Keby sa ma nechcel vobec dotknut alebo by mi nedal co i len malu pusu, urcite by som s nim uz nebola.
Velmi by som chcela vediet len co ku mne citi, ale to sa zial neda. Co su jeho plusy, tak aj ma odvezie kam potrebujem, aj ked ide o hlupost, sice po case mi to povie co pre mna robil..uz som sa ho naucila chvalit ked taketo daco spravi. Dalej ked niekam ideme, vzdy mi kavu zaplati,zatial s tym nemal problem. Je aj trpezlivy chodit po nakupoch, dokonca aj on si viac vybera veci ako ja. Tak aspon nieco taketo. Do krcmy nechodieva s kamosmi, iba obcas, ale to sa vzdy zotne a to nevidim co robi.