Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

luci123

Nehádž vinu iba naňho.Ty si to dovolila, aby sa tak správal nestavaj sa do role obete.Lieky Ti pomozu prekonať tu úzkosť, zlosť, ale hlavná práca bude na tebe.Ja vlastne neviem čo chces ty a už vôbec nie čo chce on.Mozno by Vám prospela manželská poradňa spoločná terapia
Nemáte 20 r, aby ste boli takto zamotani.on chce teba ty chces jeho a aj tak je to cele zle.niekde bude asi chyba.Mozno jeho verzia opisu Vášho vzťahu by bola úplne iná.Visi na mne nedá mi dychat....vyvoláva hádky....to robia ti čo nemajú sebavedomie, sú neisti.Rozumeli ste si vôbec niekedy??daj si každý deň 3x magne 6 objednaj sa u psychológa ty potrebuješ vedieť ako sa vyznať v Tom čo vlastne chces, ako s ním komunikovať....psychiater Ti dá lieky a nič nevyriešis, ale nespochybňujem, že lieky potrebuješ, ale psychológ Ti povie či sú potrebné, alebo či to zvládneš bez

Len Pravda

@herb
Nemusi byt gay, moze byt aj asexualny. Kazdopadne, uz lutujem ze som sem zavital. Takze odpustte, neprinalezi mi sudit, len mi prislo vsetko cudne a zdlhave a nelogicke.
Lucinde prajem vsetko dobre, hlavne obrat sa na psychologicku. Slovne vsetko lepsie vysvetlis. No samozrejme ona Ti priame rady neda, moze Ta len na cestu naviest. Rozhodnut sa musis an tak sama. Psychiatria, dostanes lieky, budes sa citit lepsie, no problem ostane na stole i tak ho budes musiet riesit. Ale ako prvu instanciu by si mala ist ku psychologovi, on Ti povie ci mas brat lieky alebo nie. A hlavne, naozaj potrebujes pracu.

herb

lucinda, ked chces ist na rande s niekym HNED tak sa hod na TINDER a ides. potom povedz, ako bolo, potom mozno skusim aj ja :)

herb

toto je zas o sociopatoch: V jednu chvíli se dokážou chovat velmi šarmantně a vzápětí přepnou do chladného a odměřeného postoje. Ve společenských interakcích nedokážou být upřímní. Shledáte-li, že něčí chování přeskakuje od antisociálního po velmi společenské, jedná se o známku rozpadu jejich psychiky a vás by to mělo varovat. Také to ale může být pokus o vyvolání odmítnutí a ranění citů, což jim dodá moc manipulovat s ostatními. Toto jednání je doprovázené naprostým nedostatkem soucitu nebo základního pochopení pro životy jiných lidí. Pokud se vám některá osoba ve vašem okolí nezdá dostatečně upřímná a vykazuje výše popsané známky chování, pravděpodobně se jedná o člověka se sociopatickými sklony. Mnoho sociopatů je skutečně velmi okouzlujících a často z nich vyzařuje sexualita.
www.wikihow.cz

Lucinda000

Poviem vam len tolko, ze citim sa uz ja ako ta psychopatka. A asi aj som. Vynucujem si lasku, prosim, placem, tyram sa, pomaly ze sa nezacnem trieskat o zem. Stop. Uz mi nedavajte rady ani nazory. Nepomoze mi asi ani preslov od Boha. Ak mi nepomoze psychiater sa z tohto dostat, tak uz nic. Neda sa to pochopit, ak to nezazijete a neviete ovladat samych seba. Citite sa len zle, telo kona samo a nic prirodne nepomaha. Prechadzky, kamosky, hudba, hladanir prace, vypln casu? Nic. Pochybujem, ze by mi aj praca dodala energiu. Mam proste uz nieco s hlavou a tu zial vyriesia uz jedine nejake antidepresiva. Ja vam dakujem za vsetko aj za strateny cas a slova, ktore tak povazujete, velmj som si ich chcela vziat k srdcu, lebo viem, ze ten partner je pre mna absolutne nevhodny a ZNICIL ma, psychicky a nechutne ma znicil. A z toho vsetkeho som uz zosalela aj ja, ze som dospela k cinom ake som spravila.

