Ahojte potrebovala by som poradiť od niekoho, kto má s týmto skúsenosti. Viac ako dva mesiace užívam tabletky Izotretinoin Actavis 20 mg z dôvodu, že ma dlhodobo trápi akné. Po vybratí poslednej dávky ma lekárnik a zrazu ďalších xy ľudí upozornilo na tú kopu vedľajších účinkov (predovšetkým tie o depresiách atď.) a väčšina mi poradila prejsť na HAK. Bojím sa však, že HAK je len dočasné riešenie a akné by sa časom vrátilo. Zažili ste niekto podobnú situáciu, že ste prešli z izotretinoinu na HAK a tá vám tiež zabrala alebo mám pretrpieť tých pár mesiacov a doužívať izotretonoin? Ďakujem za každú jednu radu!
Izotretinoin- áno či nie?
Ja som zažil to, že po vysadení Aknenorminu (izotretinoin) sa mi akné vrátilo..ten istý boj znovu po tej hnusnej kúre..akurát mi ostali po dobratí boľavé kĺby a chrbát...V USA sú podané tisíce žalôb na lekárov ktorí predpísali izotretinoín koli trvalemu poškodeniu zdravia..može to spôsobiť aj cukrovku,trvale depresie (možno aj koli recidíve akné).. takže veľajšie účinky nie sú len dám si tabletku a je mi ťažko na žalúdok..to si nesieš dalje niekedy.VYpadávanie vlasov a poškodenie trávenia detto...ja som dostal aj ťažký zápal dutín..bolo to pre vysúšanie slizníc takže popri tom som si užil aj troje ATB ..akné sa lieči inak podľa mňa...mne pomáha ked nejem vajcia čuduj sa svete.A veľmi mi pomohla prírodná kozmetika..bacha hlavne na stravu.NApríklad vitamín B5 v masívnych dávkach pôsobí rovnako ako izotretinoín akurát nemá vedlajšie účinky...to mám tiež odskúšané..po mesiaci B5 ky sa mi vyčistila leť znovu...potom sa to vrátilo zase tak som bádal v strave a tam myslím že je častokrát problém...skús najprv tú B5 a kozmetiku..napr.Dado Sens abo ANNEMARIE borlind