Sedací vak a SKOLIOZA

Príspevok v téme: Sedací vak a SKOLIOZA
andreastopka

Dobry den, hladam dovody, preco mohlay byt mojmu syncekovi diagnostikovana skolioza chrbtice v 15tich rokoch. Ortoped mi povedal, ze to moze byt z roznych druhov sedenia. Moze za to sedaci vak z www.drevona.sk ? Od zaciatku ked mi stranku so sedacimi vakmi manzel ukazal som bola proti, ze to moze pokazit chrbticu Marekovi... dakujem za nazory.

Meridian

Určite nie.Je to v prvomrade v genetickej pedispozícii.Samozrejme treba to držaním tela korigovať.Sú ludia ktorý majú rovný chrbát ako pravítko .Ja napr sa hrbím celý život,v mladosti ma napomínali vystri sa .Môžeš sa vystierať ale držaním tela to človek menapravý.Do posilovne kde chodím od puberty + sponálne cviky strečing spevnenie brušného svalstva a chrbát sa mi nenapravil (nevyrovnal)cvičím ho skoro 30 rokov.Ano snažím sa chodiť vystretý ale keď vás bolí chrbát je to ťažké.

philips

VZnik skoliózy nie je presne objasnený, môže sa jednať proste len o to, že rýchlo vyrástol do výšky a svaly to nezvládli, že viac času sedí ako sa hýbe, nesprávne nosenie ruksaku - na jednom ramene atď..