Lucinda000

Herb, ano odpisal, aj sme sa rozpravali, lenze on to berie nielen od nuly, on to berie od minusu. A pisali sme si tiez o svadbe, stale, ze prenho nie je dolezita a blbosti. On ma jednoducho nemiluje a to je pravda, ja sa s tym neviem zmierit. Som prenho len obet ako tu uz niektori napisali. Neviem zit. Sport ani kamosky mi nepomahaju. Jedine co by ma zachranilo je nova laska, lenze hned a nevladzem hladat a cakat a dokola zase.

naivny

"Ako ste predpokladali, s priatelom sme to zase dali dokopy, ale vobec nemam z toho dobry pocit, stale sa zle citim, lebo som s nim, zle je, bez neho este horsie. "
ja mám z celého ten pocit, že si za žiadnym zo svojích rozhodnutí nestojíš, Lucinda.
Rozhodla si sa rozísť. Spravila si cirkus, privolala si na pomoc veštkyne a karty či vraj aj usadenina kávy, či neviem, čomu všetkému ľudia veria. To ako VŠ vzdelaný človek. Ja mám ešte ak Boh (ak existuje) dá, mám pred sebou 3,5 rokov štúdia. Nikdy by som sa neutiekal k nejakým kartám, či veštkyniam, ani zadarmo, ani za peniaze.
Potom si bola zrelá na psychiatriu, keď sa rozišiel aj on.
Teraz si znova s ním, ale plná negatívnych myšlienok. Tak sa konečne rozhodni. Aj keď sa k Tebe nebude správať celkom ok, budeš veriť, že to nemyslí zle, že je to jeho neohrabanosť a neschopnosť sa správať lepšie, ale úmysel zlý nie je, a toleruješ mu to, snažíš sa byť milá a podobne. Môj otec je tiež taký divný, nervák, a mama sa s ním zavše poháda, zavše je k nemu milá, vie ním proste správne manipulovať. Hocikedy na nás otec vyletí kvôli každej blbosti, on je proste taký, ale aj tak je to môj otec, a máme ho radi.
Ja by som Ti poradil vyhľadať pomoc psychológa aj kvôli práci aj kvôli tomu, že Ty vlastne Tvojho priateľa Tvojou láskou dusíš, robíš mu scény, neveríš mu, máš veľmi zlé myšlienky. A psychológ by Ti možno pomohol zbaviť sa ich. Veď aj tu na fóre ho obviňuješ, že je manipulátor. Pritom je to sociálny nešika, čo sa nevie správať, ale zlý úmysel nemá, len je proste tak čo sa týka citov nemehlo. Navyše je tam dom, je tam práca, on má aj iné záujmy, nielen Teba a Ty na ňom doslova visíš. Zabudne Ti zavolať, zožieraš sa. Na takom sa nezožiera, veď nezavolal večer, zavolá druhý deň. Nepracuješ, nemá Ti čo odviesť pozornosť, tak myslíš iba a len naňho, kým on rozmýšľa nad tým, ako riešiť toto a hento v práci, čo porobiť na dome, a samozrejme, zavolá Lucinde, ale nie, dnes je priam mŕtvy od únavy, dnes by z neho nič nemala, tak radšej zavolá až zajtra, a pôjde skôr spať, aby zajtra nebol tak mŕtvy od únavy.

Tomas12345

Lucinda000 :

To že si sa ku nemu vrátila si to zbytočne len a len komplikuješ. Takto sa budeš znova len a len trápiť, žiadna pozitívna zmena unho nepríde. Píšeš že ty teraz bez neho bolo ešte horšie, no to skoro vždycky tak býva, ale len prvé dni, týždne... potom sa ten stav začína rapídne zlepšovať a po čase by ty už ani chýbať nechýbal.

herb

lenpravda, myslis, ze je inak orientovany? akoze je to mozne, mozno aj u mna :( na mojho sedi uplne vsetko, co je cudne
k tomu co pises, ze to dlho riesi, tomu sa nedivim, stale caka, ze bude lepsie a stale je to rovnako, tiez som taka, je to na hlavu, ved my vieme :(

Len Pravda

A je to vonku. Sama si napisala odpoved!
Ten chlap nechce sex? Ze sa vyhovara na unavu a Ty ho musis presviedcat?? Tak je to jasne. Nevzrusujes ho, nemilije Ta, netuzi po Tebe. A zrejme ani nechce ziadnu zenu. Keby chcel, tak ju ma hned ako sa s Tebou rozide. A ak, tak podla mna by si inu ani nenasiel, leda ak rovnaku ako Ty.

1. Je chore, ze Tvoja sprava je este z roku 2018 a este stale nie je otazka vyriesena. Je chore, ze ten vztah este trva.
2. Je chore, ak Ti to tu nik nevie normalne napisat a je chore ak ini to vidia inak
3. Keby som si vsimol, ze to riesis este z oktobra minuleho roka, tak by som ani nezareagoval. Viem sj dost dobre predstavit, ze si niekto robi z ludi srandu a takto si krati cas. Cely pribeh je absurdny, rovnako ako poniektore prispevky - karty, kyvadla...

Pomoze Ti len Psycholgicka, nik a nic ine.