Mozem nechciet deti pretoze ma rodicia opustili?

Príspevok v téme: Mozem nechciet deti pretoze ma rodicia opustili?
Oblivion

Ahojte mam uz po 30 a stale necitim ze by som chcela deti. Nikdy mi to ani nic nehovorilo. Deti mam rada starsie s ktorymi sa da rozpravat. Ale vlastne si neviem predstavit. Mozem mat k tomu taky postoj lebo matka ma opustila? Ked som mala mesiac odkopla ma a otec sa tiez nikdy nezaujimal. Bolo by to na knihu tak iba takto v skratke. Slovo matka vo mne vyvolava zvracanie.

tvojavola

Pekna blbost co tvrdis, robila sa isty vas v deckom domove, deti ktore rodicia nechceli tam bolo viac nez dost. A mnohe dievcata ktore uz dospeli maju z nich deti aj sa vydali.
Nechces mat deti lebo necitis mat potrebu ich mat. Nie kazda zena ma v sebe dane tuzbu po detoch a rodine. Proste to necitia, nebiju im ziadne biologicke hodiny aj ked maju pred 40tkou. Tak ako nie kazdy muz tuzi byt otcom a mat rodinu tak nir kazda zena tuzi.mat deti.
Oni ti.ludia si velmi dobre uvedomuju co je to mat deti casto zo svojho okolia. Vidia ze to chce vela sebaobetovania a casu dotoho investovat. Nie vzdy sa im to vsak vrati vsak. Mnoho deti svojich rodicov strcia do domiva dochodcov, odcestuju daleko prec a nenavstevuju ich ci len tahaju od nich peniaze nevraviac o tych ktorych svojich rodicov v hadke zabiju ako to vidiet v spravach.
Ja stale vravim, je lepaie nemat deti ak to tak citis ako ich mat nasilu lebo okolie vas do toho tlaci a potom si na nich vyvrsovat svoju zlost a tyrat ich zanedbavat.
Nieje ziadnou povinnostou deti.mat. Je to slobodna vola kazdeho cloveka. Len krestania castokrat su toho nazoru ze ludia musia mat deti. Sprostost. Ani Boh nikoho do toho nenuti. Clovek narozdiel od zvierat sa neriadi len pudmi ale najma rozumom a volou. Ak nieco nechcem nikto.ma do toho nema co nutit.
Nic co je robene nasilu nedopadne dobre.

jablko

Ahoj Oblivion,
Ti rozumiem, ja mám 26 a tiež nechcem mať deti. Mám ich rada. Občas sa s nimi hrám, keď sú kamarátky vôkol mňa. .. Aľe nechcem, no. Myslím, že poznám pre seba dôvody. Ale iba myslím. Ja som s tým vyrovnaná.

Acaaa

Psychologa urcite nevyhladavaj. To ze vobec nechces deti je absolutne normalne, ty nad tym ani neuvazujes takze nieje dovod na psychologa.